Optužnica protiv Dulića ponovo vraćena na doradu

Specijalni sud naredio je još jednu dopunu istrage protiv bivšeg ministra prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, saopštio je danas Viši sud u Beogradu. 

Dulic

Nova dopuna istrage zatražena je zbog "boljeg razjašnjenja stanja stvari" i da bi se ispitala osnovanost optužnice, a time i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja koja im se stavljaju na teret. 

 

"Krivično veće je ovakvu odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta, posebno imajući u vidu naloge Apelacionog suda u Beogradu, zbog čega je našlo da je u konkretnom slučaju potrebno da tužilaštvo u svemu postupi u skladu sa naredbom suda od 28. juna 2013. godine i pribavi pravne akte svih državnih organa, javnih i lokalnih javnih preduzeća – opština i gradova, te da se po pribavljanju navedenih pravnih akata sprovede dopuna ekonomsko – finansijskog veštačenja", naveo je sud.

 

Specijalni sud je ranije zatražio dopunu istrage i Tužilaštvo za organizovani kriminal mu je 10. aprila dostavilo optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka.

 

Krivično vanraspravno veće Specijalnog suda je 17. aprila, po prijemu te optužnice, u skladu sa svojim ovlašćenjima o preispitivanju optužnice, ponovo donelo naredbu o dopuni istrage, odnosno naredilo da Tužilaštvo za organizovani kriminal ponovo naloži još jednu dopunu istrage.KOMENTARI

 1. hm? kaže:

  Palac gore za tužilastvo koje ocito nema nikakve dokaze.

 2. Atila kaže:

  Čačkaju tamo gde nema napona.Teatar.

 3. freelancer kaže:

  "Krivično veće je ovakvu odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta, posebno imajući u vidu naloge Apelacionog suda u Beogradu…" Apelacioni sud – čudo jedno.

 4. jasso kaže:

  pa tako to ide kad tuzbe ne podnosi taj ko bi trebao nego i ovu kao i mnoge druge je smislio nas bivsi prvi potpredsednik vlade i novine kurir,a onda sve zavrsava da od toga nista ne bude….

 5. spale jedini kaže:

  Ha, ha kakva smejurija. Sta kaze Vucic? Borba protiv korupcije se svela na tabloidizaciju namenjena onima 48% zesce glupih koji mu veruju. 😉

 6. Pravdoljob kaže:

  Biće na kraju debele hladovine od 20 godina zbog lakostečenih dobara… he-he-he

OSTAVITE KOMENTAR