OPREZ: U opticaju falsifikovane dvehiljadarke

Narodna banka Srbije upozorava da su u opticaju falsifikovane novčanice od 2.000 dinara. Blaženka Robović iz te institucije podsetila je na obavezu građana koji sumnjaju da poseduju lažni novac da to prijave.

 

Robovićeva tvrdi da, prema saznanju NBS-a, postoji 13 ovakvih falsifikata. Ona je objasnila da je novčanica urađena na komercijalnom papiru, dostupnom u širokoj prodaji.

 

– Ima primetnu, blještavu belinu, različitu od originalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima, a “hologram” je obična nalepljena siva folija – rekla je Robović.

 

Ona je preporučila građanima da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, da ne bi bili upleteni u krivično delo puštanja u opticaj lažnog novca.

 

– Obaveza je građana da prijave lažnu novčanicu policiji ili najbližoj banci, jer bi u suprotnom bili saučesnici u krivičnom delu – rekla je Robović.

 

Ona je istakla da će građani, u slučaju da se potvrdi da je njihov novac lažan, ostati bez te svote, jer se falsifikati oduzimaju.KOMENTARI

 1. jasso kaže:

  jos je nisam imao u ruci,tako da ne znam ni kako izgleda original,a kamoli falsifikat,a verovatno necu je ni imati jer bankomati trenutno imaju samo novcanice od 500 i 1000 dinara.

 2. Pita Gora kaže:

  A otkada mi to imamo novčanicu od 2.000 dinara?!?

 3. dasHHa kaže:

  Pita Gora:

  A otkada mi to imamo novčanicu od 2.000 dinara?!?

  …pa otprilike 2 meseca je u prometu.Kurs je bio 65-68 za euro 2008. a sada je 112 :/

 4. pajo kaže:

   

  dasHHa:

  Pita Gora:

  A otkada mi to imamo novčanicu od 2.000 dinara?!?

  …pa otprilike 2 meseca je u prometu.Kurs je bio 65-68 za euro 2008. a sada je 112 :/

   

   

  Ovde napišite odgovor…

  Kurs 112????Zato me stalno zovu u banku zbog deviznog kredita!A ja mislio da žele još da mi daju novaca!

 5. dasHHa kaže:

  Kada sam za malo ugovorio zivotno osiguranje u Alianzu na period od 25 godina trazio sam najvazniju zastitu koja naravno ne postoji u bankarskom i osiguravajucem sektoru.Pitao sam agenta i trazio u ugovoru valutnu klauzolu na euro,koje nema.To u principu znaci da je osiguranje indexirano u eurima koji nemaju zastitu od moguce devalvacije.Alianz mi ne garantuje vrednost zakljucenu danas,nekom drugom valutom za 25 godina.Tako rade i banke,svesno a mali ljudi neka se snalaze ako su sposobni.Banke su igrale na sigurno kada su nudile kredite u svajcarcima pre 3-4 godine.Naravno da je euro sigurniji od drugih valuta,narocito dinara ali moze i euro devalvirat za 20-30 godina.

OSTAVITE KOMENTAR