Opljačkao crnca

Policija je u rekordnom roku rasvetlila  tešku krađu, koja se u ponedeljak dogodila u Horgošu, a čija je žrtva državljanin Malija. Protiv počinioca, Atile Kolompara (24), iz ovog sela, usledila je krivična prijava.

 

Atila je, u društvu nekoliko svojih prijatelja meštana, stajao na ulici, kada su naišla petorica crnaca. Stranci su se zaustavili, i nekako uspeli da objasne da su azilanti i da hoće da se domognu teritorije Mađarske. Atila se ponudio da im pomogne, zatraživši protivuslugu u novcu. Jedan od ilegalaca izvadio je novčanicu, koji je Atila zbunjenom čoveku istrgnuo iz ruke i pobegao.

 

O onome što se dogodilo odmah je obaveštena policija, koja je bila izuetno efikasna, jer je počinioca pronašla za svega 10 minuta. Radi se o osobi sa podebelim policijskim i sudskim dosijeom, uglavnom zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

horgos

Ovo je, inače, u kratkom vremenskom razmaku, drugi slučaj da su stranci na meti horgoških razbojnika i huligana. Prethodno je prebijen i opljačkan bračni par iz Francuske koji je nakratko izašao iz međunarodnog putničkog voza, koji se stajao u Horgošu.

 KOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  E pa sad, ako čovek nešto kađe protiv tih, jel’te da kažem KOLOMPARA, onda ste rasista i ko zna šta još. A koliko puta treba neki Kolompar da nas pokrade, opljačka, prebije, odžepari, da najzad neko shvati da mu se treba na*arati majke ne zato što je Kolompar, nego što je to brate jedan običan i što je još gore, nepopravljiv LOPOV!

 2. Subotičanka kaže:

  Meni je Rom u centru grada strgao,prošavši biciklom pored mene, zlatni lančić sa privescima sa vrata,vredan preko 300 eura.prijavila sam ga i nikom ništa.Biće da u zemlji u kojoj si ti i tvoji preci rodjeni treba da budeš strani državljanin da bi nadležni organi efikasno postupili.

 3. Usputachni kaže:

  Ne razumem zašto se u tekstu "naglašava" da je oštećena (pokradena) osoba crnac?! Zar nije svejedno ko je i šta je ako je pokraden?! Strani državljanin iz Malia i tu je tačka! Nekome je važna boja kože u ovom slučaju?

  Što se "ekipe" Kolompar i sličnih tiče nema veze da li su Romi ili nisu,lopov je uvek lopov bez obzira na naciju,veru… sa svima njima zna se šta treba raditi,samo još da je to i sudijama jasno!

 4. zorandjala kaže:

  A kad ja lepo kazem da je Dusan bio car {sa svojim zakonima} vi udarate minuse  Zao vam kolompara .Zakon za sve. Pravosudje privatizovati ,ili plate poucinku Idrasticne kazne za gresku {oslobadjanje krivog,}

 5. ponosni penzioner,doduše neisplaćeni kaže:

  Stanovnik sam gore navedenog sela,pa mi je sve jasno.Bande Kolompara haraju po selu,pa čovek u svojoj kući nije siguran ni danju,a o noći da ne govorimo.Vlada teror i bezvlašće,ne boje se nikoga,policiji se rugaju,jer ih u glavnom ni nema u selu,sem po neke zalutale patrole.Horgoš liči na cigansku varoš i to nikoga ne zabrinjava.Možemo se nadati samo gorem od ove pošasti!izgleda da za ovu bolest lek ne postoji!

   

 6. Cigo kaže:

  PRAVDA za Kolompara !!! cooldevil

 7. graficar kaže:

  Udario brat na brata,ali neka ostaje u familijiwink

 8. anamarija kaže:

  #ono kad za naslov članka napišete "opljačkao crnca"

  http://www.ravnopravnost.gov.rs/

 9. Lajčo kaže:

  Šta koji moj…

  Naslov treba da bude : Ganci ošurio Čamugu !

 10. zorandjala kaže:

  Svaka cast pravosudju .Onaj sto je sturo gace na prozivki odma dobio robiju a ovaj cigan nece nikad Zakonom zasticeni kerovi i rome nesmes pipnuti ni jednog odma robija.

