Za narodne kuhinje na Kosovu

Na gradskom Tgu slobode, tokom prepodneva održana je završna svečanost u sklopu manifestacije “Vidovdanski dani”. Prolaznici su imali priliku da se upoznaju sa radom Svetosavske omladine, kao i da kupe časopis “Luča”. Novac koji je sakupljan protekla četiri dana će biti poslat na Kosovo za narodne kuhinje – Majka devet Jugovića. Portparol, Svetosavske omladine, Branko Ćirjaković objašnjava da su zadovoljni organizacijom i odzivom građana.


Subotičani do 13. jula imaju priliku da u SKC “Sveti Sava” pogledaju izložbu fotografija o Kosovu, a kako bi promovisali viteštvo-vojnika Kosovskoj boja u nedelju je održana tribina o značaju Vidovdana i same bitke, dok su se juče na terenima OŠ “Sonja Marinković” mališani oprobali u fudbalu i košarci.


U Subotici se tradicionalno održava “Svetosavska nedelja” i “Nedelja pravoslavlja” a ideja članova Svetosavske omladine je da i manifestacija “Vidovdanski dani” postane tradicionalna. Pored ličnog zalaganja i nađenih sponzora  u organizaciji manifestacije im je samo izašao iz gradske uprave Slobogan Čamprag, koji je zadužen za obrazovanje i pomogao pri organizaciji sportskog dana.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR