Operska diva održala je koncert u Velikoj većnici Gradske kuće

Operska diva Jadranka Jovanović održala je koncert u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Muzičke škole sa ciljem da pruži podršku mladim muzičkim talentima.

Operska diva Jadranka Jovanović, primadona svetskog ugleda i raskošnog glasa koja je, u više od 70 uloga, imala oko 2000 nastupa na scenama širom sveta, održala je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici koncert “Letnja serenada” na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Srednje muzičke škole iz Subotice – sopranom Esterom Čuzdi iz klase Tamare Marković i baritonom Jancitom Borbeljom iz klase Eve Herodek, a uz klavirsku pratnju Kristine Mate.

“Večeras sam posebno radosna iz mnogo razloga…Ne samo što, posle dugo vremena, nastupam na jednom solističkom koncertu u Subotici već i što je, sa svih strana, stizala podrška za ovu moju ideju, a to je da predstavim i podržim mlade umetnike, talentovane, uspešne…”, izjavila je Jadranka Jovanović uoči koncerta.

Direktorka Muzičke škole u Subotici Dragana Nikolić izrazila je zadovoljstvo zbog podrške koju su maturanti dobili od Jadranke Jovanović.

“Mnogo nam je drago i važno što je u Suboticu došla takva operska diva da bi nastupila sa našim maturantima. Ona je pevačica koja na sceni traje veoma dugo. Imala je koncerte od “Karnegi hola” do “Milanske skale”, što govori o tome da je velika svetska umetnica”, kaže Nikolićeva.

Primadona Jadranka Jovanović je na koncertu “Letnja serenada”, koji je organizovao Grad Subotica uz besplatan ulaz, sa maturantima Muzičke škole premijerno izvela delo autora sa Islanda, arije Rosinija, Žorža Bizea, Donicetija, srpske i napolitanske pesme…

Ovim nastupom je velika operska diva pružila podršku mladim talentima, a koncert, koji je kruna obeležavanja 150 godina rada Muzičke škole u Subotici , publika je nagradila burnim aplauzima.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR