Za narodne kuhinje na Kosovu

Na gradskom Tgu slobode, tokom prepodneva održana je završna svečanost u sklopu manifestacije „Vidovdanski dani“. Prolaznici su imali priliku da se upoznaju sa radom Svetosavske omladine, kao i da kupe časopis „Luča“. Novac koji je sakupljan protekla četiri dana će biti poslat na Kosovo za narodne kuhinje – Majka devet Jugovića. Portparol, Svetosavske omladine, Branko Ćirjaković objašnjava da su zadovoljni organizacijom i odzivom građana.


Subotičani do 13. jula imaju priliku da u SKC „Sveti Sava“ pogledaju izložbu fotografija o Kosovu, a kako bi promovisali viteštvo-vojnika Kosovskoj boja u nedelju je održana tribina o značaju Vidovdana i same bitke, dok su se juče na terenima OŠ „Sonja Marinković“ mališani oprobali u fudbalu i košarci.


U Subotici se tradicionalno održava „Svetosavska nedelja“ i „Nedelja pravoslavlja“ a ideja članova Svetosavske omladine je da i manifestacija „Vidovdanski dani“ postane tradicionalna. Pored ličnog zalaganja i nađenih sponzora  u organizaciji manifestacije im je samo izašao iz gradske uprave Slobogan Čamprag, koji je zadužen za obrazovanje i pomogao pri organizaciji sportskog dana.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: