Održan Vinski maraton na Paliću /FOTO/

Na Paliću je održan 3. “Vinski maraton”. Pod maskama se uživalo u trčanju pored jezera sa čašama punim vina i kotrljanju buradi, a prikupljeni novac namenjen je za izgradnju beogradske Roditeljske kuće za decu obolelu od raka.

Više od 800 ljudi trčalo je na “Vinskom maratonu” na Paliću. Iako je bio sunčan dan korak su pružili i “vampiri”, a uporedo s njima i anđeli, klovnovi pa i cela plejada grčkih “božanstava” koji su, umesto s Olimpa, došli iz “srpske Atine”.

“Uživanje, druženje, hedonizam… To nas je dovelo na “Vinski maraton” na Paliću”, objasnila je Marija Stanimirović, arhitektica iz Novog Sada koja je bila maskirana u boginju Afroditu.

Njen kolega Jovan Čavić, koji je nosio kostim Aresa, kaže da je njih petnaestoro hedonista došlo na “Vinski maraton” te im je dvanaest božanstava iz grčke mitologije bilo malo za sve pa su neki od njih “samo polubogovi”.

Ali ne i Đorđe Popović koji je, sa grozdom oko vrata, tvrdio da je pravi Dionis.

“U “Trci zadovoljstva” najviše volim odmor pored štranda za degustraciju vina”, kaže kroz smeh Đorđe Popović, “Dionis” iz Novog Sada.

Njihov kolega Danijel Malešević nosio je kostim Erosa, a kao pravi Kupidon, imao je i luk sa strelom u obliku srca.

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR