Održana sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća na 67-moj sednici usvojili su predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za deo prostora u Mesnoj zajednici “Mali Bajmok” za komercijalne svrhe na potezu južno od magistralnog puta Subotica -Sombor. Reč je o delu prostora koji treba da bude industrijska zona i prostire se na 52 hektara.
Pored toga, odbornici su usvojili i izmenu predloga odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja. Nakon održane javne rasprave o predlogu Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja usvojene su primedbe pojedinih poljoprivrednika, koje se odnose na broj držanja papkara u selima. Prema novom predlogu, papkari su podeljeni na sitne i krupne, a i sela su zonirana.
Članovi gradskog veća usvojili su i predlog odluke o donošenju Plana postavljanja oglasnih objekata i reklamnih oznaka na teritoriji grada. Odluka je u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, a propisuje se postavljanje i uklanjanje manjih montažnih objekata kao kiosci, letnje i zimske bašte, tezge i drugi pokretni mobilijar.
Na veću danas je u usvojena odluka o donošenju Plana za postavljanje montažnih objekata i letnjih bašti na peščanoj plaži na Paliću i upućivanju Skupštini grada na usvajanje.
Pored toga, usvojen je i predlog o imenovanju članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola.
Usvojen je i predlog Odluke o stipendiranju studenata sa teritorije Subotice. Utvrđeni su novi kriterijumi, a stipendija ne može da bude viša od iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak. Grad godišnje dodeljuje 50 stipendija.(Izvor Yueko)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

13 + = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: