Otac i ćerka zajedno do medalja

Mlada takmičarka subotičkog atletskog kluba “Spartak” Luna – Vodana Jović iz Subotice ovog vikenda ostvarila je izuzetan uspeh osvojivši na finalu pionirskog kupa Srbije (1996. i mlađa godišta), koje je održano na borilištu “Vojne akademije u Bogradu”, prvo mesto na 300 m prepone istrčavši resepktabilnih 48.58 ostavivši za gotovo sekundu drugoplasiranu takmičarku. Na ovaj način Luna je zaokružila izuzetno uspešnu sezonu u kojoj je osvojila pregršt medalja na srpskim takmičenjima na stazi i u krosu.

 

Subotica je zapravo ovih dana svedok jednog izuzetno nesvakidašnjeg takmičenja.

 

Dvoje atletičara subotičkog Spartaka Luna – Vodana Jović (1998) i njen otac Zvezdan Kalmar Krnajski Jović (1973), dugogodišnji takmičari Spartaka, započeli su ove godine, pod stručnim nadzorom Sportskog direktora i glavnog trenera Joške Kerešija, nesvakidašnje takmičenje u trčanju prepona. Naime Luna je već prošle godine (2010) istrčala svoja prva takmičenja na 60, 80 i 300 prepone (pionirske discipline) i već ostvarivala odlične rezultate u ovim disciplinama. Delom zaintrigiran njenim uspehom a delom zainteresovan da joj kao trening partner pruži što jači izazov i na taj način je podstakne da i ona postiže sve bolje rezultate, i njen otac Zvezdan je ozbiljno ove sezone započeo da se priprema za 400m prepone.

 

To je dovelo do toga da su nekoliko puta zajedno na treninzima trčali kontrolne deonice, pri tome vodeći žestoke „bitke“ na teško oštećenom tartanu subotičkog gradskog stadiona, a ovog leta i jeseni su postigli i odlične rezultate u svojim konkurecnijama: Luna je ovog vikenda krunisala veoma uspešnu sezonu, u kojoj je osvojila veliki broj medalja na  takmičenjima na stazi i u krosu, pobedom u finalu Kupa Srbije.

 

Skoro u isto vreme njen „trening partner“ je osvojio zlatnu medalju na 400 m prepone na Balkanijadi za veterane, održanoj u Domžalama u Sloveniji. Pored ove „zajedničke“ medalje Zvezdan je osvojio i zlato na 400 m bez prepona, i na 800 m u izuzetno jakoj konkurenciji i sve je to  krunisao obaranjem rekorda Balkana u neuobičajenoj štafeti na 800-400-200-100 koji je držala reprezentacija Grčke od 1993. godine. Na ovaj način Zvezdan je postao najuspešniji takmičar ovog značajnog takmičenja.

 

Zlato za Zvezdana

 

I pored izuzetno teških uslova za trening ovaj tandem pokazuje da je moguće postići odlične rezultate, a uz značajniju pomoć grada postoji mogućnost da se ovakvi rezultati podignu na još viši nivo.

 

Ne zaboravimo da Spartak ima izuzetno mladu i talentovanu generaciju sastavljenu od Jovane Ilić reprezentativke Srbije na 100m za pionirke, Jelenu Subotić izuzeno borbenu i talentovanu sprinterku, Valentine KenjerešNemanje ĆurčićaValentine Rovid vrlo mlade ali izuzetno talentovane trkačice iz Aleksandrova itd. Svi oni zaslužuju nove prepone ili barem 20tak, nove blokove za vežbanje starta ili barem 4-5 komada, elektronsko  merenje vremena i još ponešto. Pre svega svo zaslužuju puno više pažnje našeg grada i njegovih građana jer oni i te kako vraćaju puno i za najmanju pomoć.KOMENTARI

  1. posetilac kaže:

    Znam tu divnu decu koja treniraju atletiku u ne baš sjajnim uslovima na „Spartaku“. To su talentovana, istrajna i vredna deca koja zaslužuju svaku našu pažnju. Leti trče na 40 stepeni a zimi nemaju gotovo nikakve uslove za trening ali ne odustaju. Imaju divnog trenera Jošku, koji im nesebično pomaže na sve načine. Jako bi bilo lepo kada bi grad imao sluha za ovako talentovanu decu koja služe kao primer svoj ostaloj deci.

  2. Dreamgirl kaže:

    Luna – Vodana Jović


  3. dušan kaže:

    Svaka čast za Kalmare!

OSTAVITE KOMENTAR

73 + = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: