Održana biciklistička tura prijateljstva

Biciklisti rekreativci iz Subotice i Kiškunhalaša, dva pobratimljena grada, sastali su se u Tompi i zajedno su se dovezli do subotičke Gradske kuće, gde je za njih u okviru proslave Dana grada, održan prigodan program.

Više od 300 biciklista turu prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, dugu 45 kilometara, odvozilo je u znak demonstracije potrebe da uz regionalni put 53., kojim se kretala kolona, bude izgrađena biciklistička staza.

bicikl

– Postoji velika potreba da se na tom putu izgradi biciklistička staza, jer je masovni rekreativni pokret nastao iz višedecenijskih prijateljskih odnosa kao i rodbinskih veza u oba grada. Zbog toga smo pokrenuli izradu projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju staze između Kiškunhalaša i Subotice, od Kiškunhalaša do kružnog toka kod Tompe – rekao je u Subotici Daniel Farkaš, zamenik gradonačelnika Kiškunhalaša, koji je na biciklu predvodio sugrađane iz Kiškunhalaša.

Goste iz Mađarske i lokalne bicikliste primila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice, a Kiralj Gabor, organizator programa iz Kiškunhalaša, u znak zahvalnosti uručio je pehare predstavnicima oba grada i predstavniku Ministarstva za nacionalni razvoj Mađarske koje daje podršku realizaciji projekta biciklističke ture.

Susret biciklista završio se polaganjem cveća na spomenik Ivanu Sariću (1876-1966.), svestranom sportisti koji se biciklizmom počeo baviti 1891. godine i to vožnjom na biciklu sa velikim točkom.

 

Subotičke novineKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR