Osumnjičeni prešao granicu

Roland B. (24) i njegova maloletna devojka S. U. osumnjičeni su za monstruozno ubistvo Stane Ivanković (57) iz Bajmoka, a prema rezultatima istrage, par je pobegao u Mađarsku i krije se po pograničnim selima.

.

Policijska saznanja kažu da je S. U. (16), zbog opsesivne ljubavi prema Rolandu, koji je inače osuđivani narkoman, tipovala Staninu kuću, koju je inače čuvao njen otac, a onda je Roland ubio nesrećnu ženu i odneo joj ušteđevinu godinama sakupljanu na privremenom radu u Nemačkoj.

.

Ubistvo se dogodilo pre više od dve nedelje, Stanino telo je pronađeno prošle srede umotano u najlonske kese u podrumu njene kuće, a par je nestao samo dva dana posle zločina.

.

– Osumnjičeni su najverovatnije uspeli da prebegnu u Mađarsku, a isključili su mobilne telefone, što otežava policijske napore da ih pronađe. Maloletna devojka koristila je nalog na svom Fejsbuk profilu i nakon 24. oktobra kada je njen otac prijavio njen nestanak.

.

Moguće je da neko drugi ima njenu šifru, pa je time želela da zavara trag ili su tako pravili alibi.

.

Inače, osumnjičeni Roland B. ima dosije u policiji, u kome se nalaze dela vezana za kupoprodaju droge, kao i imovinske delikte. On je iskoristio privrženost šesnaestogodišnje devojčice i uz njenu pomoć izvršio zločin.

..

– Pretpostavlja se da je ona svedok zločina i pomagač u skrivanju tragova, dok je on direktni izvršilac. Radi se o narkomanu koji je za novac potreban za jedan gram droge u stanju da uradi najmonstruoznija dela. To ukazuje i uviđaj iz kuće, koji je pokazao da tamo nije bilo premetačine, već su ciljano tražili novac. Inače, otac maloletnice, Nikola, saslušan je u policiji. On je kazao da Roland nikada nije bio u kući ubijene žene, ali da njegova ćerka jeste, dodaju u policiji.

.

Narkoman u krizi

.


S obzirom na to da se radi o opasnom ubici i narkomanu u velikoj krizi, pitanje je šta je sve u stanju da uradi i kako se sada ophodi prema devojčici.

.

– Oni su živi i zdravi, ali s obzirom na to da se radi o osobi koja je bila u stanju da raskomada žrtvu i spakuje je u kesu, pitanje je šta je sve u stanju da radi ako sam bude u opasnosti. Zbog svega toga vodi se pažljiva istraga kako ne bi došlo do jos većih žrtava, saznajemo u policiji.

.

Otac:   Neka se vrati i neka odgovara

.


Otac maloletne S. U. rekao je pre nekoliko dana za Press da želi samo da pronađe ćerku pa makar morao da se suoči sa strašnim saznanjem da je umešana u ubistvo.

.

– Poručujem joj da se vrati i da se suoči sa onim što je uradila, ako je uradila. Ako je kriva, neka odgovara, samo neka se vrati kući – kaže očajni otac Nikola.KOMENTARI

  1. tomig kaže:

    U ovakvim situacijama možda nije loše objaviti slike devojke i tog narkomana. Možda ih neko primeti i javi policiji, ovde ili u HU…

  2. Johan kaže:

    Eeee Horatio …dodji ovamo da vidis kako se to radi jos ne znaju ko je ubica ali znaju da je presao granicu !!!??

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: