Opet zbog krađe prekinut željeznički saobraćaj

Železnički saobraćaj na međunarodnom Koridoru 10 između Subotice i Kelebije je u prekidu, jer su nepoznate osobe tokom dana sa ove pruge ukrale 350 gvozdenih tiflona, izjavio je večeras Tanjugu direktor Medija centra “Železnica Srbije” Nenad Stanisavljević .

 

Reč je o metalnim delovima koji spajaju šinu sa kolosekom, pa je zbog krađe tih delova u potpunosti bila ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja, rekao je Stanisavljević.

 

 

On je istakao da su sve dežurne službe “Železnica Srbije” kao i istražni organi na terenu i dodao da se intenzivno radi na otkrivanju počinilaca te krađe.

Međunarodni voz “Avala” kritičnu deonicu prošao je brzinom od 10 km na sat iz bezbednosnih razloga, ali je nakon toga železnički saobraćaj u potpunosti obustavljen, ukazao je Stanisavljević koji je dodao da se ne može još proceniti kada će saobraćaj biti uspostavljen, jer je neophodno zameniti svih 350 ukradenih šrafova.

 

 

“Ovo je još jedna u nizu krađa železničke imovine, posebno kada je reč o infrastrukturi, koje direktno ugrožavaju bezbednost železničkog saobraćaja i zbog čega srpske železnice na godišnjem nivou trpe direktne finansijske štete od više stotina miliona evra”, naveo je Stanisavljević.

 

On je podsetio da su upravo zbog toga ŽS na juče održanom sastanku sa predstavnicima svih nadležnih državnih ministarstava pokrenule inicijativu da se takve krađe tretiraju kao teška krivična dela i ugrožavanje javne bezbednosti kako bi počinioci bili najstrože sankcionisani, kako je to učinjeno već u Bugarskoj i Italiji.KOMENTARI

 1. X-MEN kaže:

  SADA TE ” DIMLJNE ” KADA IH I AKO IH NADJETE A NEĆETE IH NE NEKOJ DRUGOJ PRUZI ILI NA NEKOM OTPADU , DAJTE IM OGREV , SOCIJALNU POMOĆ , DEČIJI DODATAK , I ZAHVALNICU ZA RENOVIRANJE PRUGE …..SAMO IM ZANOSITE J…A, DOK NEKO STVARNO NE IZGINE NA TIM PRUGAMA ZBOG PAR KILA GVOŽDJURIJE  KOJIE OVI DOMORODCI KRADU SVE VIŠE I VIŠE , A POLAKO SU PREŠLI I NA PLEMENITE METALE…!!

 2. samo kaže:

  Drzava je bila tolerantna dok su kralipoklopce od sahti

  bila je tolerantna dok su unistavali spomenike.

  Bila je tolerantna dok su telefonske(ili kakve vec) kablove koje su bili razvuceni pored pruga, otudjivali preko noci.

  Ja se pitam dokle ide tolerancija? Da li treba da se desi tragedija i da se onda uzmemo u pamet i napokon da ovim “sitnim” lopovlucima dodje kraj. Uz to sam uveren da bi uz mali napor ovo moglo da se resi, ali ocigledno to nije u interesu…

 3. ja kaže:

  nakotili se ti dimljeni, glave ce nam doci,a sad  citam  kuce i građevinski materijal im dele pa dokle cemo finansirat te talibane i lopove  http://www.subotica.com/vesti/poziv-izbeglicama-da-se-prijave-za-gradjevinski-materijal-i-montazne-kuce-id16778.html

 4. ena kaže:

  sto je najgore oni usred bela dana i sve vrvi od ljudi i niko nereaguje sramota.samo toliko

 5. ena kaže:

  moje licno iskustvo

 6. zorz kaže:

  Samo malo da se ukljucim, radim vec dugo godina na pruzi i dobro poznajem sve elemente koloseka, kao i ovo sto je otudjeno. Postavlja se pitanje sta je starije koka ili jaje, da su tirfoni bili zategnuti ovi ih nebi mogli odviti, ali ne opravdavam lopove koji su otudjili materijal sa pruge, za svaku su osudu. Posto je magistralna pruga, a visokog znacaja za Srbiju, davno je trebalo uraditi remont i to se sada nebi desilo.
   

 7. pauk kaže:

  Bas su se ko neslani okomili na vozove.. prvo su ih gadjali, pa skrabali, sad kradu prugu…tiflone..

 8. awesome kaže:

  Naravno,,, sve kradu jer gde naci posao??? 
  Jeste, nije u redu da se krade, ali kako preziveti kad cene rastu a plate iste GODINAMA, a posla sve manje….. 

 9. lale kaže:

  Pozatvarajte vlasnike otpada koji kupuju stvari za koje znaju da su kradene—

   

 10. saucesnik kaže:

  Ovi – oni koji god da su na vlasti, ne da tolerišu, nego naprosto žele, da svi mi i to baš svi, stanemo u red lopova. Tako ćemo postati saučesnici. Kako da ih pozivamo na odgovornost? Oni će: Pa i Vi kradete….

   

 11. saucesnik kaže:

  Setite se samo vremena, kada smo sa strepnjom krijumčarili gorivo iz susedne džave. Na mnogim punktovima su nas čekali policajci, koji u duhu ZAKONA oduzimali te kanistre. Pa smo mi vozeći letnjim putevima, izbegli te kritične punktove i tako izigrali ZAKON. Postali smo svesni izgrednici. A šta smo zapravo radili? Za rođene pare kupili, prošvercovali gorivo, raznim štosevima izigrali budno oko policije. Samo da bi imali čime da vozimo traktore da bi zaradili koji dinar, da bi pokušali živeti kao normalni ljudi. I gle čuda! Stali smo u red “veštih” lopova. Čak smo se radovali našim uspesima, kako smo kršeći propise, zaradili svojoj deci za farmerke i mnoge sitnice, koje ih čine sličnima deci, u tamo nekom normalnom svetu. Vuci siti. A ovaca sve više!

 12. upitan kaže:

  Zanimljivo je da su maloletnu decu koja je gadjala voz, nasli ocas posla. A ove nikako da nadju.

 13. Aleksa kaže:

  Molim vas da na sajt postavljate autentične slike. Na pruzi prema Budimpešti su betonski pragovi. A izjava da su ti tifoni metalni delovi koji spajaju šine sa kolosekom je najveća glupost koju sam u zadnje vreme čuo. Ako niste znali,šine su ujedno i kolosek, a tifoni pričvršćuju šine za pragove.

  Hvala na pažnji.

OSTAVITE KOMENTAR