Opstrukcija opozicije?

Odbornici lokalnog parlamenta sat vremena su raspravljali o tačkama koje nisu na dnevnom redu dok nisu usvojili dnevni red. Odbornici su se na član 102 po poslovniku kojim se povređuje dostojanstvo skupštine, a svi su to uradili svojim ponašanjem i svakim izlaskom za govornicu. Odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara su odbili da prisustvuju polaganju zakletvu novog odbornika DSS-a Vladimira Antića. Ovim povodom Srpska radikalna stranka obratila se saopštenjem u kome kaže se u Skupštini grada Subotice desila krađa mandata Srpske radikalne stranke po drugi put. Mandat koji je po zakonu pripao Srpskoj radikalnoj stranci dodeljen je krađom DSS-u. Pošto je koalicioni partner DSS prekršio koalicioni sporazum u više tačaka i pristupio koaliciji sa DS-om smatramo da “Srpska lista za Suboticu“ ne postoji i biće podnet i zvanični zahtev za raskid tog sporazuma.

Odbornici DSa su rekli da je prvi put javno pokazana koalicija SVM-SNS, na šta je odbornik SNS-a Gojko Radić rekao da oni imaju pravo da se udružuju. Odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara tražili su da se na dnevni red stavi tačka koja se odnosi na formiranje mesne zajednice “Mišićevo” i da ostane tačka koja se odnosi na “Odluku o izmenama i dopunama odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom”.

Imenovano je sedam novih direktora. Za vršioce dužnosti direktora JKP-a „Parking” izabran je Milorad Slijepčević, Centra za socijalni rad, Milutin Blažić i Zoološkog vrta Helena Sagmajster, dok su za direktore imenovani za preduzeće „Park Palić” Goran Gabrića, „Subotica-gas” Grgo Horvacki, „Privredno-tehnološki parkovi” Branko Guslov i Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši – Stamenković. Pored toga, usvojene su odluke o formiranju Budžetskog fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Odbornici su doneli odluku o osnivanju Budžetskog fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, koji će raspolagati sa 30 osto novca od naplati saobraćajnih kazni u Subotici, od čega će 50 posto biti korišteno za popravak saobraćajne infrastrukture. Pored toga, usvojena je i odluka da se osnivanje Gradskog kulturnog centra „Danilo Kiš” pomeri za godinu dana i počne sa radom 1. januara 2012.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: