Orban: Nova i moćnija ograda na granicu sa Srbijom!

„Treba biti spreman za zaustavljanje više stotina hiljada ljudi“

granica zica bunker (9)

Na mađarsko-srpskoj granici će se izgraditi nova ograda opremljena najmodernijim tehničkim uređajima – rekao je Viktor Orban, premijer Mađarske u svom redovnom obraćanju petkom putem državnog radija.

Naglasio je da se tehnički planovi već pripremaju i da je cilj da se, pored postojeće, stvori ograda koja će odjednom moći da zaustavi više stotina hiljada ljudi. Na to se, smatra Orban, treba pripremiti za slučaj da Turska promeni politiku.

Premijer Mađarske je podsetio na to da će policija biti ojačana prijemom novih 3.000 ljudi. „U Mađarsku bez kontrole ni ptica ne može da uleti“ – kaže Orban i dodaje da se „greanica ne može odbraniti cvećem i plišanim životinjicama, već samo ogradom, policajcima, vojnicima i oružjem“.

On je kao problem naveo to što „aktivisti organizacija za zaštiti ljudskih prava, koji se plaćaju novcem Đerđa Šoroša“ ulažu prigovore na odluke mađarskih vlasti o zabrani ulaska, pa ti ljudi onda moraju da čekaju odluke suda, ali da tokom čekanja ne mogu biti držani ui zatvorenim logorima. Da odluku suda o prigovorima treba da čekaju u zatvorenim logorima, ne bi bilo ni onih nekoliko osoba koje krijumčari ljudima danas pokušavaju da usmere ka Zapadu – rekao je Orban.

„Onaj ko tvrdi da nema veze između migracije i terorizma ili ne zna šta govori ili iz nekih razloga pokušava das negira činjenice koje su jasne kao dan“ – dodaoi je mađarski premijer.

Napomenuo je da „Višegradska četvorka“ (V4) želi da promeni odluku „briselskih birokrata predvođenih Žan-Klod Junkerom“, predsednikom Evropske komisije „o prisilnom naseljavanju“, a da li će se tom zahtevu pridružiti nemačka kancelarka Angela Merkel, saznaćemo na samitu V4 u petak popodne, na kojem će i ona biti prisutna – izjavio je Orban.

Mađarski premijer je za „stabilnu tursku vladu, za predsednika Erdogana u sigurnoj stolici i za predvidivu tursku spoljnu politiku“, jer ako Turska oslabi, onda u tom regionu neće biti nijedne zemlje s kojom se može pregovarati – dodaje.

Orban smatra da u Evropi nedostatak radne snage hoće da reše imigracijom i migrantima, što je izuzetno kratkovido, dok je on mišljenja da Mađarskoj treba više dece i više porodica.

Dodao je da je Mađarska zemlja sa 5. najmanjom stopom nezaposlenosti u Evropi, da je ta stopa oko 55, a da je 2010 bila 12% – prenosi „Vajdašag ma“.KOMENTARI

 1. laki kaže:

  Ovo je VOĐA, a ne ovaj naš.

 2. Pajo kaže:

  A olos zna da dolaze a necini nista! Bolega sto ce zaglaviti ovde jer ce dobiti pare od zapada! Sorosev placenik! Kao i Pastir kao Magyar nestaje iza Orbana nego iza Olosa koji nista necini da bi obustavio priliv do granice sa Magyarskom! Pastiru ako Si Magyar budi uz Orbana i javno poruci Olosu da prekine slanje Muslimana u Magyarsku! Ili si i ti i Svm Sorosev placenik!

 3. Zoltan kaže:

  Joooj pa zakasnili ste sa tom ogradom, trebalo je da je postavite 1954 kada su madjari bezali u nase krajeve!!!!!!

 4. Lenin kaže:

  @Zoltan „Joooj pa zakasnili ste sa tom ogradom, trebalo je da je postavite 1954 kada su madjari bezali u nase krajeve!!!!!!“
  Ili kada su Čarnojevićevi srbi hvatali maglu pred turcima?!!! 🙂

 5. olvasó kaže:

  @Zoltan

  hazaáruló vagy, azt ugye tudod?

 6. Mister No kaže:

  @ Zoltan
  Druže moj 1956.su Mađari bežali iz Mađarske, ne 1954.

 7. punisher kaže:

  zoltan alias stromwatch 😀

 8. Sándor kaže:

  e tako se brani granica

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: