Osumnjičeni za falsifikovanje platnih kartica

Pripadnici Policijske uprave u Subotici odredili su meru zadržavanja do 48 časova  Zorici P.  (23) iz Subotice i Branku B. (28) iz Vrbasa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

.

.

Osumnjičeni se terete da su u Zoričinoj trgovinskoj radnji falsifikovanim platnim karticama, putem ”pos” terminala, prebacivali novac na račun radnje, koji je potom Zorica podizala u gotovom novcu. Na ovaj način oni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.435.350,00 dinara.

.

.

Zorica P. i Branko B. će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici.

.KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Uopste nije potrbna velika spretnost da se zloupotrebe debitne kartice jer su lose zasticene.Za razliku od ostatka sveta u Srbiji debitne kartice nisu chipovane(mikro chip slican sim chip karticama u vasim mobilnim telefonima)nego sadrze jedino magnetnu traku koja nosi na sebi osnovne podatke o broju racuna,vlasniku i njegovoj adresi i jos nekoliko kodova za prepoznavanje banke u kojoj debitna kartica ima pokrice.

  U platnom prometu bez gotovine(kad placate karticom) sistem putem POS terminala ne trazi PIN kartice sto je jedini oblik osiguranja srpskih debitnih kartica.

  Kreditne kartice(AmEx,Visa Gold,MasterCard)imaju Smart Card Chipove pa je njihova sigurnost daleko veca.

  Ovo sto su Zorica i Branko izveli uopste nije tesko,potreban vam je PC,uredjaj za programiranje magnetnih kartica i brojevi racuna na kojima ima sredstava kako bi ostvarili transfer.

 2. gost kaže:

  moja visa elektron je debitna i ima chip

 3. gost kaže:

  naravno i nikada nema para pa verovatno i nije interesantna hackerima 😥

 4. daca kaže:

  Bar mozes da se pohvalis da imas visu! 😀

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: