Opet prodaja "29.novembra"

Agencija za privatizaciju pokušaće 11. maja, po drugi put u toku ove godine, da proda fabriku za proizvodnju i preradu mesa IMK "29. novembar" iz Subotice u stečaju. Ovo je inače šesti pokušaj prodaje ovog preduzeća od raskida ugovora o privatizaciji sa konzorcijumom firmi – "TPY Kompani" i "Agriakop" iz Bačke Topole i "Gumel" iz Hajdukova. Poslednji put prodaja je pokušana u martu ove godine.

Slika

Najvažnija imovina preduzeća su industrijski kompleksi u Subotici i Horgošu, upravna zgrada i drugi nepokretni objekti, kao i zemljište i maloprodajni objekti, zatim mašine, postrojenja i oprema uz potraživanja i prava preduzeća. Procenjena vrednost preduzeća je 1,16 milijardi dinara. Međutim, ova vrednost nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude, navedeno je u pozivu Agencije za privatizaciju.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 11. maj, a istog dana biće održano i javno otvaranje ponuda. Preduzeće IMK "29. novembar" je aprila 2008. godine prodato konzorcijumu firmi – "TPY Kompani" i "Agriakop" iz Bačke Topole i "Gumel" iz Hajdukova po ceni od 100.281 evra.

Ugovorom je bio predviđen i investicioni program od deset miliona evra, a kupac je bio bezuslovno prihvatio minimalne i dodatne elemente socijalnog programa, ali je Agencija iste godine zbog neispunjenja ugovorenih obaveza poništila privatizaciju. Agencija je, uvažavajući zahteve kupca, čak u tri navrata, produžavala rok za dostavljanje garancije za dobro izvršenje posla.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 26 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: