Osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica

U saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici, Ovlašćena službena lica Policijske uprave u Subotici, Policijske stanice Bačka Topola, podneli su krivične prijave protiv A.R. (1953.), S.P. (1958.) iz Bačke Topole i V.J. (1986.) iz Novog Sada, zbog više krivičnih dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

 

Postoji osnov sumnje da su A.R. i S.P., kao odgovorna lica u AD „Zobnatica“ iz Bačke Topole, grubo povredili ovlašćenja u pogledu upravljanja imovinom pomenutog preduzeća, jer su tokom 2008. godine, protivno odredbama Zakona o semenu, bez ikakvog pravnog osnova, svoju semensku proizvodnju pšenice, vlasničkim listom, prepustili „Višnja produkt“ DOO iz Novog Sada i tako navedenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.268.762,00 dinara.

 

Prijavljena lica su tokom te 2008. godine i semensku proizvodnju hibrida kukuruza, koju je ugovorila i izfinansirala AD „Zobnatica“, bez ikakvog pravnog osnova, vlasničkim listom, ustupili „Višnja produkt“ DOO pribavivši mu tako protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.156.597,00 dinara. Iste godine A.R. i S.P. su u korist „Višnja produkt“ DOO preneli i ostvarenu semensku proizvodnju soje, te tako označenom preduzeću pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.146.714,00 dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR