Osnovana Nova stranka u Subotici

Na adresu našeg portala stigla je najava da je osnovana nova politička organizacija na “trusnom političkom prostoru Subotice i Srbije”. U nastavku pročitajte celo saopštenje Nove Stranke.

 

Poštovani sugrađani,

 

Svesni današnjeg teškog stanja naših građana, društva i države, okupljamo se zbog budućnosti Srbije. Petooktobarsku promenu 2000. godine doživeli smo kao najavu stvaranja demokratske države, zasnovane na vladavini prava, poštovanju ljudskih prava i prosperitetnoj privredi. Tada započete duboke i neophodne reforme, nasilno su prekinute 2003. godine. Danas na svakom koraku zatičemo neefikasnu državu na čije funkcionisanje građanke i građani Srbije nemaju nikakav uticaj. Neuređene, nepredvidive i otuđene državne strukture koriste samo onima koji ih vode.

 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je formirano povereništvo “Nove Stranke” za Suboticu.

 

Povereništvo čine:

 

Nikola Štula, Koordinator, 062 833 2958

Kristijan Bartuš, Koordinator, 062 833 2959

Milja Burzan, Koordinator, 062 833 2960

Milan Damjanović, Koordinator, 062 833 2962

 

Nova Stranka Subotica Vas poziva da nam se pridružite, porazgovarate sa nama i pomognete nam u definisanju nove politike, politike korenitih reformi i promena, lišene ličnih finansijskih ili partijskih interesa, nepotizma i negativne partijske selekcije. Svojim učestvovanjem u izradi i predlaganju razvojnih strategija i njihovoj implementaciji daćete svoj doprinos boljitku života u našoj Subotici.

 

Za sve informacije u vezi sa aktivnostima i programom stranke u Subotici se možete obratiti gore navedenim osobama, kao i uputiti sugestije i pitanja na

 

novastranka.subotica@gmail.com
https://www.facebook.com/novastrankasubotica

 

Centar za informisanje, medije, protokol i odnose sa javnošću – Nova Stranka Subotica

Cvijanov L. Norbert 062 833 2961KOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  Jedan jedini predlog vama, kao i ostalim strankama… Gradite fabrike, zapošljavajte ljude! OK, treba nama i parkova i lepih ulica, ALI tu lovu izvlačite iz vlastite proizvodnje, ne kreditima kod stranih banaka i porezima. A između ostalog, kada bude više para u rukama pojedinaca srediće se i one oronunle kuće i okućnice po ulicama. Džabe lepog asfalta i žardinjera kad je okolo red kuća s kojih otpada malter. Isto tako, grad čine ljudi, a Balašević je lepo rekao: ..”Hajde usudi se, pogledaj u poglede, ovde je osmeh događaj!”

 2. Limun kaže:

  Odlično, još novih stranaka,kao da nam nije dosta ovih…

 3. Loš Đak kaže:

  Hvala na ponudi, ali mene pre svega zanima članstvo u partijama, pre ove. Možete li nam prezentovati ovu vrstu izvoda iz svojih biografija?

 4. pauk kaže:

  Jednopartijski sistem, jedan dobar diktator, rad, fabrike, posao i da vidis.. A ne stranka nova, stranka stara, stranka ova, stranka ona…..tra la la la dam dam dam…

 5. neko kaže:

  ovde neki pisu: “otvorite fabrike”!
  dali imate uopste pojma kako dolazi do otvaranja fabrika?
  resi predsednik/gradonacelnik da sagradi fabriku necega, recimo klizaljki ili kobasica???
  i? dalje? vlasnik fabrike je ko?? pa drustvena svojina vise ne postoji!
  a tehnologija? a repromaterijal, a edukovani radnici?
  i na kraju najvaznije, plasman proizvedenog na trziste i prodaja istog za konkurentnu cenu!

  ko to da uradi?

  ljudi, nije to posao politicara!
  njihov posao je da obezbede uslove za investiranje! a investiraju firme koje su strucne i imaju iskustva i trziste! a to su uglavnom stranci!

   

 6. dr kaže:

  bravooo…izmislili ste  toplu vodu….))…genijalno!
   

 7. Ма дај kaže:

  Јел има неко прецизну евиденцију тренутног броја странака/партија/група грађана и осталих типова политичких удружења у Суботици? У републичкој скупштини, ако се не варам, тренутно има 44 странака/партија, у читавој држави је регистровано око 90-91 али ме занима бројно стање у Суботици. Иако демократија у виду вишепартијског система залаже слободу и право оснивања странака колико год народ хоће, ипак мислим да је превише странака у овој малој Суботици… Јер ако ћемо судити по тренутној градској већини/коалицији, испада да су сви уједињени око неких одређених идеја па није потребно да ту коалицију чине 10-15 одређених странака/фракција, нек се на следећим изборима лепо споје у једну странку/листу па да не преваре грађане још који пут. Јер нису гласачи дали поверење ДСС-у да се удружи са ЛСВ-ом и обрнуто, нису људи гласали за СВМ да опет прави коалицију са истим ДС-ом који их је избацио из коалиције 2010., нису Буњевци гласали за Мирка Бајића да се он удружи и са једнима и са другима и да буде део већине коју годинама свакодневно критикује. Него лепо нек се направе две или три листе, двопартијски/тропартијски систем па нек се изађе на изборе, нема лажи и нема преваре/прелетања, па ко добије више саставља градско веће и даје градоначелника. Тиме ћемо избећи нагађања и калкулације ко ће с ким, ко ће шта бити итд. а колико-толико ћемо смирити политичку сцену у граду, јер неће бити толико подела на разне фракције. Овако, за једну малу Суботицу да има и издржава оволико странака, стварно је превише…

 8. krass1 kaže:

  @neko

  A da li je bio posao politicara da uniste fabrike koje su postojale u Subotici ( kao uostalom i u celoj Srbiji )? Jer su i prodate samo uz jedan uslov, a to je da se zatvore, uniste…, da bi smo uvozili sve i svasta ( posto vise nista ne proizvodimo ) kako bi se isti ti politicari bogatili, jer se uvozi preko njihovih privatnih firmi. 

 9. neko kaže:

  krass1:

  @neko

  A da li je bio posao politicara da uniste fabrike koje su postojale u Subotici ( kao uostalom i u celoj Srbiji )? Jer su i prodate samo uz jedan uslov, a to je da se zatvore, uniste…, da bi smo uvozili sve i svasta ( posto vise nista ne proizvodimo ) kako bi se isti ti politicari bogatili, jer se uvozi preko njihovih privatnih firmi. 

  Ovde napišite odgovor…

  pa ni to nije njihov posao…
  dapace, za taj posao su trebali biti nagradjeni nekim dugogodisnjim letovanjem u zabeli, mitrovici i slicnim letovalistima… 

 10. Nova Stranka Subotica kaže:

  @ Loš Đak. Naravno. Šta mislite da smo telefone stavili kao ukras. Nemojte da štedite na par impulsa. Slobodno nazovite i pitajte sve što Vas zanima. Ali ako je to problem ostavite Vaš broj i nazvaćemo vas i dati pitanja na sve Vaše odgovore. Sve je apsolutno transparentno.

 11. Nova Stranka Subotica kaže:

  @ JimmyQ. Nije na nama da gradimo fabrike. To ne rade političke partije, već investitori koji dolaze kad se stvore povoljni uslovi za dolazak istih. Parkove i ulice grade preduzeća koju su zadužena za to, opet ne političke stranke. Druga je stvar što su trenutno u pomenutim ustanovama zapošljeni “kadrovi” stranaka i rade kako rade, e zato i jesmo tu gde smo sada. Kao što smo i rekli a to ćemo ponavljati još puno puta jeste da danas na svakom koraku zatičemo neefikasnu državu i grad na čije funkcionisanje građanke i građani Srbije kao i građanke i građani Subotice nemaju nikakav uticaj. Neuređene, nepredvidive i otuđene strukture koriste samo onima koji ih vode.
  Ukoliko imate konkretne primere kako da se uradi nešto za ovaj grad, pokrajinu ili državu obratite nam se. Ne morate čak ni da se učlanite samo dođite i dajte predloge kako Vi vidite da bi moglo da bolje funkcioniše i da se stanje u kojem se nalazimo popravi.

 12. Nova Stranka Subotica kaže:

  Nova Stranka Subotica:

  @ Loš Đak. Naravno. Šta mislite da smo telefone stavili kao ukras. Nemojte da štedite na par impulsa. Slobodno nazovite i pitajte sve što Vas zanima. Ali ako je to problem ostavite Vaš broj i nazvaćemo vas i dati pitanja na sve Vaše odgovore. Sve je apsolutno transparentno.

  Lapsus. Odgovor na sva Vaša pitanja 🙂

 13. Ма дај kaže:

  Nova Stranka Subotica:

  @ JimmyQ. Nije na nama da gradimo fabrike. To ne rade političke partije, već investitori koji dolaze kad se stvore povoljni uslovi za dolazak istih. Parkove i ulice grade preduzeća koju su zadužena za to, opet ne političke stranke. Druga je stvar što su trenutno u pomenutim ustanovama zapošljeni „kadrovi“ stranaka i rade kako rade, e zato i jesmo tu gde smo sada. Kao što smo i rekli a to ćemo ponavljati još puno puta jeste da danas na svakom koraku zatičemo neefikasnu državu i grad na čije funkcionisanje građanke i građani Srbije kao i građanke i građani Subotice nemaju nikakav uticaj. Neuređene, nepredvidive i otuđene strukture koriste samo onima koji ih vode.

   

  Ukoliko imate konkretne primere kako da se uradi nešto za ovaj grad, pokrajinu ili državu obratite nam se. Ne morate čak ni da se učlanite samo dođite i dajte predloge kako Vi vidite da bi moglo da bolje funkcioniše i da se stanje u kojem se nalazimo popravi.

