Osumnjičeni prešao granicu

Roland B. (24) i njegova maloletna devojka S. U. osumnjičeni su za monstruozno ubistvo Stane Ivanković (57) iz Bajmoka, a prema rezultatima istrage, par je pobegao u Mađarsku i krije se po pograničnim selima.

.

Policijska saznanja kažu da je S. U. (16), zbog opsesivne ljubavi prema Rolandu, koji je inače osuđivani narkoman, tipovala Staninu kuću, koju je inače čuvao njen otac, a onda je Roland ubio nesrećnu ženu i odneo joj ušteđevinu godinama sakupljanu na privremenom radu u Nemačkoj.

.

Ubistvo se dogodilo pre više od dve nedelje, Stanino telo je pronađeno prošle srede umotano u najlonske kese u podrumu njene kuće, a par je nestao samo dva dana posle zločina.

.

– Osumnjičeni su najverovatnije uspeli da prebegnu u Mađarsku, a isključili su mobilne telefone, što otežava policijske napore da ih pronađe. Maloletna devojka koristila je nalog na svom Fejsbuk profilu i nakon 24. oktobra kada je njen otac prijavio njen nestanak.

.

Moguće je da neko drugi ima njenu šifru, pa je time želela da zavara trag ili su tako pravili alibi.

.

Inače, osumnjičeni Roland B. ima dosije u policiji, u kome se nalaze dela vezana za kupoprodaju droge, kao i imovinske delikte. On je iskoristio privrženost šesnaestogodišnje devojčice i uz njenu pomoć izvršio zločin.

..

– Pretpostavlja se da je ona svedok zločina i pomagač u skrivanju tragova, dok je on direktni izvršilac. Radi se o narkomanu koji je za novac potreban za jedan gram droge u stanju da uradi najmonstruoznija dela. To ukazuje i uviđaj iz kuće, koji je pokazao da tamo nije bilo premetačine, već su ciljano tražili novac. Inače, otac maloletnice, Nikola, saslušan je u policiji. On je kazao da Roland nikada nije bio u kući ubijene žene, ali da njegova ćerka jeste, dodaju u policiji.

.

Narkoman u krizi

.


S obzirom na to da se radi o opasnom ubici i narkomanu u velikoj krizi, pitanje je šta je sve u stanju da uradi i kako se sada ophodi prema devojčici.

.

– Oni su živi i zdravi, ali s obzirom na to da se radi o osobi koja je bila u stanju da raskomada žrtvu i spakuje je u kesu, pitanje je šta je sve u stanju da radi ako sam bude u opasnosti. Zbog svega toga vodi se pažljiva istraga kako ne bi došlo do jos većih žrtava, saznajemo u policiji.

.

Otac:   Neka se vrati i neka odgovara

.


Otac maloletne S. U. rekao je pre nekoliko dana za Press da želi samo da pronađe ćerku pa makar morao da se suoči sa strašnim saznanjem da je umešana u ubistvo.

.

– Poručujem joj da se vrati i da se suoči sa onim što je uradila, ako je uradila. Ako je kriva, neka odgovara, samo neka se vrati kući – kaže očajni otac Nikola.KOMENTARI

  1. tomig kaže:

    U ovakvim situacijama možda nije loše objaviti slike devojke i tog narkomana. Možda ih neko primeti i javi policiji, ovde ili u HU…

  2. Johan kaže:

    Eeee Horatio …dodji ovamo da vidis kako se to radi jos ne znaju ko je ubica ali znaju da je presao granicu !!!??

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: