Otkaz za 140 radnika

Dve nedelje nakon pokretanja stečaja u kompaniji „Fidelinka“ AD, koja se bavi preradom žitarica i proizvodnjom brašna, potpisana su rešenja o otpuštanju 140, od ukupno 335 radnika koje je stečajno rukovodstvo zateklo u firmi. Kako navodi list Blic, otkazi se pravdaju činjenicom da u silosima nema dovoljno žita, a imovina je pod hipotekom i nemoguće je obnoviti proizvodnju, pa za radnike jednostavno nema posla.

Ostatak zaposlenih, njih 195, potpisaće sa novim rukovodstvom Ugovore o radu na nekoliko meseci, ali ni za njih posao nije izvestan. Ugroženo je i snabdevanje Subotice hlebom, jer je „Fidelinka“ pokrivala 70 odsto tržišta u najvećem gradu na severu Bačke.

U sindikatu navode da ih je zatekao ovakav razvoj situacije i ističu da su pokušali da stupe u pregovore sa vlasnicima „Fidelinke“, ali nisu uspeli da saznaju ko je stvarno upravljao imovinom nekadašnjeg giganta. U Agenciji za privredne registre su ih čak za dobijanje takvih informacija uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: