Otac pomagao u hapšenju sina zbog brutalnog zločina

Friđeš Balint mlađi (41) iz Horgoša, osumnjičen da je u četvrtak u porodičnoj kući čekićem ubio svoju majku Mariju (66), priznao je zločin.

hapsenje

Uhapšen je posle jednodnevne potrage juče ujutro u blizini sela Trešnjevac, između Sente i Kanjiže, tridesetak kilometara od Horgoša u majčinom „kia“ karavanu, sa kojim je pobegao sa mesta zločina.

– Nije se opirao hapšenju. Na saslušanju je priznao da je ubio majku jer su se posvađali. Međutim, nije objasnio zašto je ubio majku – kaže naš izvor.

On će posle saslušanja biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Subotici, a od sudije zavisi da li će biti upućen i na psihijatrijsko veštačenje, s obzirom na to da je poznato da je Friđeš mlađi ranije imao psihičkih problema i da se lečio od depresije.

Prema saznanjima „Blica“, nađen je čekić, kojim je, kako se veruje, usmrtio majku i poslat je na veštačenja. Friđeš mlađi se posle zločina presvukao, pa je u porodičnoj kući ostavio majicu u kojoj je bio kada je majci zadavao smrtonosne udarce. Nađena majica bila je sva krvava. Veštačenje ove majice treba da potvrdi sumnju istražitelja da je na njoj krv žrtve Marije Balint.

Ubijena Marija Balint sahranjena je juče pre podne na mesnom groblju u Horgošu, samo nekoliko sati nakon hapšenje sina osumnjičenog za zločin. Njeno beživotno telo u lokvi krvi u porodičnoj kući pronašao je po povratku iz Subotice njen suprug Friđeš Balint stariji. Otac je preksinoć na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju svog sina, uz molbu da, ako neko ima saznanja gde je on, javi to ili njemu ili najbližoj stanici policije.

 

BlicKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Zanimljivo. U Vojvodini Otac bez problema pomaze da se kriminalni monstrum kakav je njegov sin preda pravdi, dok svaki put kada se ovako nesto desi, stvari juznije izgledaju sasvim drugacije sa ocevima koji zdusno brane krimogenomonstruoznu im decu i uvek ih sakrivaju od ruke pravde.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: