Organizovano obeležavanje 1. maja na Paliću još uvek pod znakom pitanja

Prvomajski praznici sve su bliže, a još uvek nema zvaničnih informacija da li će i na koji način biti organizovan program obeležavanja praznika na Paliću. Iz Turističke organizacije grada Subotica kažu da su smeštajni kapaciteti gotovo popunjeni.

Iz Turističke organizacije grada Subotice kažu da, iako je organizacija programa obeležavanja predstojećih praznika neizvesna, svi vaučeri kada je reč o prvomajskim praznicima su rasprodati, a turistički radnici su spremni da dočekaju veliki broj turista, pogotovo jer se ove godine uskršnji i prvomajski praznici preklapaju.

Struktura turista se tokom protekle godine promenila, te je sezona bila uspešna zahvaljujući upravo domaćim turistima. Ipak, uzevši sve u obzir, zabeležen je blagi pad noćenja u odnosu na 2019. godinu. Grad Subotica imala je pad od 48 odsto, dok je kada je reč o turističkoj destinaciji Palić taj pad iznosio 4 odsto.

U cilju proširenja turističke ponude, Turistička organizacija grada od subote ponovo organizuje besplatnu turističku turu koju će voditi turistički vodiči. Dozvoljen broj ljudi po turi je pedeset, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla i u Turističkoj organizaciji.

Subotica i Palić su prošle godine ostvarili 50.200 dolazaka pretežno domaćih gostiju, a ukupno je zabeleženo 118.910 noćenja.


RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. VolimPalić kaže:

  Najlepši naš Palić i najbolji Prvi maj na Paliću. Ponos Subotice i regiona!

 2. Setnja bez veci okupljanja kaže:

  Setnja Novom stazom super ali one gluposti ringispili, buka ne hvala.
  Bice dva wc valjda nece setaci
  V. nuzdu po parku.
  Ajd da vise ne radimo cirkus.
  Inace uskrs ce biti.

 3. Trovach kaže:

  @Volim Palić…I ja ga volim, cak sam jako tuzan sto je jezero posle one velike i skupe akcije ciscenja ponovo zagadjeno, ali za 1. maj radije biramo mesta sa manje guzve. Nekada je to bio Majdan, a sada je najmirnije rostiljati sa drustvom na periferiji grada (mi tamo stanujemo) jer svi odu negde, pa je ovde mir i tisina. Pustis neku ne preglasnu muziku, omanje drustvo u dvoristu, rostilj, sve ti je na dohvat ruke…

 4. Pera kaže:

  Biće to jedan lep petodnevni vaskršnje-prvomajski policijski čas. Zabrana slobode, zdravlja i života. Pre toga treba da poraste broj “obolelih”. A onda sledi naseljavanje azilantima, naročito najezdom “vakcinisanjem” i “turizmom”. Islamska ne-EU G6 Mali Šengen, mala đubroslavija. “Ekselentnost”!

 5. Oki kaže:

  @Šetnja…
  Hmmm, a šta je problem sa pravoslavnim Uskrsom.
  ???
  Šta je pisac – šetač hteo da kaže?

 6. vodovodovodar kaže:

  Ma kakav bre Palić????-obična septička jama, koju će novo načelništvo severnobačkog upravnog okruga da sredi, donacijama iz ekoloških taksi i donacija. Čovek ima svoje udruženje,uzeće pare i srediće vam palić.

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 32