  У једном претходном разговору сам написао конкретан предлог за решавање катастрофалне комуналне ситуације у граду, па ћу овде копирати а ви покушајте да излобирате или преко медија или кроз разговор са руководиоцима овог града. Ево текста – “Па нам требају нови људи и нови договори, без високе политике на локалном нивоу. Нови а способни и поштени људи, нови договори ало оствариви у релативно кратко време, идеје око којих ће се помирити и ујединити и већински народ и националне мањине (да једном за свагда престане препуцавање по националној основи, јер од тога имају корист само политичари са обе стране препуцавања, а не обичан народ), пројекте које можемо сами да исфинансирамо кроз штедњу и приватизацију вишка јавних фирми/реорганизацију истих (Радио Суботица и ПТ Паркове, да се споји Чистоћа + Водовод + Димничар + Погребно у једно предузеће и да се зове ЈКП Комуналац, тиме бисмо имали једног руководиоца/директора уместо 4, премештајем седишта свих фирми на једно место/објекат бисмо могли издавати вишак пословних простора и убирали профит а што је најбитније – систем би функционисао, а не кад сада да се не зна ко је надлежан за шта и да сви примају плате за нерад, да се Суботицатранс коначно среди и да или уведе трамвај/тролејбус или да набаи аутобусе на биогориво, нрп. од ФАП-а пошто је то домаће предузеће и паре би остале у Србији, јер цене горива ће само расти и расти а један од ова два решења је еколошки и економично много ефикасније) и да омогућимо и домаћим фирмама/малим привредницима да дођу до погодности које се нуде само страним предузећима. Ако радимо, штедимо и улажемо у будућност свих нас грађана и наших суграђана у Бајмоку, Палићу и Чантавиру, ако избацимо непотребне кадрове и лезилебовиће по јавним предузећима и градској управи и стварно пресечемо бирократију и администрацију упола да брже и боље функсионише сервис грађана и привреде, тек онда ће нам свима бити боље и тек онда ће Суботице бити прави град будућности.”

  Nova Stranka Subotica:

  @ JimmyQ. Nije na nama da gradimo fabrike. To ne rade političke partije, već investitori koji dolaze kad se stvore povoljni uslovi za dolazak istih. Parkove i ulice grade preduzeća koju su zadužena za to, opet ne političke stranke. Druga je stvar što su trenutno u pomenutim ustanovama zapošljeni „kadrovi“ stranaka i rade kako rade, e zato i jesmo tu gde smo sada. Kao što smo i rekli a to ćemo ponavljati još puno puta jeste da danas na svakom koraku zatičemo neefikasnu državu i grad na čije funkcionisanje građanke i građani Srbije kao i građanke i građani Subotice nemaju nikakav uticaj. Neuređene, nepredvidive i otuđene strukture koriste samo onima koji ih vode.

   

  Ukoliko imate konkretne primere kako da se uradi nešto za ovaj grad, pokrajinu ili državu obratite nam se. Ne morate čak ni da se učlanite samo dođite i dajte predloge kako Vi vidite da bi moglo da bolje funkcioniše i da se stanje u kojem se nalazimo popravi.

  Пошто сам у једној другој теми написао одређен предлог решавања комуналне ситуације у граду, копираћу овде тај текст па ако има неко заинтересован да лобира око тога, биће вам захвални многи грађани Суботице којима је доста било бахатости из неких јавних предузећа. Ево текста – “Па нам требају нови људи и нови договори, без високе политике на локалном нивоу. Нови а способни и поштени људи, нови договори ало оствариви у релативно кратко време, идеје око којих ће се помирити и ујединити и већински народ и националне мањине (да једном за свагда престане препуцавање по националној основи, јер од тога имају корист само политичари са обе стране препуцавања, а не обичан народ), пројекте које можемо сами да исфинансирамо кроз штедњу и приватизацију вишка јавних фирми/реорганизацију истих (Радио Суботица и ПТ Паркове, да се споји Чистоћа + Водовод + Димничар + Погребно у једно предузеће и да се зове ЈКП Комуналац, тиме бисмо имали једног руководиоца/директора уместо 4, премештајем седишта свих фирми на једно место/објекат бисмо могли издавати вишак пословних простора и убирали профит а што је најбитније – систем би функционисао, а не кад сада да се не зна ко је надлежан за шта и да сви примају плате за нерад, да се Суботицатранс коначно среди и да или уведе трамвај/тролејбус или да набаи аутобусе на биогориво, нрп. од ФАП-а пошто је то домаће предузеће и паре би остале у Србији, јер цене горива ће само расти и расти а један од ова два решења је еколошки и економично много ефикасније) и да омогућимо и домаћим фирмама/малим привредницима да дођу до погодности које се нуде само страним предузећима. Ако радимо, штедимо и улажемо у будућност свих нас грађана и наших суграђана у Бајмоку, Палићу и Чантавиру, ако избацимо непотребне кадрове и лезилебовиће по јавним предузећима и градској управи и стварно пресечемо бирократију и администрацију упола да брже и боље функсионише сервис грађана и привреде, тек онда ће нам свима бити боље и тек онда ће Суботице бити прави град будућности.”

OSTAVITE KOMENTAR