Otac optužen da je zlostavljao ćerku (12): U ponedeljak izricanje presude

U Višem sudu u Subotici održano je poslednje ročište u postupku u kojem žrtvu seksualnog nasilja, maloletnu devojčicu, zastupa pravni tim Centra za nestalu i zlostavljanu decu, čiji je osnivač Igor Jurić, a postupak se vodi protiv njenog oca, M. D., višestrukog počinioca krivičnih dela i povratnika.

Jurić je juče putem društvenih mreža poručio da se „nada da će u ponedeljak sud doneti jedinu moguću, maksimalno predviđenu kaznu za počinjene zločine“, a to je 12 godina zatvora.

-Naša Maja Atanasković, advokat, i njen tim, su po ko zna koji put stali u zaštitu nemoćnog deteta i za sve učinjeno do sada i za ono što dolazi mogu reći samo hvala – kaže Jurić.

Za „Blic“ je objasnio da je u Višem sudu u Subotici okončan prvosteni postupak protiv čoveka kome se optužnicom stavlja na teret postojanje opravdane sumlje da je tokom 2021. godine u više navrata obljubio svoju ćerku koja je tada imala svega 12 godina.

Imala je status deteta. Okrivljeni je višestruki povratnik koji je osuđivan i za dela sa elementom nasilja, između ostalog pravosnažno je osuđen i za izvršenje krivičnog dela ubistva i teške telesne povrede.

-Za ponedeljak je zakazano objavljivanje presude. U završnoj reči, zastupajući seksualno zlostavljano dete izrazili smo stav da se samo maksimalnom propisanom kaznom za krivično delo obljube zloupotrebom položaja u konkretnom slučaju može ostvariti svrha izricanja krivičnih sankcija, odnosno generalna i specijalna prevencija – kaže advokat Maja Atanasković.

Za „Blic“ kaže da je u „završnoj reči istakla da je ostećeno dete do detalja u više navrata opisala kako ju je otac obljubio – nevino ponavljajući reči “tata mi je uradio to i to”, a okrivljeni, da bi zadovoljio svoje seksualne nagone je zloupotrebio najsvetiji odnos poverenja koji postoji između dva ljudska bića, odnos između roditelja i deteta.

-Ako je to uradio svim detetu, šta bi uradio našoj deci. Cilj izricanja sankcija nije samo kazna, nego i prevencija, a ona se može ostvariti izricanjem samo maksimalno propisane kazne za ovo krivično delo – zaključila je advokat.

 

BLICKOMENTARI

 1. Subotica kaže:

  Ovde nema dvoumljenja, ako je uradio to zašto je optužen , doživotna robija. Dete od 12.g, njegovo rodjeno. Normalnom čoveku je teško o ovome i komentarisati.

 2. Berbatov kaže:

  Smrtna kazna!

 3. Maja Avramovic kaže:

  ZNACI ODMA NA GILJOTINU NEMA TU NIKAKVE KAZNE A NI POMILOVANJA

 4. Mahisah kaže:

  Ako je uradio to, za sta je optuzen i ako se zaista utvrdi delo, u zatvor. Tamo ce mu vise suditi, nego u sudnici.

 5. Trovach kaže:

  Ovo normalan covek ne moze da uradi, tako da je za ludaru i to dozivotno.

 6. ZX kaže:

  Svet lagano ide ka tome da u potpunosti dekriminalizuje pedofiliju j incest..

 7. Mister No kaže:

  @ Mahisah
  Ovakve stavljaju u posebne ćelije u zatvoru,u protivnom ih kriminalci lišavaju momentalno svih briga.

 8. Anonimni kaže:

  Samo mostrum moze tako nesto da uradi svom detetu

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: