Otvoren 18. Palićki filmski festival

„Lepo je večeras biti uz vas“, reči su Mire Banjac koja je uručila nagradu  za izuzetan doprinos evropskom filmu Srđanu Karanoviću. Reditelj „Petrijinog venca“, „Virdžine“, „Bese“ i kultne serije „Grlom u jagode“ i dobitnik ovogodišnje nagrade „Aleksandar Lifka“, je obraćajući se posetiocima istakao veliko zadovoljstvo dobijenom nagradom.

 

 

– Veliko mi je zadovoljstvo što primam ovu nagradu, i što se to događa u ovom gradu, tim pre što nagrada nosi ime Aleksandra Lifke osnivača prvog pravog bioskopa u našim krajevima. Hvala i festivalu koji na ovaj način ume da se zahvali velikom pioniru našeg filma. – istakao je Karanović.

 

Na svečanosti publici su se obratili i ministar kulture Srbije Predrag Marković, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu Radoslav Petković i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

 

 

– Mi kao osnivači ovog festivala sa velikom radošću smo dočekali 18. festival i to u godini kada Srbija slavi još dva jubileja, 100 godina filma u Srbiji i 100 godina stacionarnog bioskopa u Srbiji. Ono što odlikuje ovaj festival je to što raste uz podršku grada, raste uz podršku Ministarstva kulture, Pokrajine i Vlade Republike Srbije. Tako i u narednom periodu planiramo zajedničke aktivnosti da ovaj festival bude još atraktivniji još bolji sa još boljom infrastrukturom – istakao je gradonačelnik Saša Vučinić.

 

Sa druge strane ministar Marković je istakao da je finansijska podrška države festivalu ove godine stigla na vreme i kao osnovni razlog za to naveo činjenicu da on okuplja brojne gledaoce koji, kao poreski obveznici, plaćaju njegovo održavanje.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR