Oslikavanje centra

Umetnici i oni koji se tako osećaju su ovoga jutra krenuli u opšte oslikavanje centra grada.

 

Sakupili su se osnovci, srednjoškolci, tek svršeni studenti, učitelji, penzioneri sa ciljem da unesu malo kreativnosti i lepote u centar grada, jer lepše je živeti sa kulturom. Svako je svoj deo ograde oslikao po svojoj volji i želji u stilu koji najviše poštuje.

 

Ako već poorište nije otvorilo vrata svim građanima Subotice, onda je bar ograda pružila mesto svima bez obzira na ukus, pol, starost. Kultura je danas širok pojam, ukusi se razlikuju, a pozorište kao centar kulture treba da bude baš to – mesto za sve.

 

 

 KOMENTARI

 1. whatever kaže:

  bice prosto steta sklanjat ogradu jednom u dalekoj buducnosti :p

 2. Sasa kaže:

  Konacno da mogu vec jednom za neku vest sa ovog sajta da kazem “SVAKA CAST,SAMO NAPRED!”

 3. Daca kaže:

  Ne mora da se skenja neka je izmeste negde na vidno mesto kao kulturno dobro!

 4. :-) kaže:

  Svaka čast na akciji,naročito mi se sviđa ideja da više stvaralaca,mogu reći umetnika,oslikava različitim tehnikama i različite motive,takva je ustvari cela Vojvodina,od svega po nešto.Još jednom svaka čast na akciji.

 5. djomla kaže:

  Ograda ne mora da se očuva, ona kao takva ima težinu samo zato što je u centru grada.

  Treba otvoriti zidove grada! Murali i kultura oslikavanja zidova je prihvaćena svugde u svetu. Ona je sastavni deo “kulture na ulici”. To nije ona klasična kultura koja se nalazi u muzejima i galerijama, to je kultura življenja određenih delova društva.

  Danas su đaci OŠ Jovan Mikić oslikali grad (tramvaj) onako kako ga oni vide, mladi to vide drugim očima, a svoj stav su izneli i najstariji. Ograda je dovoljno široka za sve.

  To i jeste suština. Buduće pozorište treba da bude kulturni centar svih, a ne samo onih koji u kravatama i na crvenom tepihu odlaze na prestave ili koncerte klasike.

 6. stormwatch kaže:

  BRAVO SUBOTICA!

 7. Long Dong Silver kaže:

  Ja zanemeo!!!!

  Alegorija,ali, u punome svome smislu…jbte!!! SVAKA VAM CAST!!!!!!…konacno volim svoj GRAD!

 8. stormwatch kaže:

  E da, samo jos unapred da su ostavljena mesta za natpise “Pravda za Urosa” i “Ne trazimo slobodu nego pravdu”, da se ne kvare ova remek dela.

 9. BlueMarine kaže:

  dobro kaze djomla,ima mnogo praznih i sivih zidova u Subotici koji zasluzuju mural 🙂

OSTAVITE KOMENTAR