Otkaz za 140 radnika

Dve nedelje nakon pokretanja stečaja u kompaniji „Fidelinka“ AD, koja se bavi preradom žitarica i proizvodnjom brašna, potpisana su rešenja o otpuštanju 140, od ukupno 335 radnika koje je stečajno rukovodstvo zateklo u firmi. Kako navodi list Blic, otkazi se pravdaju činjenicom da u silosima nema dovoljno žita, a imovina je pod hipotekom i nemoguće je obnoviti proizvodnju, pa za radnike jednostavno nema posla.

Ostatak zaposlenih, njih 195, potpisaće sa novim rukovodstvom Ugovore o radu na nekoliko meseci, ali ni za njih posao nije izvestan. Ugroženo je i snabdevanje Subotice hlebom, jer je „Fidelinka“ pokrivala 70 odsto tržišta u najvećem gradu na severu Bačke.

U sindikatu navode da ih je zatekao ovakav razvoj situacije i ističu da su pokušali da stupe u pregovore sa vlasnicima „Fidelinke“, ali nisu uspeli da saznaju ko je stvarno upravljao imovinom nekadašnjeg giganta. U Agenciji za privredne registre su ih čak za dobijanje takvih informacija uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: