Oštećene 74 kuće na Paliću

Kako prenosi Press Online, kamioni od 50 tona, natovareni peskom za izgradnju severnog kraka Koridora 10, za šest meseci su oštetili 74 kuće i uništili asfalt u dve ulice na Paliću.

Slika
Foto: Press

Palić nije pretrpeo zemljotres, ali su ipak 74 kuće oštećene i izbrazdane pukotinama. Kamioni, teški oko 50 tona, prevozeći pesak za izgradnju severnog kraka Koridora 10, za šest meseci su oštetili kuće i uništili asfalt u Lopudskoj i ulici Prežihova Voranca na Paliću. Meštani te dve ulice na posao, u školu i do prodavnice mogu samo u gumenim čizmama.

Asfalt koji su sedamdesetih godina građani gradili samodoprinosom više i ne postoji, potonuo je pod gumama teretnjaka. Nema kuće u tim ulicama bez vidnih pukotina na fasadi i u unutrašnjosti, a od tutnjave kamiona padali su i delovi plafona. Ogorčeni stanari prijavili su štetu, ali sumnjaju da će im ona biti nadoknađena iako to kao obaveza stoji u ugovoru potpisanom između Direkcije za izgradnju grada i izvođača radova na Koridoru 10 „Preduzeća za puteve AD Beograd”.

Slika
Foto: Press

Istina, prošle sedmice, ulica je utihnula, nema više kamiona, buke, potresa od ranih jutarnjih sati. Peščani radovi na izgradnji auto-puta od Horgoša do Novog Sada su završeni. Sada su na redu ispunjenje obećanja i rekonstrukcija ulice i nadoknada štete za oštećene kuće. Zavod za urbanizam je, na zahtev Direkcije za izgradnju grada, prošle sedmice završio dokumentaciju za rekonstrukciju. Ove nedelje će Direkcija upoznati izvođače radova sa dokumentacijom i troškovima obnove. Očekuje se da će obnova dve ulice početi brzo, a osim asfalta, meštani će dobiti i trotoar na levoj strani.

Izvor: Press OnlineKOMENTARI

  1. Komsiluk kaže:

    A pruzni prelaz u istoj ulici ??Beton na prelazu je jos pre 3 meseca bio raskliman -.-

OSTAVITE KOMENTAR

+ 71 = 72

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: