Održana modna revija „Nijanse ženstvenosti“

U Savremenoj galeriji sinoć je održana modna revija „Nijanske ženstvenosti“. Na inicijativu direktorke Narodnog pozorišta, Ljubice Ristovski, ljubiteljima mode kreacije su predstavila četiri mlada dizajnera: Nina Rajak, Marko Marosiuk, Tamara Santrač i Marijana Mihajlov. Tri subotička dizajnera i gošća iz Beograda, prikazali su stilski različite odevne predmete za sve prilike.

modna_revija

Manekenke su prvo ponele unikatne modele Nine Rajak, koja je diplomirala i završila master studije na prestižnom Institutu Marangoni u Milanu. Mlada subotička dizajnerka je prestavila intrigantne, eksentrične, ekstravagantne i zavodljive kreacije. Publika je imala priliku da vidi i modele modnog dizajnera, Marka Marosiuka, koji je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, na smeru za scenski kostim.

Novu kolekciju, sa modelima koji odišu mistikom, predstavila je i Tamara Santrač. Njeni modeli kreirani su za smelije i dame sa jasnim stavom.

Pored tri subotička dizajnera, ljubiteljima mode predstavila se i dizajnerka iz Beograda, Marijana Mihajlov, koja je završila odsek Odevne tehnologije u Zrenjaninu i Modni dizajn na Akademiji del Luso. Marijana je prikazala kolekciju za proleće/leto 2016., inspirisanu konceptualnom umetnošću, u kojoj dominiraju ručno rađeni detalji i transparentni slojevi materijala.

 

RTV Yu eco



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: