Opera “Didona i Enej” oduševila Subotičane

Sinoć je u prepunoj dvorani Scene Jadran izvedena operska predstava Henrija Persia "Didona i Enej". Organizatori su subotičko udruženje "Electe" i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada sa vokalnim solistima i mešovitim horom i orkestrom Srednje muzičke škole "Isidor Bajić".

 

Scena Jadran - Opera Didona i Enej (30)

 

Opera se u Subotici ne izvodi često i zbog toga i ne čudi ogromno interesovanje naših sugrađana za istu. Da potsetimo, Subotica nema operu od 1953. godine. Ovaj nesvakidašnji spektakl je oduševio sve prisutne koji su predstavu pozdravili ogromnim aplauzom i zvižducima. Ostaje nam da se nadamo da ćemo u našem gradu češće imati priliku da prisustvujemo ovakvim izvedbama.

 

Scena Jadran - Opera Didona i Enej (21)

Scena Jadran - Opera Didona i Enej (8)

Scena Jadran - Opera Didona i Enej (34)

Scena Jadran - Opera Didona i Enej (40)

 

Pogledajte ostale fotografije sa predstave u galeriji:

Opera "Didona i Enej"

 KOMENTARI

 1. wlado kaže:

  mora ovo cesce da se desava u nasem gradu !

 2. Anonimni kaže:

  Svaka cast!!!

 3. Anonimni kaže:

  Svaka čast onima koji su ovako nešto organizovali i realizovali, a pre svega ovoj deci koja su sa toliko zrelosti iznela ovo delo. Izvanredna podela uloga, spontana i nenametljiva gluma i odlično izvođenje. Videli smo kako bez skupe scenografije nastup može da bude efektan i da dočara pun doživljaj. Uspeli su da zasene lošu akustiku sale i skromne instumente. Hoćemo reprizu! Bravo!

 4. ridvoni kaže:

  Svaka čast za organizatora i izvođače!

OSTAVITE KOMENTAR