 11. krass1 kaže:

  Djalinac svaka cast.

 12. Dresing kaže:

   

  krass1:

  Djalinac svaka cast.

   

   

  Ovde napišite odgovor...E moj krass1 ,ti garavani su njihovi pajdaši ,murija im daje poslove :gde  koga ,i kada odraditi 'posa' ,pa su zaštičeni ko lički međedi.

 13. amacak kaže:

   

  zorandjala:

  A kad ja lepo kazem da je Dusan bio car {sa svojim zakonima} vi udarate minuse  Zao vam kolompara .Zakon za sve. Pravosudje privatizovati ,ili plate poucinku Idrasticne kazne za gresku {oslobadjanje krivog,}

   

   

  privatizovano pravosuđe i plate po učinku je već bilo u tursko doba, čuo si za "kadija te tuži, kadija ti sudi"? i šta bi radio da ti, na primer, kasa ili dulić dođu na mesto privatnog kadije?

  mogu "kolompari" da se reše i bez dušanovog zakonika primenom sadašnjeg jednako i za sve.

   

 14. &% kaže:

  са косова, сви роми протерани, који су нешто украли, цела фамилија је морала да напусти косово, или их појео мрак, а овде ти исти "жаре и пале" је бо каса ј. их довео, под патронатом милошевића,цца. 1500 фамилија(а знамо да упросеку има око дестак у фамилији ), па сад ви мало размислите, шта смо добили..

 15. zorandjala kaže:

  Kasa i dulic i slicni mogu doci za kadije samo uz pomoc lokalne samouprave koja je najvece zlo koje se desilo ovom narodu koji kada dobije da bira obavezno pogresi. a OVU nazovi gospodu sa kosova koja je tamo prodala siptarima imovinu sa sve parama od prodaje sirokih ruku je docekala ista lokalna samouprava da ima vecinu kada se bori protiv milosevica .zar vam nije bilo cudno da oni svi glasaju za Kasu.Zato svi na izbore markerom na listicu napisati svoje zelje jel to komisija mora citati.

 16. dr,no kaže:

  zorandjala ako već spominjaš Kasu treba da znaš da on poreklom pripada njima, a oni su mu braća,romska veza vrlo je jaka ,pa znali su oni zašto su glasali za vojvodu kasonija.

 17. Anonimni kaže:

   

  zorandjala:

  Kasa i dulic i slicni mogu doci za kadije samo uz pomoc lokalne samouprave koja je najvece zlo koje se desilo ovom narodu koji kada dobije da bira obavezno pogresi.

   

   

  ali kakav onda metod izbora kadije predlažeš. neko ko se tebi sviđa možda se meni ne sviđa. u civilizovanom svetu izbori su način rešavanja takvog konflikta ali ako ni izbori ne valjaju jer ovaj narod uvek greši daj predlog kako izabrati kadiju.

 18. zorandjala kaže:

  VRLO jednostavno KAZATI coveku ovo je zakon sudis po njemu ako pogresis ili namerno napravis gresku ode ti sva imovina dogod sudis po zakonu imas polovinu zarade .i nema tvoj moj nas svi isti.

 19. amacak kaže:

   

  zorandjala:

  VRLO jednostavno KAZATI coveku ovo je zakon sudis po njemu ako pogresis ili namerno napravis gresku ode ti sva imovina dogod sudis po zakonu imas polovinu zarade .i nema tvoj moj nas svi isti.

   

   

  ali ko će proceniti da li je kadija sudio po zakonu ili je pogrešio i da li je pogrešio namerno i slučajno?

 20. zorandjala kaže:

  JA posto ovi danasni sigurno nece .A i mnogi su nacionalno optereceni.Ti neces sigurno jel puno ispitujes preduzmi nesto nemoj samo ispitivati malo samoinicijative.

 21. amacak kaže:

   

  zorandjala:

  JA posto ovi danasni sigurno nece .A i mnogi su nacionalno optereceni.Ti neces sigurno jel puno ispitujes preduzmi nesto nemoj samo ispitivati malo samoinicijative.

   

  logično. JA, ko bi drugi.

  imali smo već sredinom prošlog veka takve koji procenjivali kako su hteli mimo pravila izgrađivanih milenijumima pa se sada mučimo da ispravimo ono što su naorali i isplaćujemo naslednike koji suse pojavili ko zna odakle. pileće pamćenje.

 22. zorandjala kaže:

  Amacak ti bi odma da privatizujes vlast to nije niko trazio,normalno da bi vlast kontrolisala sudstvo .Ali dok smo imali jednog nepismenog MILOSA {koji iako je bio nepismen }bio pismeniji od polovine tih zapadnih degenerika koji su samo zahvaljujuci jakim vojskama uvek tlacili slabije od sebe.Koji dobar zakon dolazi od te europe dali legalizovanje droge, i ovih lezbopedro organizacija ili onih kandicki isl.Ti mora da si uposlen u pravosudju kad se tako grcevito drzis sadasnjeg stanja.

 23. amacak kaže:

  zorandjala, odakle ti da bi ja da privatizujem vlast? ti si napisao, citiram: "Pravosudje privatizovati ,ili plate poucinku Idrasticne kazne za gresku ". dobar pokušaj ali u kafani gde ne postoji hronološki zapis dijaloga pa ovakvi trikovi mogu da prođu.

  drugu rečenicu ne razumem, prvi deo (dok smo imali nepismenog miloša) nema nikakve veze sa drugim (zapadni degenerici …).

  koji dobar zakon dolazi od evrope? pa vidi, kad god sam bio u "evropi" video sam dobre puteve, održavane kuće, bolje automobile i, generalno, opuštenije ljude. ja mislim da je to pravac prema kome treba ići ti se izgleda ne slažeš. navedi onda gde misliš da je bolje i koga treba da imitiramo ako sada nije dobro. oko toga se valjda slažemo?

  zadnja rečenica? u tom stilu, ti mora da si bio uposlen u udbi kada bi samo hapsio, oduzimao i sam presuđivao. opusti se, mi ipak samo komentarišemo na lokalnom sajtu. ovo ti je moderna verzija kafanskog razgovora uz prednost da se ne možemo dohvatiti za vratove ako stvari odu predaleko.

   

   

 24. zorandjala kaže:

  Veliki nedostatak je sto se kod nas sudstvo racuna u vlast pa se gospoda uzivela u ulogu ,umesto da budu obicni radnici koji moraju svoj posao raditi posteno kao svi drugi ili noga.Nemoj sada pitati kao koji drugi ,ovo je pod uslovom da je narod posten.Sto se tice Milosa u njegovo vreme kod nas je bila ovakva situacija a zapadni degenerici su europski iz tog vremena.To sto kazes da su u europi bolji putevi kuce zivot nema nikakve veze sa zakonom nego sa stanovnistvom jer mi mentalno nismo izasli iz kratkih pantalona.Sto se udbe tice nikad necu prezaliti sto nisa ucestvao,DA je Tito radio kako trba nebi danas na ulicama bilo toliko neonacista.kriminalaca, lopova.Ili ti mislis da ovakva demokratija kao nasa gde svaka budala moze da izadje na ulicu i psuje mater drzavi vlasti i svemu sto on misli da nije tako kako je on zamislio.Ja sam misljenja da je kod nas umrla pedagogija u koju spada domace vaspitanje

 25. amacak kaže:

  sudstvo jeste jedan od deo vlasti čiji je zadatak da se sprovodi zakone koje je donela zakonodavna vlast. 

  po ovom što si sada napisao ispada da smo sami krivi što nam je loše jer smo, svi kolektivno, mentalna deca. pa bi to da ispravljaš tako što priželjkuješ da se pojavi staratelj koji će da nas vodi do obećanog boljeg života. sve što ja radim je da ti postavljam pitanje kako doći do novog vođe, ako ne izborima, i šta ćemo ako se pokaže da je naš vođa slep, kao u domanovićevoj pripovetci.

   

 26. zorandjala kaže:

  Netreba da je slep treba da je gluv i lud samo takav nas moze odvesti tamo kuda smo namerili. Misl im da ga nadjemo u nekom ljudozderskom plemenu u africi ako takvih jos ima mozda su ih ameri globalizovali.

OSTAVITE KOMENTAR