Optužni predlog zbog pretnji uredniku portala “Slobodna Subotica”

Subotičko tužilaštvo podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Subotici protiv Branka Ćirjakovića zato što je na društvenoj mreži Fejsbuk pretio uredniku portala “Slobodna Subotica” Branku Žujoviću, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Optužni predlog protiv Branka Ćirjakovića podnet je zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika, kojim je zaprećena novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

Kako UNS saopštava, Ćirjaković je uz vređanje i psovke na svom Fejsbuk profilu septembra prošle godine pretio Žujoviću, što je on prijavio policiji.

Žujović je tada UNS-u rekao da “pisanja Ćirjakovića shvata kao direktnu fizičku pretnju”, kao i da Ćirjakovića ne poznaje.

Osim Žujoviću, Ćirjaković je sredinom januara pretnje upućivao i novinaru Subotičkih novina Milutinu Mitriću.

Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član “Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista”.

UNS je u januaru ove godine tražio da policija i tužilaštvo, zbog pretnji koje su upućivane subotičkim novinarima na društvenim mrežama, pokrenu postupak protiv Ćirjakovića.

 

RTSKOMENTARI

 1. mario kaže:

  Jadan je Laban kada ga ovakvi likovi brane iz licnog interesa.

 2. Bane kaže:

  “Član Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista…”
  Labanista.

 3. 1001 Dalmatinac kaže:

  Laban je čovek bez uverenja i iskrenih prijatelja opterećen samo ličnim interesima.

 4. Box kaže:

  Ajmo Macasi Eugenije komentarises,mora da je dobar burek iz Spartak buregdzinice!!

 5. Sako kaže:

  Iskompleksiran, radi a kao da ne radi, hvalisavac, muljator i neobrazovan

 6. Branimir kaže:

  Nestvarno je i sramotno da osobe sa takvim stavovima i prostaklukom poput Branka Ćirjakovića mogu slobodno da deluju na političkoj sceni Subotice ili bilo gde drugde. Taj prostak je glavni Labanov momak.

 7. (ba)laban kaže:

  E sad da vidimo da li su aršini isti. Da li će da pritvore i ovo govedo kao što su onu ženu iz Šapca (zasluženo, jer je ipak to bila kakva-takva pretnja AV-AV-ovoj deci) ili onog tipa sa umrlicom, što nema veze sa pretnjom nego je samo zajebancija na račun žvalavog sveznalice.

 8. 3B3 Igor kaže:

  Ćira je hrabar samo iza Fejsbuka, Tvitera i Labana. Labanska pudla ima zube samo dotle dok ta kriminalna grupa ne bude svrgnuta sa vlasti.

 9. Georg kaže:

  Slobodna Subotica je promenila grad tačnije atmosferu u gradu.Maske su spale a to se pacovima ne dopada.

 10. Srđan D kaže:

  Znači u tužilaštvu sede strukture šiptarsko-hrvatskog-crnogorskog lobija koji “velikog Srbina” i njegove zaštitnike progone.Paradoks Labana tužilaštvo oslobađa a Ćirjakovića goni.Znači Labane………a tebi Ćirjakoviću brate Srbine želimo sve najbolje……..

 11. (ba)laban kaže:

  @Srđan D

  žutobradi je mislio da je pametan. Sad kad su ga Laban i njegovi pustili niz vodu neka proba da se obrati za pomoć “budućem” kralju kojeg toliko priželjkuje.

 12. trt mrt kaže:

  ima li ih u tom pokretu makar za jedan minibus za sledeci miting sendvicara?

 13. (ba)laban kaže:

  Drakuliću moj, sad kad žutobradog gusara opravdano progone odmah je ceo pravosudni sistem pod uticajem šiptarsko-hrvatsko-crnogorskog lobija.

  Pravosudni sistem u Srbiji kad-tad mora da počne da funkcioniše, jer bez nezavisnog pravosuđa će ovo da postane Kolumbija ubrzo. Ne kažem da je sistem profunkcionisao, jer svašta još može da se dogodi po pitanju “slučaja Ćirjaković”. Možda je ovo potez samo jednog odvažnog i ispravnog tužioca, a posle će da stigne “ozgo” naredba da se sve stopira. Videćemo.

  Znamo da si mu drug, pa je opravdano da si zabrinut, ali, jbg, zašto je kakio?

 14. Horatio kaže:

  Branko mora da se dernja na sav glas i preti svakome, jer kad Laban ode sa vlasti on gubi sve i postaje opet niko i ništa a zamerio se ne malom broju ljudi.

 15. HPTN kaže:

  „Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista“.

  jaooo, jao…ko vas ne zna – skupo bi vas platio!

 16. Tarabic kaže:

  Auu zatvorska kazna pa ako je ona za pretnje AV sto nebi i ovog tako….
  Nema razlike….
  Laban ga lagano niz vodu pusta

 17. ffilozoff kaže:

  Za pretnju treba odmah uhapsiti,kao sto su uhapsili onog penzionera i zenu,koji su pretili vodji,,,U SUBOTICI su mnogi iz vlasti i pri vlasti pretili pa NISTA !!!

 18. Zpera kaže:

  Desnicar! Ha Ha Ha. Verovatno zato sto koristi desnicu ruku previse cesto. A i video sam da na svom FB stalno poziva na felacio svoje neprijatelje. Hm gej desnicar. Svasta!

 19. Georg kaže:

  @Zpera

  Uvek je tako sa pseudo desnicom i ekstremima.Ona karakaturalnošću, agresijom i forsiranjem nepostojećeg mačizma često prikriva vlastitu homoseksualnost ili makar očigledan kukavičluk, a ponekad i druge konkretnije nedostatke. To lako može da bude po sredi i u slučaju ovog labaniste! Tu je i njegova agresivna fiksacija na Hrvate i Albance, ali se kao meta izbegava etnicitet koji je u delu vlastitog porekla potisnut, u konkretnom slučaju Mađari.Dečku svakako treba pomoć…

 20. Afet kaže:

  Izhleda ovde ima mnogo ovih sto vole burek iz spartaka . Pobrska ciri

 21. Kuč kaže:

  Crnogorci tj kameleoni poput Labana nisu lišeni poteza izdaje,prevare,konvertitstva.Ima i porodične, lične i moralne potencijale za” razumevanje” takvih poteza.A kad se pogleda u njegovu istoriju sve bude jasno.Zašto se protiv njega ne vodi ni jedan postupak……

 22. MrRtd kaže:

  Cirine objave na fejsu bas dokazuju kako ga sve ovo ni najmanje ne pogadja. Hahaha tuga

 23. Srboljub Rashki kaže:

  Taj Cira je model “Srbina” iz ustaskih propagandnih filmova. Ko si ti bre da primitivizmom, mrznjom, kompleksima, lazima i prostaklukom “branis” Srbe i Srbiju!? Subotica je dom svih Suboticana! Svaki pravi Srbin branice komsije od ovakvih kompleksasa!

 24. Hasan Nimani kaže:

  Svi Laban(i) su nashi.Ovaj decko je u zabludi i uzalud se zrtvuje.

 25. Istina... kaže:

  “Branilac” Srba, lažni patriota, lepo živi od rada za Komesarijat za izbeglice pri Ujedinjenim nacijama (Unijatstvo) koje su protiv svih nacija i veroispovesti (sem dve – “nadnacije” i “nadveroispovesti” i “podnacije” i “podveroispovesti”) pa tako i protiv srpske i pravoslavne. Tetovažama, “fejsom” i demagogijom, sa pregršt “brate”, za “Srbiju do Tokija”.

OSTAVITE KOMENTAR