Održano državno takmičenje „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce

Onlajn kvizom državnog nivoa održanim 10. maja 2019. godine u celoj Hrvatskoj i u Subotici završen je kviz znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce. Tog dana test je rešavalo 93 srednjoškolca među kojima su bili i subotički đaci, Mario Evetović, učenik Politehničke škole i Zdenko Ivanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković”. Mario Evetović se takođe plasirao i u kategoriji multimedijalnog rada zajedno s Emanuelom Bošnjak, učenicom subotičke Gimnazije pa je na ovom poslednjem nivou za ocenjivanje bilo ukupno 16 multimedijalnih radova.


Tema ovogodišnjeg kviza bili su putopisi a za učešće na nacionalnom nivou trebalo je pročitati i treće odabrano delo, knjigu Hrvoja Šalkovića Pravi se da ovo nisi video.
U velikoj konkurenciji gde su nijanse odlučivale subotička ekipa osvojila je zadovoljavajuće rezultate. Mario Evetović podelio je 11. mesto sa još 7 učenika u testu znanja s ukupno 71% tačnih odgovora, odnosno bio je deveti u kategoriji multimedijalnog rada. Zdenko Ivanković je sa 60% tačnih odgovora osvojio 20. mesto. Emanuela Bošnjak bila je 16. u kategoriji multimedijalnog rada.
Ponosni na subotičke đake, i one koji su učestvovali u prethodnim nivoima takmičenja kao i one koji su stigli do samog kraja jer su izabrali čitanjem vinuti se do zvezda.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR