Održana tribina o stanju Palićkog i Ludoškog jezera

U petak 15. januara održana je tribina na temu sadašnjeg i budućeg stanja Palićkog i Ludoškog jezera. Članovi radne grupe za sprovođenje akcionog plana za unapređenje ekološkog stanja jezera Palić i njegove okoline – diplomirani hidrolog Mišel Roman i dr Gabor Mesaroš, biolog i predsednik Udruženja građana „Protego“ – govorili su o ciljevima i mogućnostima sanacije Palićkog i Loduškog jezera, kao i o postignutom kvalitetu vode u jezerima i biomanipulaciji.

Palic - tribina-2
U reševanje problema jezera Palić po prvi put se uključuju i ribolovci, koji su u većem broju prisustvovali na tribini održanoj u prostorijama Mesne zajednice Palić.

Dogovoreni su ciljevi i rokovi za unapređenje ekološkog stanja Palićkog i Ludoškog jezera. Veliki doprinos, kroz brojna pitanja i predloge, dali su građani i ribolovci, koji su po prvi put imali priliku da učestvuju na nekoj tribini ovog tipa.

Zelena ekološka partija će u narednom periodu pratiti sprovođenje svih aktivnosti u dogovorenim rokovima, o tome obaveštavati javnost i preduzimati potrebne mere. Ovoga puta nećemo dopustiti da sve ono što je rečeno ne bude i sprovedeno.

Tribina je organizovana na inicijativu Zelene ekološke partije – Zeleni, a u saradnji sa Udruženjem građana „Protego“, Ekološkim pokretom „Čista voda“ i Ribolovačkim savezom severne Bačke „Eco fish“.

Gradski odbor ZEP-Zeleni

Bojan Šoralov, predsednik, s.r.

Palic - tribina-3

Palic - tribina-5KOMENTARI

  1. NC kaže:

    Prvi put su se setili da prisustvuju na ovakav skup…….redovno se organizuju skupove različitih tipova u vezi Palića i Ludaša i razne institucije,i NVO-e, itd. samo teško je odvojiti vreme ili imati (prvenstveno) volju (bez posebnih interesa) da se ode na taj skup. Dobro je videti da nešto se menja u glavama.

  2. Safet kaže:

    Umesto da odete da cistite palic vi vodite debate . Diskutujete a niko od vas se ne seti da uzme bar grabulje u ruke i da bar lisce skloni. Kako su ljudi postali licemeri…

OSTAVITE KOMENTAR