Okrugli sto o fondovima EU u Subotici

Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Subotica, organizuje okrugli sto na temu "EU fondovi dostupni Srbiji" u ponedeljak, 25. novembra, u 12.00 u Otvorenom univerzitetu Subotica (Trg cara Jovana Nenada 15).

eu-flag

Na skupu će govoriti:

 

  • Sanda Šimić, pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije
  • Gordana Lazarević, nezavisna konsultantkinja
  • Ivan Knežević, zamenik generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji
  • Aleksandar T. Lovčanski, predstavnik Grada Subotica, odsek za međunarodne projekte i saradnju

 

Na okruglom stolu će biti reči o evropskim fondovima koji stoje na raspolaganju organizacijama i institucijama Srbije, značaju tih fondova i najvrednijim primerima dobre prakse, komponenti IPA u okviru programa pomoći EU prema Srbiji, stepenu upotrebe IPA sredstava.

 

Biće razmotreni i dometi, namere, spremnosti i stvarne mogućnosti Srbije da se postepeno pripremi za upotrebu EU fondova koji će biti na raspolaganju kada Srbija postane članica.

 

Okrugli sto "EU fondovi dostupni Srbiji" organizuje se u okviru projekta "Evropska unija – prilika ili prepreka?", koji Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Mreža Evropskog pokreta u Srbiji sprovode uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije.

 

Cilj projekta jeste da doprinese unapređenju razumevanja procesa evropske integracije Srbije kroz predstavljanje konkretnih efekata i posledica članstva u EU. U tom cilju, u saradnji sa članicama Mreže EPuS-a u Subotici, Valjevu, Kraljevu, Novom Pazaru i Leskovcu biće organizovano pet okruglih stolova od kojih će se svaki baviti efektima pristupanja Evropskoj uniji u pojedinim oblastima relevantnim za proces evropske integracije Srbije.

 

Nakon završetka okruglog stola, u Modernoj galeriji Likovni susret Subotica (Park Ferenca Rajhla 5) u 14.00 biće otvorena izložba fotografija "’Primenjena nostalgija", nastalih u glavnom gradu države predsedavajuće EU (fotograf iz Srbije) i Beogradu (fotograf iz Litvanije).

 KOMENTARI

  1. ROKI kaže:

    Eto prilike da Ivanisevic jos jednom dobije pare da napravi od starackog doma Las Vegas. Nema tog fonda koji bi njemu bio dovoljan da uradi sve sto je planirao, kao da je u najmanju ruku to toliko bitno…Fuj.. Bitno je da starci imaju a za nas mlade bas ih briga…Uskoro ce napokon da leti iz tog doma…

    .Inace Hokej klub Spartak je procerdao pare od IPA fonda i vise nikada nece dobiti pare od njih jer nisu prikazali potrebne papire za pare sto su potrosili. Neko je stavio lovu u dzep. Madjari vise nece da saradjuju sa HK Spartakom zbog ove prevare. U pitanju je par desetina hiljada eura.

OSTAVITE KOMENTAR