Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

Gerontološki centar u Subotici prvi je u Srbiji koji svojim korisnicima i zaposlenima organizuje gong terapiju – zvučne tretmane koji uspostavljaju ravnotežu tela, uma i duha. Prva iskustva su pozitivna i ideja je da terapija postane sastavni deo aktivnosti u ovoj ustanovi.

/tv subotica/   

Jedinstvenu priliku da se uz zvuke i vibracije planetarnih gognova opuste odnedavno imaju stanari Doma „Dudova šuma“. Nisu krili oduševljenje terapijom i preporučuju je svima.

Tretman zvukom namenjen je i zaposlenima u ovoj ustanovi. Socijana radnica Merima Trajković Tikvicki kaže da joj izuzetno prija i da je uspela da otkloni bolove koje je imala.

Gong terapije drži Milica Sivić, jedna od dva sertifikovana gong mastera u Srbiji. Ona objašnjava da je ovo zvučna metoda koja poboljšava kvalitet života i zdravlja i namenjena je svima bez obzira na godine. Ističe da jedan sat terapije zamenjuje osam sati sna.

Terapija je počela pre mesec dan i održava se najmanje jednom nedeljno, a prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića, namera je gong terapija postane obavezan vid radno-okupacione terapije u Domu.

Rezultati istraživanja o terapiji gonga biće predstavljeni i na Nacionalnom kongresu u Hrvatskoj.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  Sedne tako Nenad, i uz povremeni duboko umirujući zvuk gonga planira nove projekte sa kojima od države uzima pare za beskonačne radove u Geronotološkom u kojem je direktor.
  Na nacionalnom kongresu u Hrvatskoj bilo bi interesantno predstaviti i rezultate u rešavanju beskonačnih lista za čekanje na mesto u domu. Koje očas posla nestanu i mesto se nađe ako se uz neobavezan, opušteni razgovor sa rukovodiocem doma, doda i kovertica, naravno uz zvuke gonga.
  Valjalo bi uz umirujući zvuk gonga razmotriti kako to da za sve radove, od dobijenih donacija, na tenderu uvek bude izabrana najpovoljnija ponuda firmi braće Kilibarda. Upravnikovih zemljaka iz starog kraja.
  Umirujući zvuk gonga takođe mnogo znači i preostalim bedno plaćenim servirkama i negovateljicama u domu.

 2. Privredna zona kaže:

  “Ističe da jedan sat terapije zamenjuje osam sati sna.”

  E, ovakav gong ću morati obavezno nabaviti, pa da udaram po njemu dok mi radnici rade u pogonu, da ne moraju uopšte ići kući da spavaju.

 3. Privredna zona kaže:

  A ni ove radnice iz Gerontološkog neće morati ići kući na spavanje, pošto će i one biti obuhvaćene ovim tretmanom.

 4. Toranj kaže:

  Sada će hejteri sa minusima. Sve što je novo mi odbacujemo. Zatvorili smo vrata inovacijama. Nije ni čudo što mladež odlazi a grad će postati zombilend.

 5. Petar G. kaže:

  @Toranj, a udaranje u gong je inače deo plana da se ta mladež zadrži ???
  Koliko servirki i negovateljica je pobeglo iz tog Gerontološkog u zadnjih nekoliko godina? Od čega beže? Od dobrih plata i odličnih uslova rada ?

 6. zolika kaže:

  Sta sve ovom Dzeju nece pasti na pamet. Kakav gong i udaranja razna,jos im samo dovedi vidovitu Zorku.

 7. Istina... kaže:

  Antisistem je sistem u kome je sve naopako od normalnog. Hibridni rat protiv ljudi.

 8. žuti lopov kaže:

  Nekako sam počeo da molim Boga da mokraću ne proglase lekovitom,da siroti stanari ne bi morali da drmnu duplu pre doručka!

 9. ludak kaže:

  Da li je istina da se ovaj Ivanisevic ranije bavio sa izradom horoskopa….sve dok nije usao u politiku?

 10. Brane kaže:

  Jednom nedeljno pred kamere mora stati, po svaku cenu.
  90% radnog vremena mu prođe u smišljanju sledećeg povoda da zove novinare.
  Verovatno jedini gerontološki na planeti koji ima press centar.
  Prošlo leto izveli penzionere u dvorište, napunili lavore, u vodu stavili plastične ribice i podelili im dečije pecaljkice. I za to pozvali novinare.
  A novinarska profesionalnost u Subotici je na takvom nivou, da stvarno i dođu da izveštavaju o takvim besmislicama.
  No šta i očekivati od subotičkih medija kad je, na primer, donedavna urednica Novih Subotičkih novina bila gimnazijska ponavljačica.
  A ni u ostalim medijima nije ništa bolji “novinarski” kadar.

  Nego, kako nema Ilije Đukanovića da udara u gong? Nenad i Ilija su kao Betmen i Robin.

 11. miloš kaže:

  Džej ide u sektaše.

OSTAVITE KOMENTAR