Omladina SVM-a: Mađarski Pokret rušilački i arogantan

Predsedništvo Omladinskog foruma Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) saopštava da su tokom „dana pre izborne tišine“ naselja Vojvodine gde žive Mađari „preplavili plakati u formi uskih traka“ na kojima je stajala samo jedna rečenica: Ne SVM (NEM A VMSZ). Kako saopštava omladinska organizacija SVM-a, tipografija dva slova „M“ kao poruku je sugerisala Mađarski pokret kao poruku (Magyar Mozgalom). napominje se da to nije bila izborna poruka konstruktivnog karaktera, niti ona koja se oslanja na program ili želi dijalog.

Omladina-SVM

Predsedništvo OF SVM naglašava da su „iste režeće poruke saopštavali vođe MP u noći izbora i u danima koji su sledili“. „Pokretaši“ – kako se navodi u saopštenju SVM – su otišli i korak dalje kad su 5. maja pozvali mađarskog državnog sekretara za nacionalnu politiku Arpada Janoša Potapija da se izvini zbog onoga što je rekao o njima.

U saopštenju se MP-u spočitava i to da je uprkos deklarativnoj volji za dijalogom, pozvao svoje simpatizere da glasaju za Demokratsku stranku na republičkim izborima i to da je na svojim prvim izborima „odbacila pojam mađarske alternative“ listom Pokret za građansku Suboticu, koja se u saopštenju SVM naziva „Mozgalom-Pokret Maglai Jenő“.

Predsedništvo omladine SVM-a dalje saopštava da državnom sekretaru za nacionalnu politiku nije potrebna nikakva pomoć u snalaženju u nacionalnoj politici, a „arogantnom“ saopštenju MP-a u kojem se traži izvinjenje od Potapija OF SVM „dodaje“ da je „rušilačka aktivnost na srednji rok već započela“.
Na kraju se MP poziva da ne zaboravi da se izvini svima koje je sada prevario, među njima i vojvođanske Mađare.

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. joska kaže:

  a vi stre mi bas posteni i graditelji. cutite

 2. rax kaže:

  szegyen a magyarsagnak amit a vmsz csinal. sok vajdasagi (nem magyar), bizot a vmsz-be es mindanyian nagyot csalodtak. egy kis szinvonalat uraim!
  igaz azt mongya a szerb mondoka „skim si takav si“, akar hogy is a vmsz szerint ok azok, akik a magyarsagot kepviselik, en nem tudom identifikalni magam ezel a partal.

 3. Rastafarijanac kaže:

  Šta je kikirezi? Odjednom stigla konkurencija pa ne znate šta ćete? Uprpili ste se,
  jel’ da? Pa probajte kao neki vaš prethodnik da bacite petardu pred svoja vrata. Možda super-vučko doleti i podigne vam rejting…

 4. JusticeForVojvodina kaže:

  A sve ovo se zasniva na neistini. MP nije imao platakate sa tekstom Ne SVM (NEM A VMSZ. Na plakatu stoji sledeće: SEMMI VÉSZ. Znači, bravo SVM omladino, lepo učite od Vaših ideala. Slika se može videti ovde:
  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13173395_1586671884977077_6619617194159721684_o.jpg

 5. bac vranje kaže:

  @ JusticeForVojvodina
  Ajde i ti ih napao sa madjarskim, vidis da su mladi jos,naucice madjarski ,ima vremena to je tek onaj pocetni kurs za dobijanje pasosa, kad odrastu i ne budu omladina, mozda ce nauciti i da citajukao sto pise.Ovako samo citaju sto im stariji napisu!!!

 6. Megille kaže:

  Eladtak magukat a szerb nacionalista radikalis partnak a VMSZ szegyen fiataljai…

 7. Anonimni kaže:

  Az egyik kutya, a másik eb!Jobb ha egyik sem jön a lábam elé,mert csak azért politizálnak mert ott dől a lé.Nyelvük kilóg mint a szomjas szukáé,startra várnak a segnyalásé.Ott lihegnek 3,14naszájúfőnök üllepe körül,s amelyik elsőre kap rá,mint a majom örül.Hazug szájuk bűzlik a hátsó szagátol,szégyenérzet őket nem gátol.Csak a pénz kell nekik meg a jó poszt,nem tudják megkülönböztetni a jót meg a roszt. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

+ 25 = 31

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: