Omladinska emisija „Otvori oči“

U nedelju, 31. januara 2021. godine, od 19 časova, na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Fondacije „DANILO KIŠ“ premijerno će biti prikazana omladinska emisija „Otvori oči“ u produkciji Fondacije.

Prva epizoda nosi naziv „Kultura bez kontakta“ i obrađuje ovu temu kroz rubrike kao što su: Portret umetnika, Saveti mladom piscu, Kaži A, Klub putnika…

U emisiji su učestvovali članovi i voditelji kreativnih radionica Fondacije „DANILO KIŠ“, kao i gostujući umetnici. Emisija je snimana u periodu od septembra do decembra 2020. godine, uz poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mera.

Omladinska emisija „Otvori oči“ nastala je iz potrebe da se održi rad sa velikim brojem članova klubova koji rade u okrilju Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „DANILO KIŠ“ Subotica. Situacija koja je zadesila čitavu planetu, borba sa virusom korona, podstakla nas je da rad sa mladima sagledamo i iz drugih uglova i dokažemo da kultura, umetnost i život postoje bez obzira na okolnosti. Stvar je samo u načinu posmatranja stvari. Stoga smo u rad na emisiji uključili svoje članove koji su sugestijama, predlozima i mladom mišlju obogatili ovaj projekat. Ona bi trebalo da zabavi, edukuje i podrži mlade u njihovoj svakodnevnoj borbi da postanu bolji ljudi.

„Otvori oči“ nosi simboličan naslov. Tu je da nas podseti da je sve oko nas, samo je potrebno dozvoliti umu da vidi.

U iščekivanju prve epizode omladinske emisije „Otvori oči“, koja će premijerno biti prikazana u nedelju, 31. januara 2021. godine, od 19 časova, na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Fondacije „Danilo Kiš“, pogledajte uvodnu špicu:KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR