Oštećenja usled nevremena

U jučerašnjem nevremenu, koje je veoma kratko trajalo, a bilo praćeno jakim vetrom i kišom oštećen je toranj Senćanske crkve. U oko 60 slučajeva došlo je do izvaljivanja stabala, oštećenja na automobilima i drugim objektima. Na terenu su bile dve ekipe komunalne policije i jedna inspekcije, vatrogasci, radnici Čistoće i Vodovoda, policija i druge interventne ekipe. Gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja juče su obišli mesta na kojima su primećena jaka oštećenja od nevremena.

Usled jučerašnjeg nevremena došlo je do oštećenja krova na Senćanskoj crkvi, a primećeno je i da je nakrivljen toranj. Novac za sanaciju crkve će se tražiti od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, a narednih dana grad će uputiti pomoć za sanaciju krova.

 

U nevremenu najviše je stradalo drveće i radnici Čistoće i danas saniraju štetu. U komunalnoj policiji objašnjavaju da su u pripravnosti ukoliko bude potrebe za novim intervencijama. Građani su prijavili više desetina slučajeva oštećenja prouzrokovana nevremenom.

 

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da se još uvek prikupljaju podaci o šteti. Nadležna komisija će da proceni koliko je novca potrebno sa sanaciju  i pomoći najugroženijima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR