Osmi putnik na tvom krovu

Kada je snimljen film Alien, kod nas je preveden kao „Osmi putnik“ što Alien i jeste bio,ali samo tada. Onaj ko je prevodio ovaj naslov, nije tada mogao da zna da će film doživeti toliko nastavaka u kojima će  čudovište i dalje biti slepi putnik ali ne više osmi.

 

Posle svih nastavaka dobro smo upamtili kako izgleda taj grdni nepoželjni saputnik koji se uporno kači i neće da pusti.

 

Radijalac se uvek najbolje video sa Majšanskog mosta. U kasno popodne kada  iza silueta solitera zalazi sunce ili uveče kada se upale svetla na prozorima zgrada. Oni koji uživaju u gradskim pejzažima obavezno bace pogled sa ove pozicije.

 

U poslednje vreme, na krovovima ćete zapaziti nekakve konstrukcije koje na tren podsećaju na Osmog putnika kome nikako tu nije mesto. Sad i malo dete zna da su to antene mobilnih operatera, internet predajnici  ili nešto treće, ali vam tek onda nije milo što ih vidite tamo.

 

Uspuzali su se na dimnjak Toplane

toplana

Kada se čovek okrene oko sebe, shvati da ih je svakim danom sve više po celom gradu.

 

Nekada su tv tornjevi kao onaj na Avali ili ovaj naš u Red willage-u bili arhitektonska i konstruktorska dostignuća. Bio nam je drag taj u Crvenom selu jer bi ga spazili prvog kada bi se približavali Subotici. Ovi novi „alieni“ su svojevrsno urbano zagađenje. Em što izgledaju kao paraziti koji su se zakačili bez pitanja, em što mnogi tvrde da loše utiču na one koji žive u njihovoj blizini.

 

Oni koji ih postavljaju, sasvim logično, tvrde da je to laž, da su ove bazne stanice ustvari sasvim bezazlene. To su isti oni koji ostvaruju ogromne profite i kontrolišu većinu medija. Malo teže, ali nekako stižu i tvrdnje iz određenih krugova, da izloženost elektromagnetnom zračenju povećava rizik od malignih oboljenja, Alchajmera, srčanog udara…

 

Na Teslinom

antena teslino 2

Naš svet jeste sluđen ali nije sklon da sve veruje prodavcu. I u regionu i ostatku sveta, oko ovog pitanja se još vode polemike, jer su posledice (ako postoje), odložene.

 

Za razliku od ostatka srećnog sveta, svi naši trovači, ozračivači i izazivači kuge, imaju jedan zajednički alibi – bombardovanje.

 

Ako su nekom srećom i bezopasna, ova čuda su izuzetno ružna. Sve ih je više i ne nazire se kraj njihovom širenju.

 

Gužva u šesnaestercu. Najbolji je onaj veliki bubanj gore.

Otvoreni-univerzitetKOMENTARI

 1. roki kaže:

  Ja bi bio sretan kad bi imao ove antene na mojoj zgradi umesto radioaktivnog gromobrana. Moja zgrada ne prozivci je jedna od 3 u Subotici( barem tako kazu) koja ima jos stari radioaktivni gromobran. A stan mi je na zadnjem spratu, na nekih 5-6 metara od njega. Kuku lele…

  Mogli bi da napisete neku temu u vezi toga, da ovi iz grada napokon promene te uzasne gromobrane…Hvala unapred

 2. Jovica Ilić kaže:

  Možda ovo pomogne 🙂

  http://www.neutralizator-serb.biz/

 3. Double P kaže:

   

  Jovica Ilić:

  Možda ovo pomogne :)

  http://www.neutralizator-serb.biz/

   

   

  Vece gluposti nisam video. Dobro ajde, video sam i vece gluposti, ali ovo je jedan od vecih gluposti. 

 4. Jovica Ilić kaže:

  Ima još luđih sprava da se izgugla, ali ova mi se najviše dopala.

 5. ferrari kaže:

  A bez tih antena ne bi imali stotine programa na televiziju, internet, mobilne telefone, itd, itd,… bez kojih "stvarčica" ne možemo… (da živimo????)

OSTAVITE KOMENTAR