Održana Svečana skupština grada

Juče je održana Svečana sednica grada na kojoj su podeljena zvanja i priznanja „Pro urbe“ i „Počasni građanin“. Po tradiciji, pre početka Skupštine u 9,45 časova počela je proslava grada. Svečanosti su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, gradski zvaničnici, predstavnici državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija, kao i veliki broj građana.

Predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja otvorila je svečanu sednicu povodom Dana grada i rekla da od ove sednice pa nadalje  gledaoci televizijskog prenosa će moći da prate lokalni parlament i na znakovnom jeziku.

 

U svom svečanom govoru, gradonačelnik, Modest Dulić je rekao da pred nama stoje novi izazovi.

 

–  Naš grad ima dugu tradiciju i iskustvo teških devedesetih godina i ni u to vreme niko nije uspeo da ga upodobi po volji tadašnjeg režima. U tome ćemo uspeti i ovoga puta i to ne samo zbog izborne matematike, već pre svega zbog visoko odgovornog odnosa političkih aktera prema izbornoj volji građana. Bez ekonomske stabilnosti nema investicija, nema zapošljavanja, nema novih radnih mesta. Naš zadatak je da stvorimo novi politički ambijent koji podrazumeva visok stepen tolerantnosti. Stranačke sukobe treba da pretvorimo u saradnju i rad na rešavanju nagomilanih problema socijalne i političke prirode, a najizraženiji problem danas jeste nezaposlenost i deficit radnih mesta. Uveren sam da je za svakog odgovornog javnog i političkog radnika najveći izazov iznalaženje mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta, a aktivan odnos prema stranim i domaćim investitorima mora da bude naša svakodnevna obaveza. Dosadašnja praksa, iskustvo i zadovoljstvo pristiglih investitora saradnjom sa gradom pruža nam dobru startnu poziciju i preporučuje nas kao primer dobrog i efikasnog ponašanja- rekao je gradonačelnik Modest Dulić.

 

Zvanje Počasni građanin koje se dodeljuje za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu dodeljeno je, posthumno, dr Lajošu Totu, pedagogu i univerzitetskom profesoru, i prof. dr Nikoli Ilankoviću, neuropsihijatru i kliničkom neurofiziologu.

 

Priznanje ’Pro urbe’ koje se dodeljuje za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti dodeljena su Miroslavu Jovančiću, slikaru, muzičaru i kustosu, Smiljanu Njagulu, novinaru, Gaboru Sagmajsteru, sportisti i Stanku Nimčeviću, predsedniku Opštinske organizacije invalida rada.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: