Osvetljenje sportskih terena na Prozivci

U parku na Prozivci uveliko traju radovi na postavljanju reflektorskog osvetljenja sportskih terena u njemu. Direkcija za izgradnju grada, je posao vredan 1,9 miliona dinara poverila firmi "Ening" koja će postaviti ukupno 8 stubova visine 9 metara. Na dva stuba koji će osvetljavati dva košarkaška terena biće postavljeno po 4 reflektora, na dva stuba za dva odbojkaška terena po 2 reflektora, dok će fudbalski teren osvetliti 4 stuba sa ukupno 8 reflektora.

Slika

Slika

Slika

Ako je sudeći po broju sugrađana koji svakodnevno posećuju park na Prozivci, uređenje ovog parka se pokazao kao pun pogodak. Svake godine je sadržajniji pa su tako u njemu svoje mesto našli i stari i mladi. Po broju poseta, ovaj park je uveliko prevazišao do nedavno najatraktivniji park "Dudova šuma". Samo da još drveće naraste.

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Preko Bajnatske ulice, lep prizor otvorenog toka kolektora 3. Zacevljenjem istog bi se obogućili produženje parka na Prozivci i možda realizacija neke prilagođene ideje Velikog narodnog parka, nastale između dva rata.

  Slika

  Šuma na prostoru sadašnjeg kanala, bila bi sanitarni kordon između Prozivke i deponije, kao što je Dudova šuma prema HI Zorka.
  U vreme kada je to bio vrlo nezdrav deo grada, projekat Veliki Narodni park planiran je na površini od 1 175 000 kvadratnih metara, od Kumičićeve do Aleksandrova (više od dva kilometra).

  Slika

  U planu su bili i razni sadržaji:
  1. Odmarališta (narodna poljana, šumice za odmaranje, šetališta, manji i veći gajevi za odmaranje, cvetni vrtovi.)
  2. Vežbališta za telesno vežbanje i sport (mala dečja igrališta, dečja igrališta na poljani, vežbalište za telesno vaspitanje)
  3. Vodene površine (plitka jezerca kod dečjih igrališta, jezero za vežbanje i sport na vodi i na ledu zimi, bazen 25m/50m sa gledalištem za 1000 gledalaca, kanali za veslanje koji bi bili plovna veza sa Palićkim jezerom).
  4. Objekti koji služe za zabavu (cirkus, ljuljaške, muzički paviljoni, prodavnice…)
  5. Objekti koji služe za vaspitavanje (botanički vrt, zoo vrt, muzej, prostori za izložbe…)
  6. Javne građevine i monumentalni trg
  7. Gradski rasadnik

  Ovo nije bila samo ideja već plan koji je usvojio Gradski senat i koji je trebao da se sprovodi u fazama. Izgrađen je stadion a iza njega rasadnik iz kojeg je trebao da bude pošumljavan park koji bi danas bio subotički Central park.

 2. Gost kaže:
  djomla napisao: Preko Bajnatske ulice, lep prizor otvorenog toka kolektora 3. Zacevljenjem istog bi se obogućili produženje parka na Prozivci i možda realizacija neke prilagođene ideje Velikog narodnog parka, nastale između dva rata.

  vidi…zaista bih kao rodjeni Prozivcanin voleo vise od svega da se tako nesto realizuje, ali zar se nikada necemo nauciti da je to nekako nemoguce u ovom gradu… pa pogledajte samo bazen od kada se gradi i narodno pozoriste, pa mi recite zasto bi neko u ovo ulagao, kada mu se ulozeni kes nikada nece vratiti… nazalost je to realnost!!!

 3. Partyholic kaže:

  Naravno da je Dudova šuma bila najposećeniji i najatraktivniji park u Subotici, kada je bila jedini veći park u Subotici. Odlična ideja im je bila za ovaj park na Prozivci, za koji smatram da bi se trebao nekako imenovati (npr. park Koste Petrovića). Meni lično kod Dudove je uvek nedostajao barem jedan košarkaški teren i bilo bi lepo da naprave terene za mini golf, za koje verujem da bi se lepo uklopilo među zelenilo.

  Koliko sam video u sadašnjem generalnom planu nema mnogo mesta za zelenilo. Žao mi je što nije uspela ona vizija za velikim parkom iza otvorenog univrezitea prema Zmaj Jovinoj. Taj deo grada bi samim tim nekako prodisao, a hram Vasnesenja Gospodnjeg bi izgledao monumentalnije.
  Voleo bi da i u drugim krajevima našeg grada naprave veće parkove namenjene sportskim aktivnostima. U Aleksandrovu kod pravoslavne crkve, na Teslinom da malo srede (zasade drveće i naprave staze) kod Nirvane, Zorka bi mogla da ima park ako se mali deo bivše fabrike odvoji za rekreativne svrhe, na Makovoj mesta ima mnogo…
  Jedini problem kod ovoga je što parkovi prave velike rashode i vrlo male, čak i nikakve prihode. A na kraju dana, samo to se i gleda.

 4. djomla kaže:
  Gost napisao: vidi…zaista bih kao rodjeni Prozivcanin voleo vise od svega da se tako nesto realizuje, ali zar se nikada necemo nauciti da je to nekako nemoguce u ovom gradu… pa pogledajte samo bazen od kada se gradi i narodno pozoriste, pa mi recite zasto bi neko u ovo ulagao, kada mu se ulozeni kes nikada nece vratiti… nazalost je to realnost!!!

  Nije poenta mog komentara da pozovem na izgradnju Narodnog parka, pogotovo ne u ovom trenutku, i ne u tolikom obimu i sadrzaju. Zaista, praviti megalomanske projekte nema smisla, zato treba ici korak po korak, bas kako se to radi sa parkom na Prozivci, jedne godine staza, druge godine cuprija, trece godine reflektori i kroz 5 godina nasminkate deo grada. Zato u nekom narednom period od 2 godine (pre sigurno ne moze) treba razmisljati o prvom koraku – zacevljenje kanala.

OSTAVITE KOMENTAR

81 + = 85

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: