Otvoreno pismo Miroslava Evetovića

Na poslednjoj gradskoj sednici održanoj u petak, Miroslav Evetović, doskorašnji poslanik Demokratske stranke, svim poslanicima dostavio je otvoreno pismo koje je jedan od poslanika pokušao da pročita ali mu to nije omogućeno. Ovim putem GradSubotica objavljuje dotično pismo građanima unapred se ograđujući o tačnost podataka navedenih u njemu, jer isti nisu provereni, a izrečene optužbe poprilično velike. Pismo je dostavio lično Evetović putem e-maila i mi ga u celosti prenosimo bez ijedne korekcije.

.

OTVORENO PISMO ODBORNICIMA SKUPŠTINE GRADA SUBOTICE

.

Poštovane gospođe I gospodo odbornici

 .

Uvaženi

. 

Obraćam Vam se na ovaj način jer ne vidim drugu mogućnost kako bih vam predočio sve ono što mi se dogodilo kao odborniku gradske skupštine ispred koalicije za Evropsku Suboticu čiji sam odbornik bio do 7.04 2011 u 16:30 kada sam primoran da podnesem OSTAVKU na odborničku funkciju.Podsećam samo istine radi da sam na ovoj fukciji bio od dana proglašenja skupštine u mandatu od 2008g.

 .

Želim da Vas informišem o stvarnim razlozima moje smene (iznuđene ostavke ) I da na ovaj način prekinem svaku dilemu u javnosti I sprečim širenje neistina i podmetanja kojima sam svakodnevno izložen .Za vreme održavanja prethodne sednice na kojoj je moja smena izvršena nisam bio u mogućnosti da Vam se obratim iz zdr.razloga.Upravo zbog toga  predočiću Vam pojedinosti za koje ste bili uskraćeni . Obzirom da se radi o javnoj funkciji na kojoj sam se nalazio I okolnostima pod kojima sam primoran da OSTAVKU PODNESEM dajem skraćeno pojašnjenje događaja na uvid Vama I javnosti.

 .

Dana 7.04.2011 u 14:35 telefonom me je pozvao gradonačelnik S.Vučinić I zakazao mi je sastanak u 15:15 u prostorijama DS-a u ul.M.Vukovića.Razloge hitnosti sastanka nije mi obrazložio .Osim mene I gradonačelnika sastanku su  prisustvovala  još dva lica, oba članovi stranke. Zapisnik se nije vodio . Tada mi je saopšteno da  prema informacijama koje oni imaju moja elektronska prepiska (što valjda predpostavlja da mi je neko pregledavao e mail poštu) sa službenim licem  PU Subotica  presretana u više navrata,da oni znaju sadržaj te prepiske  I da zbog toga slede najrigoroznije sankcije protiv mene.To znači da osim gubljenja svih funkcija u stranci momentalno gubim  mandat odbornika I  radno mesto u Direkciji za izgr.grada.Prećeno mi je  I predočeno kako se postupa sa izdajnicima . Predočava mi se usmena odluka prisutne trojice da sam obavezan odmah podneti zahtev za spor.raskid radnog odnosa u Direkciji a za uzvrat će mi se obezbediti  radno mesto u drugom preduzeću.Ovo se prema meni čini iz obzira na moje godine??? I doprinosa koji sam do sada dao u radu stranke I funkcijama koje sam obavljao. Za sprovođenje ovoga zadužen je gradonačelnik.Moja obaveza je da  momentalno prekinem svaku komunikaciu sa policijskim služb. te da sve što je na ovom sastanku rečeno ostaje tajna.Oni će se pobrinuti da u javnost ne procure nikakve inf. Iz prepiske kao I da će se dotičnom pol.službeniku predočiti da sam ja frustrirana osoba tačnije  nezadovoljnik koji blati  ljude bez osnova I koga ne treba uzimati za ozbiljno.Po završetku sastanka oko16:30 u pratnji lica L.D. I gradonačelnika otišli smo u uslužni centar gde nas je čekala službenica za overu potp. I zamenik nač.gr.uprave Branislav Vitasović.Izjavu o prestanku mandata dao sam u njihovom prisustvu ,oni su je pregledali I zaveli.O pretnjama koje su mi upućene odmah sam obavestio nadl.org.

 .

A činjenice su sledeće:

.

Spomenuti  policijski službenik na visokoj dužnosti u PU Subotica  radeći poslove koje su mu profesionalno I zakonom povereni želeo je dobiti potvrdu ili negaciju nekih informacija vezanih za provere I dela u vezi jednog broja lica koji su  takođe na  javnim funkcijama kao postavljena lica.Od mene je zatraženo da se izjasnim o tome šta o tim delima znam kao osoba koja je obavljala više javnih funkcija I koji je I odbornik u skupštini grada.Obzirom da postoji osnovana sumnja da su neka dela počinjena Izjavu o tome dao sam na poziv  u PU Subotica a na osnovu zahteva osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.Smatrao sam I smatram da sam po zakonu obavezan da svoja saznanja stavim na raspolaganje državnom organu koji je ovlašten da takvu inf.zatrži .Ne smatram nadalje da sam učinio bilo kakvo delo,pogotovo ne  krivično da bi me se zbog saradnje sa ovlaštenim državnim organom pretilo,iznuđivala ostavka i šikaniralo na random mestu.Lekar specijalista u IKB Sremska Kamenica odredila mi je lečenje i odmor. Direktor Kovač S.Josip pozvao me je u kancelariju pred prvomajske praznike I saopštio mi je da zahteva od mene da se razdužim i napustim preduzeće.Odbio sam. Nakon toga me je gradonačelnik pokušao primorati da podnesem sporazumni raskid radnog odnosa što sam takođe odbio.Ne vidim ni jedan jedini razlog kao ni obrazloženje zašto treba da odem sa radnog mesta.NISAM UČINIO nikakvo delo niti propust iz Zakona o radu niti  šta slično.

 .

Za vreme moga bolovanja gradonačelnik je u dogovoru sa direktorom Direkcije proglasio  moje radno mesto suvišnim i ukinuo ga 25.maja .Rešenje u ukidanju radnog mesta istaknuto je na oglasnu tablu 1.juna  a da ja o tome nisam obavešten.Na poslednjoj sednici u.odbora Direkcije doneta je odluka o tome da se radno mesto REFERENTA ZA PROGRAME MESNIH ZAJEDNICA  ukida i radnik proglašava tehn.viškom Isplatit će se otp.radniku što prevedeno znači da če te Vi danas izmenom finasijskog plana Direkcije indirektno doneti odluku o mom otkazu u Direkciji koji mi je već pripremljen.

 .

Na posao sam se vratio 4.jula nakon korištenja starog g.odmora I od tada sam izložen mobingu od strane direktora Kovač S.Josipa koji me nije primio i nije mi saopštio ništa od gore navedenog a u vezi moga stausa u Direkciji,niti je to učinio putem drugog lica napr.pravnika preduzeća.

 .

P.S.

Inače opšte je poznato da  naša odbornička grupa ima deponovane blanko ostavke u izv.odb.stranke u Beogradu te da sam i  odbio iznuđenu ostavku ona bi svakako bila aktivirana bez da ja budem pitan.

 .

Hvala Vam na pažnji

 .

Subotica 7.08. 2011                                                              Miroslav Evetović s.r.KOMENTARI

 1. odbornik kaže:

  Znaci tako to funkcionise u DS. Ja sam se najezio!!!

 2. Para okrece gde burgija nece kaže:

  Djomla,veliko ti hvala! osim samosazaljenja….nista posebno…ajmo na daljnje kvalitetne gradske teme….argumentovane!!!!

 3. Istina na videlo kaže:

  A to je zapravo pravi posao gradonacelnika. Sad su mi stvari malo jasnije.  😆

 4. Gost kaže:

  To je sve sto zna vucinic. Ionako se uvek palio na neke sluzbe 🙂
  Sad je u elementu

 5. Gost kaže:

  Iz ove situacije ako se vucinic izvuce, zovite ga hudini 🙂

 6. Anonimni kaže:

  Prvi put da je neko javno izneo ono sto zna ceo grad a to je da su kao vojska tako se ponasaju, imaju privilegije i konsekvence.

 7. Gost kaže:

  E zato tresite drvo dok ne popadaju majmuni….

 8. Jovana kaže:

  Skidam kapu g. Evetoviću što je rešio da obelodani ovako nešto i to na Skupštini. Problem je naših ljudi, pre svega novinara, što niko nije hteo da objavi nešto što više nije ni tajna. Čega se bojite? Neko je uradio pola posla umesto vas, vi treba samo da iznesete u javnost. Bojite se da ce vam veliki finansijeri uskratiti honorare zbog „neposlusnosti“?! 
  Vidi se da je pismo pisano u afektu, moglo je to i bolje da se predstavi. Ali, bojim se da ce g. Evetovic zbog ovog samo lose proci. Javnost ce za nekoliko dana zaboraviti, nastaviti svojim tokom a on ce i dalje biti covek bez posla kojem se i dalje preti jer on je samo „frustrirana osoba koja blati ljude bez osnova i koga ne treba uzimati za ozbiljno“.

 9. manu kaže:

  kolika je kazna za neovlasceno citanje el. poste? imal neko pojma…

 10. gost kaže:

  jovana, u pravu si
  ako se dozvoli da se ovo razvodni, onda stvarno nemam reci…
  zato nastojim da tresem, ne zbog evetovica, jer ce to biti kao kad se danima pricalo o jebenim jagodama mladicevim, ovde je bitno da se prica o susutini a to je KORUPCIJA i LOPOVLUK u gradskoj vladi!!!!

 11. petar kaže:

  mislim da bi pre svega novinari trebali da ispitaju lik i delo doticnog Evetovica,pa tek onda da se ide dalje,e tu bi vec bilo svasta,ja ga vrlo dobro poznajem jos od mladosti,tuga

 12. gost kaže:

  zato nastojim da pricam o imenima a ne o uopstenim stvarima
  uopstene stvari nece dovesti nidocega, to se samo razvodni i teraj dalje…
  verovatno ce se ovo razvodniti kao i uvek do sada, ali bar da se malo podigne mulj…

 13. gost kaže:

  petar:
  mislim da bi pre svega novinari trebali da ispitaju lik i delo doticnog Evetovica,pa tek onda da se ide dalje,e tu bi vec bilo svasta,ja ga vrlo dobro poznajem jos od mladosti,tuga
   

  verovatno si i ti u pravu, ali kako sam pisao, nije evetovic tu toliko bitan, on je ipak mali sraf, mislim da je mnogima jasno da je on ovo uradio iz frustriranosti jer „on nije mogao da bude u prvim redovima“ ali sustina je u tome da je on poceo da iznosi istinu!!! a to je da se krade na svakom fucking cosku!!!

 14. gost kaže:

  i da, samo da ne trazi niko jagode! 🙂

 15. petar kaže:

  pa majsore,pusti nadlezne organe da rade svoj posao,oni ne izlaze iz direkcije vec dve godine,i koliko znam imaju samo jednu spornu situaciju i to sa bivsim direktorom iz SVM…a da li si spreman da se izvines ako su sve ovo bile najobicnije lazi i klevete…naravno da nisi…ovo je Srbija,drz te lopova 😈

 16. gost kaže:

  ovo si meni uputio ili evetovicu??
  ja sam spreman. predstavicu se punim imenom i prezimenom i izvinuti se…

 17. Anonimni kaže:

  Vidim da je vojska kadrova DS-a stala u odbranu svoje doktrine i guzice što je i  bilo za  očekivati. Ovo pismo je samo jedna surova realnost kako mali isfrustrirani i nedokazani političari umišljaju da mogu SVE. Pa ko ste vi da pretite nekome i da se igrate tuđim životima.

 18. gost kaže:

  brane neodbranjivo…
  vidis da ih je malo…
  a i ds je digla ruku od saleta…

 19. CoyoteSu kaže:

  petar:

  pa majsore,pusti nadlezne organe da rade svoj posao,oni ne izlaze iz direkcije vec dve godine,i koliko znam imaju samo jednu spornu situaciju i to sa bivsim direktorom iz SVM…a da li si spreman da se izvines ako su sve ovo bile najobicnije lazi i klevete…naravno da nisi…ovo je Srbija,drz te lopova 

  Kakve su ovo gluposti koje pises. Pa da nadlezni rade svoj posao odavno bi pola politicara zavrsilo u hapsu. Ali posto su jos uvek na slobodi ocigleno nadlezni ne rade svoj posao. 

  Samo kod nas moze da nestanu cigle sa Narodnog pozoirsta i da ti nadlezni ne reaguju, pa onda sajt Dulica za 25000 evra i da nadlezni cute, pa ono pranje para oko platoa u reziji Janjica i opet nadlezni cute. Zasto ne postoji finansijski presek svih tih radova. Javni. Ja to finansiram i hocu da znam kako se trose novci. Briga me za nadlezne hocu ja da znam jer su to moji novci.
  Vucinic treba da podnese ostavku!

 20. petar kaže:

  tebi je potrebna pomoc

 21. CoyoteSu kaže:

  petre koji tebi kadar ne odgovara Vucinic ili Evetovic, oba su zajedno vojevali kao ti sad. hoces i ti sutra pricati kako su te terali da pises komentare jer ces u suprotonom dobiti otkaz u cistoci ili vodovodu?

 22. Majk kaže:

  tuzno je sve to.. svi mi pojedinacno smo pametni a masovno glupi i to dugo vremena.. steta sto covek mora da ode iz srbije, da sagleda stvari sa distance da bi shvatio koliko je to sve bolesno i koliko je situacija bespomocna..
  jako jako tuzno…

 23. petar kaže:

  ipak se pogledaj u ogledalo…ajd please…nije tesko…valjda ces shvatiti izvor tvoje frustracije i ne radim u Jkp radim u banci…a naravno da si ti to napisao u komentaru…to govori o tebi

 24. Anonimni kaže:

  Izneti ovako nesto malo ko sme. Pohvale Evetovicu za hrabrost.

 25. gost kaže:

  Majk:
  tuzno je sve to.. svi mi pojedinacno smo pametni a masovno glupi i to dugo vremena.. steta sto covek mora da ode iz srbije, da sagleda stvari sa distance da bi shvatio koliko je to sve bolesno i koliko je situacija bespomocna..
  jako jako tuzno…
   

  majk, problem je drustva, koje nije odgovorno ni malo. Svako gleda svoj sitni interes…

 26. Anonimni kaže:

  Olivere menjaj Sasu! 16% je uzeto na misice a Sasa nastavlja da brljavi. I dalje DS ima najbolji kadar pruzi im priliku.

 27. dno kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=c7WTPHkQe3o&feature=youtube_gdata
  Ma koja Južna Afrika,ovo je kraj svih krajeva…………….

 28. Palincar kaže:

  Sramota sta je ovaj grad docekao!!! Evetovicu svaka cast, jedini koji je rekao da je car go………… !!!!

 29. Anonimni kaže:

  Ne razumem što se palite i iščuđavate. Svi vrlo dobro znaju u šta se upuštaju kad ulaze u politiku! Svima je lepo i ćute dok uzimaju novac koji ne zaslužuju, a čim bez toga ostanu, dižu buku i pokreću bune. Svi su oni isti…

 30. djordje kaže:

  Miroslave,

  naš narod lepo kaže: ko sa đavolom tikve sadi……

  Šteta je što se kod nas politikom ne bave već uspešni i izgrađeni zreli ljudi, nego su to ljudi koji nisu uspeli ni u jednoj drugoj sferi života.
  Oni koji su vredni, obrazovani i pošteni obično nađu neki posao od koga lepo žive i ne pada im na pamet posao u direkciji ili javnom preduzeću. Normalno je da kada ti neko nađe posao mimo tvojih kvalifikacija ili sposobnosti to moraš da nadoknadiš slepom poslušnošću i gledanjem kroz prste.

  Zato, kada jednog dana u naš izborni zakon uđe klauzula na da na izbore može da se kandiduje neko ko u budžet grada ili republike uplati određenu svotu novaca imaćemo političare koji su u nečemu već uspešni i neće prvo gledati da obezbede sebe i familiju do trećeg kolena.

  Dokle god nas budu vodili ljudi uslovno rečeno bez gaća tako će nam i biti

 31. Ivan kaže:

  Kada bivši trafikant, sa zanatskom trogodišnjom školom, počne da, preko politike, grabi do neslućenih nebeskih visina, predstavljajući se i kao savetnik gradonačelnika, smeškajući se ministrima

  pokušavajući da bude direktor JP, a bez fakultetske diplome, bez obzira na poslušnost, ne može, on piše polupismena otvorena pisma (gde je treće lice koje ga je saslušavalo, a znam da je to bio M. D.), poznat po tome da negacije piše zajedno sa glagolom (u petom osnovne padaš na popravni, ako to ne naučiš), onda sve to ovako završava!
  Svaka čast portalu Grad Subotica što je JEDINI medij u gradu koji nas obaveštava o svemu, dok ostali poslušnički ćute, kako im se donacije iz gradskog budžeta ne bi smanjile ili ukinule!
   
   

 32. The Godfather kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=SeldwfOwuL8&feature=related

  Verujem dovoljan komentar na sve ovo…

 33. gost kaže:

  gledam sve medije suboticke, internet, radio, tv… i ni jedno fucking slovo o ovome!!!
  pa suboticki novinari su jos i vece gnjide od politicara!!!

 34. gost kaže:

  Ivan:
  Kada bivši trafikant, sa zanatskom trogodišnjom školom, počne da, preko politike, grabi do neslućenih nebeskih visina, predstavljajući se i kao savetnik gradonačelnika, smeškajući se ministrima

  pokušavajući da bude direktor JP, a bez fakultetske diplome, bez obzira na poslušnost, ne može, on piše polupismena otvorena pisma (gde je treće lice koje ga je saslušavalo, a znam da je to bio M. D.), poznat po tome da negacije piše zajedno sa glagolom (u petom osnovne padaš na popravni, ako to ne naučiš), onda sve to ovako završava!
  Svaka čast portalu Grad Subotica što je JEDINI medij u gradu koji nas obaveštava o svemu, dok ostali poslušnički ćute, kako im se donacije iz gradskog budžeta ne bi smanjile ili ukinule!
   

  da jos jednom ponovim sto sam pisao juce po nekoliko puta! z evetovica je mnogo toga istina sto je tu napisano, ali to nije sustina!!!
  Sustina je da je strahovlada, korupcija, i kriminal u gradu!! A to nije Evetovic…

 35. The Godfather kaže:

  Cisto da znate razlog zbog koga nije obajvljena vest nigde je to sto je novinarima pripreceno da nema objavljivanja. Tony je odradio svoj posao….

 36. Statisticar kaže:

  Ovaj sajt ima preko 7500 prijatelja na facebooku, sto je vise od osvojenih glasova SVMa i DSa na poslednjim izborima. Sto oni objave to je vidjeno.

 37. Palincar kaže:

  zasto stavljas SVM u usti kos sa DS ako si STATISTICAR onda znas da ce SVM imati 30 % a DS manje od 10 na izborima……..!

 38. dasHHa kaže:

  Statistika alexe je pouzdana.
  Gradsubotica.co.rs je po popularnosti na 387. mestu u Srbiji a u svetu je na 253.305.mestu. Dovoljno je istaci da je popularniji od portala beogradske berze belex.rs (459.), sto je tuzno jer nam je trziste hartija od vrednosti katastrofalno, dok u odnosu na gradsku konkurenciju informativnih portala moze da se pohvali daleko vecim brojem poseta, kvalitetnijem sadrzajem, sto govore i brojke iz statistike: yueco.rs(2.545.), rtvcity.com(22.057.)

 39. jospia kaže:

  „Palincar„ znam da si mrzitelj Ds ali nece biti bas tako…na tvoju veliku nevolju

 40. Para okrece gde burgija nece kaže:

  Josephine…ehhh, Justhphia…slusaj sada…niko nikoga ovde na oveme cenjenom forumu ne mrzi…tj..ovde vlada…ljubav…bre!!!!- intelektualnog masturbiranja…pa ako nesto i pametno danas odradis…sta vec…fuck ment…ili ..koituisno..ajd javi da se malo i mi zabavimo…eee sada necu bas…u inat da glasam za….ma…nikoga…ha,ha,ha!!!…

 41. Anonimni kaže:

  Gospodo draga, ne ulazeci u politicke stavoce vaseg sajta, htedoh da kazem nesto vezano za IT:
  Ko kaze da je Alexa merodavna – njega u nasoj IT firmi preskacemo u intervju za posao.
  Ovaj ceo sajt je jedan obican free forum instaliran (2 sata posla, sa podesavanjima), a alexa dobro tretira forume u svojoj statistici,
  Ja znam licno za Yueco koliko poseta ima dnevno, a vi ako smete da objavite javno vasu google statistiku – svaka cast!

 42. jospia kaže:

  kakav debil 😳

 43. Anonimni kaže:

  oa sta ako se slikao sa Dulicem to automatski neznaci da je los. on je dolazio u mesne zajednice i jedini resavao probleme a takvi njim smetaju

 44. petar kaže:

  a ti si malo nepismen…Evetovic je bio potpuno nebitan lik u DS i ne lozite se vise…covek ima velikih problema u svojoj glavi i tuzno je sto je to tema u nasem gradu…cim neko ima bolesne ambicije i ne uspe da ih ostavri odmah je najveci borac protiv kriminala i korupcije…smesno

 45. jospia kaže:

  a ko kaze da je Dulic los? ne secam se da li je Subotica ikada imala politicara tog kapaciteta… i naravno da ima mnogo neprijatelja…sujeta i ljubomora je cudo

 46. Gost kaže:

  Evetovic je nebitan! Ne dozvolite ljudi da se skrene sa teme!!! Gradska vlada je problem!!!

 47. Gost kaže:

  A sta cemo sa time da nijedan medij nije objavio pismo pa makar i u negativnom kontekstu??? I za to je kriva evetoviceva bolesna ambicija???

 48. Anonimni kaže:

  ccc…

 49. jasmina kaže:

  😐 Wow, mnogo interesantno.
  Ovde su neki hvalili njegovu hrabrost. Ne vidim sta je tu bilo hrabro. Rekao je zasto je oteran sa svih svojih funkcija, a to smo saznali iz prethodne vesti na ovom sajtu. 
  Rekao je da su ga politicari smenili bez zakonskog osnova i da se neke osobe u drzavnoj ustanovi bave nezakonitim radnjama. Otkrio nam je toplu vodu. Zaboga to je aksiom! To svi znamo i nije ni prvi ni poslednji koji to govori.

  Sve ove „revolucionarne“ podatke je izneo krajnje nepismeno. Nije mi jasno, ako hoces da se vadis iz go***a barem se potrudis da zvucis pametno……ili barem zamolis nekoga da ukloni slovo „i“ iz „Auto Correct Options“. Covek skracuje reci koje niko ziv ne skracuje! Pa nije on napisao komentar na nekom forumu gde je sve sto na umu,to na drumu. Obratio se odbornicima. Mada mi nije jasno da li je on ovo poslao mail-om, da li je procitao pred njima ili je uvalio nekom baksuzu da procita umesto njega.
  I zasto se on, kog djavola, dopisivao sa pandurima?
  Sve u svemu, mogao je znati da ce ga proterati ako „otkrije“ policiji ko sve krade u njegovom preduzecu.

 50. jasmina kaže:

  jospia:
  a ko kaze da je Dulic los? ne secam se da li je Subotica ikada imala politicara tog kapaciteta… i naravno da ima mnogo neprijatelja…sujeta i ljubomora je cudo
   

  Zato sto je njegovo ministarstvo kumovalo zakonima koji su savrseni za tajkune i korupciju.
  I nemoj da vredjas gradjane Subotice ovakvim izjavama. Pola ljudi u mojoj okolini su veci kapaciteti od njega. 😛

 51. Anonimni kaže:

  aaaaaaaaaaa evo još novopridošlih branjenika politike DS-a, verovatno veruju da će doći i njihovih 5 minuta, hahaha. Josipa džaba se trudiš i zaista nemoj da vređaš ostale. Ako je tvoja ljubav prema Duliću tako velika izjavi je njemu sama a nemoj da truješ sve druge koji dobro poznaju takvu VRSTU. A to da li je pismo pismeni ili je nepismeni i tako nije ni bitno, bitan je odnos nekoga prema nekome………

 52. Istina na videlo kaže:

  dno:
  http://www.youtube.com/watch?v=c7WTPHkQe3o&feature=youtube_gdata
  Ma koja Južna Afrika,ovo je kraj svih krajeva…………….

  U pravom smislu te reci „DNO“. Nekada smo ovakve stvari nalazili samo u Top listi nadrealista.

  http://www.youtube.com/watch?v=C_-b2MyCNws

 53. gost kaže:

  Sustina nije lik i delo gospodina Evetovica, niti je on hrabar niti je kriv sto kao trafikant sa trogodisnjom skolom, a ima karijeru kakvu ima (pitam se pitam, kako je do diplome dosao gradonacelnik ili navodni student generacije u Mostaru, koji ima spornu diplomu Pravnog iz KG). Sustina je antisistem koji sve to omogucava i nacin na koji druzina opstaje i funkcionise. Gospodin Evetovic je prihvatio pravila igre zajedno sa privilegijama, on nije zrtva, samo trpi posledice sopstvenog izbora. 

 54. Istina na videlo kaže:

  Sustina je u tome sto organi zakona imaju materijal da ako nista drugo pokrenu ispitivanje cele stvari kako bi se utvrdila istina, ali se to ne desava. Jedan odbornik u skupstini je napisao otvoreno pismo, nije to napisao Stipan dok je orao vec ODBORNIK, glasnogovornik u ime naroda. Preko njegovih reci se ne sme tek kako prelaziti. Ali NISTA jer su oni poput SPSa svugde ugurali clanstvo koje zatvara kompletan krug od policije preko pravosudja, novinara i politicara do najobicnijih kasirki u Metrou.

 55. Lice kaže:

  Neka se obrati posebna pažnja na lice L. D.
  To je sada šef demokratama u gradu, najopasniji ministarski kerber, uboga sirotinja do nedavno, a sada vodi decu u Disneyland u Pariz!
  Poput dr Magacionera, diplomirao ekonomiju u Denisu, gde su fakture ispostavljane jednom javnom preduzeću!
  Strah i teror gradske uprave i DS-a, raspitajte se malo.
   

 56. Gost kaže:

  Lice, zasto inicijali? Sta se bojis pricati punim imenima? Ko jeLD?

 57. bela bacsi kaže:

  LAZAR DULIĆ čovek za prljave poslove i likvidacije neposlušnika u demokratskoj stranci..da upravljači ne bi uprljali ruke,tu je ON

 58. jospia kaže:

  iskompleksiani momci pogledajte se u oledalo pleaseee…nije tesko…u Vama je problem

 59. Anonimni kaže:

  Kada nemate argument onda obavezno slede uvrede na licnom nivou. Jospia i petar su ista skola demokratije sto se moze videti po komentarima licne uvrede.
  Da ne skrecemo sa teme, da li ce afera Evetovic biti procesuirana? Da li ce se ispitati eventualna odgovornost Vucinica?

 60. Sanda kaže:

  Miroslav Evetović vs. Lazar Dulić – isti su – pa su zato i došli u međusobni sukob zapravo njih dvojica a ostali su samo posrednici ! Koliko vidim i Miroslav ima neku trogodišnju školu i ranije je na biračkim spiskovima bilo evidentirano da je po struci GRAVER, mada ne znam gde je radio, možda u Aurometalu ?! A pouzdano sigurno znam da je Lazar završio trogodišnju školu za BIŽUTERISTU i radio je u Aurometalu pa je iskoristio priliku da o društvenom trošku završi neki večernji kurs za HTZ referenta a kako je došao do diplomiranog ekonomiste možda neko drugi pojasni. Elem, obojica su halapljivi, iskompleksirani, nedorečeni ljudi pa se grabe da se dokažu pred svima i pucaju veoma visoko u karijeri i verovatno da su se njihovi putevi negde ukrstili i zasmetali su jedan drugome pa je sada ispalo da je Lazar dobio 1:0 prvu rundu a nadamo se nastavku ….

 61. Anonimni kaže:

  Pa više od polovine njih jedva pozavršavalo srednje škole,a ostalo po Fa(l)usima, megatrendovima i sl. I sad svi neki manageri,pi arovi a naravno imamo i sportske stručnjake koji nemaju pojma gde se nalazi fakultet u NS-u ….no…..Problem je što se neko drznuo da određuje koje to informacije mogu da se plasiraju a o kojima se ne sme pričati ni pod tačkom razno. pogotovo što se ovo desilo na skupštini grada i svi su upućeni u to pa mi nije jasno koji to bolesni um može i zamisliti da spreči protok informacija. O Subotičkom medijima neću ni da pišem pošto su i pre ovoga bili na dnu a sada definitivno mislim da treba da ne postoje (čast izuzetcima). Gospodo ako je to što je dotični napisao (a moram reći da nije puno) LAŽ i plod BOLESNOG UMA onda se lepo obratite preko istih tih medija preko kojih se obraćate kad milujete prasad i telad da bi svi videli kako ste VI uspešni i Evropski nastrojeni i demantujte ili dajte bilo kakvo objašnjenje pa neće biti ovakvih prepiski. Ne, vi to nećete nikada uraditi jer znate da NEMATE ŠTA REĆI a da to ne bude smešno,jadno i mizerno.Pitam vas samo kakva je razllika izmeću VAS i bolesnog režima Slobodana Miloševića osim što je taj vladao u prošlom veku. P.S Josipa poradi malo na pravopisu, završi Falus.

 62. Interesantne tendencije kaže:

  Čitajući vest i komentare, primetio sam nekoliko interesantnih stvari. Ko god da je posumnjao u istnitost navoda u saopštenju, a zašto i ne bi kada ne postoje dokazi koji bi potvrdili da se opisano dogodilo kao što ne postooje ni oni koji dokazuju suprotno, označavani su terminima: „novopridošlih branjenika politike DS-a“, iako je autor komentara verovatno mislio na „branioce“, jer bi u suprotnom, onako kako je napisano značilo da politika DS-a brani njih, a ne obrnuto. Zaključak je, prema tome, da ko god ima kritički stav i ne povlđuje opštem trendu pljuvanja vlasti po svaku cenu pripada kadru DS-a. Vodeći se istom logikom moglo bi se petpostaviti da su svi koji su napali DS, pripadnici SVM-a ili neke druge opozicione političke stranke.
   
  Prošlo je već nekoliko dana od izlaska ovog pisma u javnost, a niko se nije oglasio povodom njega pa ni policijska uprava, sa kojom se gospodin Evetović navodno dopisivao,  nije našla shodno da išta kaže na ovu temu.
   
  U pismu je gospodin Evetović takođe naveo da je otkaz na svom radnom mestu dobio bez ikakvog razloga profesionalne prirode već iz političkih razloga. Ako je to tako, zna se da postoje sudovi koji mogu lako utvrditi nezakonitost otkaza. Interesuje me da li će g. Evetović iskoristiti ovu mogućnost ili prosto taj otkaz ipak nije bio toliko neosnovan.
   
  Ne razumem zašto g. Evetović nije izneo ime i prezime ostale dvojice koji su prisustvovali na sastanku nego samo inicijalima, ako je već to uradio sa gradonačelnikom.
   
  Takođe je interesantntno, ovo nema nikakve veze sa vešću već sa odvažnošću ljudi koji komentarišu, da oni koji reč „izuzeci“, pišu kao „izuzeTci“, ispravljau tuđe pravopisne i gramatičke greške.
   
   

 63. Anonimni kaže:

  Interesantne tendencije: 
  Prošlo je već nekoliko dana od izlaska ovog pisma u javnost, a niko se nije oglasio povodom njega pa ni policijska uprava, sa kojom se gospodin Evetović navodno dopisivao, nije našla shodno da išta kaže na ovu temu.
   
  U pismu je gospodin Evetović takođe naveo da je otkaz na svom radnom mestu dobio bez ikakvog razloga profesionalne prirode već iz političkih razloga. Ako je to tako, zna se da postoje sudovi koji mogu lako utvrditi nezakonitost otkaza. Interesuje me da li će g. Evetović iskoristiti ovu mogućnost ili prosto taj otkaz ipak nije bio toliko neosnovan.

  Na policijsku upravu i sudstvo se ne moze osloniti u drzavi cije su te institucije rak rana. Ni jedno ni drugo ne funkcionise jer je korumpirano. Ne mora se ovde pricati o tome i iznositi neke cinjenice, neka se svaki gradjanin seti bar jedne situacije u zivotu kada su policija i sudstvo prema njemu postupili pogresno, van njihovih ovlascenja ili su primili mito.
  U takvoj drzavi vi se pozivate na policiju i sudstvo? Svaki gradjanin koji procita ovo ce vam se nasmejati, jer ovo sa realnoscu nema veze.

 64. Interesantne tendencije kaže:

  Na policijsku upravu i sudstvo se ne moze osloniti u drzavi cije su te institucije rak rana. Ni jedno ni drugo ne funkcionise jer je korumpirano. Ne mora se ovde pricati o tome i iznositi neke cinjenice, neka se svaki gradjanin seti bar jedne situacije u zivotu kada su policija i sudstvo prema njemu postupili pogresno, van njihovih ovlascenja ili su primili mito.
  U takvoj drzavi vi se pozivate na policiju i sudstvo? Svaki gradjanin koji procita ovo ce vam se nasmejati, jer ovo sa realnoscu nema veze.

  Lično nisam često dolazio u kontakt ni sa policijom ni sa sudovima. Naravno da sam i ja čuo parole o neefikasnosti i jednih i drugih. Ako govorimo o sudstvu jedino dokazivo jeste da sporovi predugo traju i u tome se potpuno slađem sa vama, naime o tome postoje statistički podaci, ali o drugim kriterijumima uspešnosti ili neuspešnosti sudova koliko ja znam takva merila ne postoje. Što se tiče policije imam oprečnih iskustava, sa jedne strane verovatno najizrazitiji primeri policijske korumpiranosti- saobraćajci, a sa druge policajci koji su vrlo brzo vratili imovinu članova moje porodice u tri navrata kada su bili pokradeni. Sve ovo što sam naveo jeste iz ličnog iskustva, a ne iz onoga što sam od drugih čuo te bi se moglo podvesti pod kategoriju rekla kazala. Na kraju bih se osvrnuo na slučaj g. Evetovića. Naravno da nisam neko ko može da kaže da li se to što je on u saopštenju napisao dogodilo ili ne. Ja isto tako zaključujem iz ovog pisma kao i ostali. Ako međutim pretpostavimo da su tvrdnje g. Evetovića istinite, a on je između ostalog govorio i o, citiram:“ policijski službenik na visokoj dužnosti u PU Subotica“, sa kojim se on dopisivao, zar to nije u suprotnosti sa vašim uverenjem da je ova institucija toliko korumpirana.

 65. Anonimni kaže:

  Da ne skrecemo sa teme ako je sve bajkovito u tim institucijama zasto se ne pozabave pismom koje je izneo poslanik skupstine grada? Neko je napisao da je to pismo jednog odbornika koji u svom tekstu obelodanjuje malverzacije gradskih celnika. Ako jedan odbornik navede detalje onda to mora da se proveri, bez obzira da li su navodi tacni ili ne. Ali posteno sudstvo cuti, jos postenija policija cuti. Da li ja sada treba da cenim te institucije na osnovu statistickih parametara o trajanju procesa ili na osnovu toga sto ne zele da se pozabave onim za sta su placeni? Ovo su krupne stvari ako su tacne, nije Evetovic njih optuzio za kradju kokosaka, i bombona, pa da se to smatra nebitnim.

  Zasto mediji nisu preneli pismo odbornika, u kome se navode malverzacije gradonacelnika i bratije?
  Zasto se ne ispita uloga Tonija Bedalova?
  Zasto je predsednik skupstine sprecio da se to pismo procita?
  Zasto se Vucinic ne javi i ne demantuje pismo?

 66. janika kaže:

  imate imena STRIKO KOVAC; SASA VUCINIC, I OSTALI. Ne dozvolimo da se kriminalci provuku. Zasto da posten strada a lopovi uzivaju.
  sto se tice nekih malverzacija da pomognem i objavim:
  1. Cakanj lajos i ulica Pap Pala. Srusena bez i jedne dozvole i ostavljena kao ruglo gradu (a pored toga stare gradjevine) kupljene uz namestanje DES firma i jos neke zbog tog placa, normalno na kriminalan nacin.
  2. Namestanje plana i pravljenje novog mosta uz majsanski most (Subotici fali gazela, toliko je narastao saobracaj, a gladnih i zednih) pa kupovina sve okolo majsanskog mosta-normalno u vlasnistvu Cakanj Lajosa. Samo livnicu koja visestruko vredi je placena 30.000 euar pa potom srusena i unistena i podeljeni otkazi.
  3. Centar grada -ukradeno, oteto i potom sruseno od vise gradjana Subotice uz pomoc policije, sudstva i opstine na krajnje kriminalan nacin za to postoje podnete vise desetina krivicnih prijava (normalno sudije su na platnom spisku Cakanj Lajosa). Jedan ili dvoje se jos koprcaju i nedaju mu imovinu, ali dokle. A ruglo sto je napravio Suboticanima u centru grada, svaka mu cast, a i Suboticanima svaka cast.
  4. Kupovina Zorke. Na licitaciju izlaze Cakanj Lajos i Viktorija grup. Cakanj daje manju ponudu i kupuju Viktorija, ali zatim Viktorija osniva Zorka kop ili slicno sa vecinskim vlasnistvom firme ANDEX (Cakanjev sin se zove Andor i baskari se u inostranstvu nasim parama) koja je u vlasnistvu Cakanj Lajosa. Pitanje je gde se lageruje i zatrpava otrovni otpad od rusenja Zorke. A otrovna prasina koja se raznosi rusenjem ce Suboticani zdravstveno osetiti-ali nema veze mogu to Suboticani da trpe
  5. Raznosenje peska sa Cakanjevih visnjika (a drzava ima okolo cele Subotice peska koliko volis) i to lepo mi placamo nasim parama, pa onda nam pompezno najave da ce asfaltirati ulicu koju su unistili kamioni sa Cakanjevim pesko koji mi placamo. Bolje da su tim parama asfaltirali ne asfaltirane ulice
  6. Zamena zgrade tzv muzeja koji je kupljen na namestenom tenderu za 300.000 eura pa potom zamenjen za 7 najboljih i najskupljih lokala grada Subotice. Samo za jedan je podigao kreditod 500.000 eura a za zakup uzima od 50-do 70.000 eura mesecno (a vi gradjani se zavlacite u stanove od 30 kvadrata i dimite i kafirajte se i cekajte penziju)
  7. postavio coveka (Slavka Vujica-njegove desne ruke ) u zavod za urbanizam ili kako se zove – tu je jos ne definisano sta je sve uradjeno i zasto je postavljen
  8. Pitate se gde su cigle narodnog pozorista zavrsile, pa pogledajte sta se gradi na palicu preko puta goluba Pod imenom Zvonko Bogdan a u reziji tj vlasnistvu CAkanj Lajosa. Sta mislite da se narodno pozoriste rusilo zbog pozorista? pa poenta je u lokalima pored njih, videcemo ciji ce biti.
  9.Iza koliko privatizacija i upropascenih preduzeca stoji Cakanj Lajos? sta mislite ? bingo pitanje
  Tuzni su mi ovi Suboticani koji ne razmisljaju o svojoj imovini. Pogledajte Beogradjane Novo sadjane ili Segedince, imaju i idu na bazene, setalista, pozorista, piknikuju itd. A suboticani „SAMO DA NE BUDE GORE“ PA PORED NJIH NI NE MOZE DA BUDE BOLJE. STVARNO STE TUZNI

 67. Interesantne tendencije kaže:

  Da ne skrecemo sa teme ako je sve bajkovito u tim institucijama zasto se ne pozabave pismom koje je izneo poslanik skupstine grada? Neko je napisao da je to pismo jednog odbornika koji u svom tekstu obelodanjuje malverzacije gradskih celnika. Ako jedan odbornik navede detalje onda to mora da se proveri, bez obzira da li su navodi tacni ili ne. Ali posteno sudstvo cuti, jos postenija policija cuti. Da li ja sada treba da cenim te institucije na osnovu statistickih parametara o trajanju procesa ili na osnovu toga sto ne zele da se pozabave onim za sta su placeni? Ovo su krupne stvari ako su tacne, nije Evetovic njih optuzio za kradju kokosaka, i bombona, pa da se to smatra nebitnim.
  Zasto mediji nisu preneli pismo odbornika, u kome se navode malverzacije gradonacelnika i bratije?
  Zasto se ne ispita uloga Tonija Bedalova?
  Zasto je predsednik skupstine sprecio da se to pismo procita?
  Zasto se Vucinic ne javi i ne demantuje pismo?

  Naravno da nije sve bajkovito, ali da je korupcija u našoj policiskoj upravi na tako visokom nivou, da li bi se moglo po vama desiti da „policijski službenik na visokoj funkciji PU Subotica“ skuplja informacije o eventualnim krivičnim delima na koje je g. Evetović upućivao?
   
  Zašto bi policija trebala davati veći značaj tvrdnjama lica koje je odbornik. Oni imaju obavezu da ispitaju tvrdnje ako su one podnešene u obliku krivične prijave, a ne u zavisnosti od statusa lica.
   
  Zasto mediji nisu preneli pismo odbornika, u kome se navode malverzacije gradonacelnika i bratije?– Mislim da je jedino sporno bilo ne objavljivanje ovog pisma koje je objavila Gradsubotica u kojem nema nikakvih podataka o eventualnim malverzacijama, a i ovaj sajt se odmah ogradio :“ Ovim putem GradSubotica objavljuje dotično pismo građanima unapred se ograđujući o tačnost podataka navedenih u njemu, jer isti nisu provereni, a izrečene optužbe poprilično velike.“
  Zasto je predsednik skupstine sprecio da se to pismo procita?– Skupština funkcioniše po unapred utvrđenom dnevnom redu, a i da li vi mislite da je skupština nadležni državni organ za rešavanje po ovom pitanju?
  Zasto se Vucinic ne javi i ne demantuje pismo?– zašto bi?

 68. Vidi ti pa sada ovo!!!?? kaže:

  Auuu… Krpelji se uzmigoljili, videli da sa DS-om nema leba… jedva cekam, kao i svi, sta ce to DSHV jos izmisliti…. tezak je to kamen… preci cenzus a imaticak jednog „poslanika“ i par statista u pokr.-lok.parlamentu… http://www.yueco.rs/vest/politika/sastanak-dshv-i-svm-posle-4-godine
   

 69. Vidi ti pa sada ovo!!!?? kaže:

  A tek ovo!!!!….moderatori… spori ste… tja, puf-pant!!! Nikada Jaci (to im je parola)!?…. izbor je na nama…
  http://www.yueco.rs/vest/politika/proslava-godi-njice-lsv-u-subotici
   

 70. biggie boy kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=zhVf2EvBDiE
  Pazi ovo pa komentarisite

 71. petar kaže:

  A, sta je sa ostalim DS-ovcima, toletom, brother Djordjevic, Jovicom Maksimovicem, Slavkom Vujicem, Kasom, Snezanom Milosavljevic, Tot Elizabeta ili Erika, Vida Zolika????  Dajte nesto o njima da popunimo obrazac

 72. draganj kaže:

  Cuj njega-interesantne tendencije. Ispitace neko ili sta? daj pusti te price, Subotica smrvljena, sprzena, izrabljena, srusena,…. a ti nam pricas o nekom redu! i treba da procita i da se polome g… kriminalna, a ti prijatelju ako imas na trosenje sadasnjost i buducnost ustupaj im ih, ali ne trpaj nas u taj ulizicki kos.

 73. Interesantne tendencije kaže:

  @draganje
  Ni u jednom komentaru nisam nikoga uvlačio ni u kakav koš, niti imam potrebu da se ulizujem ikome. Pokušao sam da iznesem svoje mišljenje i poduprem ga argumentima, za razliku od tebe koji smisao komentarisanja vidiš u neargumentovanom napadanju drugih. Ne patim od toga da kraj zelenog polja na dnu komentara imam što veći broj. Ponavljam, govorim što mislim i što mogu da poduprem, pa i ako to nije u skladu sa mišljenjem većine.

 74. bela bacsi kaže:

  Slavko Vujić došao je u paketu sa Jurcom na mesto savetnika..odlično ga je savetovao jer Jurca sada ima dve krivične prijave….Slavoljub Vujić deponovao je radnu knjižicu u Direkciji na mestu savetnika sa dipl.srenje maš.škole kvalifikovani mehaničar.uvaženi pravnik u 82  godini rekao je jednom prilikom sledeće: diploma je samo predpostavka stručnosti.. ostalo je praksa i rad. život, što bi se rekolo. Njegov koeficent je 7 u odnosu na direktorov koefic.9. .primanje direktora je cca 135.000 kao i Trklja Dragana ,naravno u zavisnosti od god.minulog rada.Oba direktora voze potpuno nove automobile Škoda stim da je Trklja probirljiviji pa je uzeo sportsku varijantu fabie RS od 225 ks sa full opremom.hedonista..Slavoljubova primanja oko 125.000 netto + sl. vozilo škoda superb v6 2.5 i troškovi mob .tel.. čisto da se oseti taj novčani deo.. sve ostalo proverljivo je. istine radi protiv M.Evetovića nikada nije vođen nikakv postupak pam ni disciplinski. Štaviše Gradonačelnik je slagao bez da je trepnuo!!!

 75. neven kaže:

  jaooo Evetovicu smesan si,pa sto se covece ne potpises imenom i prezimenom?blatis ljude  i dalje i lecis svoje komplekse…

 76. gost kaže:

  Trklja, dr zelenov advokat…
  vecito blizu vatre kad se renovirao higijenski… stan mu se renovirao na racun higijenskog, na uglu kumiciceve i sencanskog puta…

 77. ixilyn kaže:

  E, da nije tuzno bilo bi smesno, ovi ljudi od nasih para koje mi tako poslusno dajemo u poreze, vedre i oblace, ruse i harce i potcenjuju dobre gradjane Subotice! Nadam se da ce uskoro svima ovima iz gradske „elite“ dogoriti i da ce otici na djubriste istorije di im je i mesto!!!

 78. gost kaže:

  cak i da licno evetovic pise, pa sta! nije on bitan! sta radi vujic??? ajde da samo proverimo jedan po jedan cakanjeve marifetluke… ovde se prozivaju mnogi ljudi, pisu se strasne stvari, i nema demanti!!!
  Pa izvinite ali oni su javne licnosti i javne licnosti su podlozne kritikovanju, i javnoj kontroli. dali oni mogu javno da opovrgnu ijednu osudu sto je ovde bila napisana??? jel ako ne, onda za to moraju odgovarati krivicno!!!

 79. draganj kaže:

  Interesantne tendencije
  Neargumentovani napadi?
  bazen se gradi preko 20godina uzelo se za racun njegove gradnje da se moglo izgraditi 10 takvih bazena.U Segedinu se odlican veliki itd bazen srusio i izgradio jos veci i bolji( i od ovog sto mi gradimo) za godinu dana.20 godina ? sta bi ti jos 20 godina da ispitujes? Sto Cakanj i njegovi za nase pare se baskare u jahtama na Hrvatskom primorju ,drze ergele skupih konja i klade se sa ogromnim parama( nasim normalno ).Na tenderu se Cakanjev covek sam sa sobom takmicio ,sav se zbunio pa su mu skrenuli paznju da sam sebi dize cenu.Jao prijatelju samo ti neargumentovano ispituj.Na desetine hiljada mladih izaslo je sto za Madjarsku sto za Evropu, sto prema Novom sadu i Beogradu.Dok ti prijatelju ispitujes svi ce pobeci iz Subotice.Ljudi daj izbacite javno sve sto znamo o lokalnim lopovima da ubrzamo ove ispitivace.
   

 80. gost kaže:

  draganj, vazno je pricati konkretno i argumentovano! koji je to bio tender?
  ispitati prenamenu placa kod tus-a bajnatska. cakanj je to prodavao za 25 eur/m2!!! Metro kad je cuo, ljudi se frapirali!!!! Ispitati kako je to kupljeno kao obradivo zemljiste, za neku sicu i preimenovano u gradjevinsko zemljiste. Tu je kumovao i toma pejic…

 81. gost kaže:

  interesuje me dali tuzioci i MUP ovo cita …. 🙂

 82. draganj kaže:

  1.gradnja bazena
  2.plac i sve vezano za i oko njega u Pap Pala
  3.Sve oko majsanskog mosta i u vezitoga
  4.Kupovina Livnice
  5.Vadjenje peska
  6.asfaltiranje posle vadjenje peska
  7.postavljanje Slavka Vujica na mesto savetnika urbanizma i sta je sve uradio
  8.svi prethodni poslovi Slavka Vujica
  9.Cakanjev magacin ofice suza i parcela okolo sto je Slavko Vujic ( ili sto su)prodali Walteru pa ih ovaj sad tuzi
  10.Prodaja parcele za megamarket TUSA
  11.Minerva i 7 lokala
  12.razmena lokala narodnog pozorista(starog)
  13.Parcele u centru grada u Vuka karadzica ulici
  14.Rusenje stare zgrade u Vase stajica ulici
  15.Prostor privredne komore u engelsovoj ulici
  16.Zgrada LHB banke i kako su dosli do nje
  17.Kupovina Medoprodukta
  Daj ljudi sve sto znamo, do u detalje da se vise ne skrivaju iza nasih gluposti i nase nereakcije

 83. gost kaže:

  za visnjik je cakanj cak i dobio pomoc od drzave za zasade visnje… 
  proslo 2 godine, visnje out, zajedno sa peskom…

 84. gost kaže:


  draganj:

  1.gradnja bazena
  2.plac i sve vezano za i oko njega u Pap Pala
  3.Sve oko majsanskog mosta i u vezitoga
  4.Kupovina Livnice
  5.Vadjenje peska
  6.asfaltiranje posle vadjenje peska
  7.postavljanje Slavka Vujica na mesto savetnika urbanizma i sta je sve uradio
  8.svi prethodni poslovi Slavka Vujica
  9.Cakanjev magacin ofice suza i parcela okolo sto je Slavko Vujic ( ili sto su)prodali Walteru pa ih ovaj sad tuzi
  10.Prodaja parcele za megamarket TUSA
  11.Minerva i 7 lokala
  12.razmena lokala narodnog pozorista(starog)
  13.Parcele u centru grada u Vuka karadzica ulici
  14.Rusenje stare zgrade u Vase stajica ulici
  15.Prostor privredne komore u engelsovoj ulici
  16.Zgrada LHB banke i kako su dosli do nje
  17.Kupovina Medoprodukta
  Daj ljudi sve sto znamo, do u detalje da se vise ne skrivaju iza nasih gluposti i nase nereakcije
   

  koji placevi su menjani za minervu? znam za onu zgradu na halaskom putu… sta je jos bilo u dilu? koji lokali oko narodnog pozorista?
  daj detalje

 85. gost kaže:

  ej, a vucinic slucajno zalazi svaki dan u cakanjeve lokale? on se to gubi po gradu zato sto ga lose poznaje, pa mesto gradske kuce, on nekako uvek pogresi pa zaluta u boss ili staru???? ili kako to ide?

 86. draganj kaže:

  Sto se tice placa Tusa,pa to kruzi izvestaj UBOPOKA do u detalje opisan ppo gradu.Ja citao,ako bi uspeo mozda do sutra ili prekosutra da nabavim,pa da pustim ovde,mada nema potrebe jer su to videli pola grada pa verovatno i tuzioci i sudije i policija a pisac je iz institucije.Plac su na ime poreza otela opstina( prinudni porez ne naplacuje opstina od preduzeca-mogli smo onda i mi da ga naplatimo)koji i nije postojao nego je naduvan od auto moto kluba ili saveza -nebitno.i odmah daje na prodaju taj isti plac opstina .Na licitaciji se pojavljuje cakanjev covek i kao kupac predstavni opstine u ime opstine koja je i ujedno prodavac( da bi ih kao bilo vise).Kupuje ga cakanjev covek za 70.000eura i prodaje Tusu za 2.000.000(miliona ) eura.Cakanj se nigde ne pojavljuje nego pare su poslate na njegov Vida zolike i tog Masraka racun.sve to je u detalje navedeno u toj istrazi takodje i o preko 2000 otetih opstinskih stanova.Eto gde su bazeni ,kanalizacije,precistaci is ve osnovne potrebe jednog grada – u Cakanjevom Dzepu.Malo li je ?neargumentovano? Izvestaj UBOPOKAQ? koji je pola grada videlo?Jedino da se srusi mars na Suboticu pa da bude argumentovano.Zar treba da potonemo totalno da bi se neko osvestio.Usporedite koliko je bilo Stanovnika,kafica,diskoteka,fabrika,i sveg ostalog od pre 20 godina i danas ! Ljudi jednostavno beze iz Subotice ,trbuhom za kruhom i to argumentovano.

 87. gost kaže:

  e ovo je bingo! svaka cast draganj!
  kazem vam, metrou je nudjeno za 25 eur/m2!!!!! pa ti gledaj!
  ko je bio taj covek, ne znas mozda?
  Tomo pejic je tad bio direktor zavoda za urbanizam, on je pomogao prenamenu placa…

 88. pardon kaže:

  Da se prikljucim.Minerva je bila namesten tender da Cakanjev covek dobije.Jer se unapred dogovorio sa Kucerom da ih kao za potrebe muzeja opstina da 7 lokala za zgradu Minerve ,a minervu je preselio u zgradu na Halaskom putu sto je bila zgrada u vlasnistvu Medoprodukta koje je isto Cakanj sa Cabarkapom pre Djordjevica kupio-ili sa njim .7 lokala-1. napredak pored beogradjanke na korzou2. na cosku sto se sportska oprema prodaje pored djindjic fontane3.trgopromet sadasnja OTP banka4. Stilos sada je u njemu u strosmajerovoj-ne znam tacno jos kojih 3 (po korzou). Radic mu pokrenuo iLaban krivicnu i laban ucutao za 20.000eura. koje je dobio od Cakanja. Bajic takodje cascen, za Radica ne znam. Kucera samo dao nalog da se 7 lokala izbrise iz fonda grada bez ikakvog tendera. Takodje se sad na toj zgradi nalazi Ogroman reklamni pano koji opet niko nije dobio na tenderu nego preko tapsanja ramena.

 89. gost kaže:

  pardon:
  Da se prikljucim.Minerva je bila namesten tender da Cakanjev covek dobije.Jer se unapred dogovorio sa Kucerom da ih kao za potrebe muzeja opstina da 7 lokala za zgradu Minerve ,a minervu je preselio u zgradu na Halaskom putu sto je bila zgrada u vlasnistvu Medoprodukta koje je isto Cakanj sa Cabarkapom pre Djordjevica kupio-ili sa njim .7 lokala-1.napredak pored beogradjanke na korzou2.na cosku sto se sportska oprema prodaje pored djindjic fontane3.trgopromet sadasnja OTP banka4.Stilos sada je u njemu u strosmajerovoj-ne znam tacno jos kojih 3( po korzou).Radic mu pokrenuo iLaban krivicnu i laban ucutao za 20.000eura.koje je dobio od Cakanja.Bajic takodje cascen ,za Radica ne znam.Kucera samo dao nalog da se 7 lokala izbrise iz fonda grada bez ikakvog tendera.Takodje se sad na toj zgradi nalazi Ogroman reklamni pano koji opet niko nije dobio na tenderu nego preko tapsanja ramena.
   

  Jos jedan bingo!
  Bajic isto sasvim slucajno po cele dane sedi u bossu… 
  on je tek prica za sebe…

 90. draganj kaže:

  Morao sam prijatelje kontaktirati. u izvestaju UBOPoka se spominju Toma Peic, Marko Dulic, Tot Salai Erika, Vujic Slavoljub, Cakanj Lajos, Vida Zolika i jos par njih ali ovi su glavni glumci.

 91. Anonimni kaže:

  Pa svi oni po ceo dan sede u boss-u jer ne znaju šta će drugo,a možda se i ogrebu za koji evro.Joj bednici.Pa ko će da ubedi bilo koga da je Dulić pobedio na 70-80 tendera da isporuči opremu preko DG computersa počevši od gradske kuće pa do mesnih zajednica. Iz budžeta njegovog ministarstva su prebacivane pare na račun majkinog salaša. Desetine miliona evra je grad izgubio zbog peska koji je prodao Lajoš a papire je naravno moralo da obezbedi ministarstvo životne sredine.Kompletna građevinska industrija u Subotici je podređena firmi DG constracting, pitajte ljude koji se bave s tim poslom kako rade pored Dulića i koja pravila važe. Bliže se izbori pa hajde da se malo umilimo kojo asfaltiranom ulicom PA KO ĆE JOŠ DA VAM VERUJE. Ovaj grad su mnogi ubijali i pljačkali ali VI(DS) ste ga i ubili i ostavili bez filera. Kad samo pogledam koje ste vi likove postavili na mesta direktora i ostalih dođe mi da plačem.

 92. gost kaže:

  Pitajte i jednog podizvodjaca DG-a koji je radio na metrou kako su prosli…
  Niko pare nije dobio do kraja!!!
  Pitajte recimo MWI firmu kako su isplaceni…

 93. gost kaže:

  majkin salas?
  ko je vlasnok majkinog salasa, i koja je povezanost sa DG-om?
  znam da je onaj Gabric bio tamo konobar pa je sad naprasnao postao direktor palica…

 94. Anonimni kaže:

  Konobar,to je prava reč.To je njihovo.

 95. gost kaže:

  to postoji neka veza? 🙂
  konobari, direktor, gradonacelnik, kafici, salasi… ko ce to sve povatat! 🙂

 96. neven kaže:

  luzeri ljubomorni…Majkin salas je vlasnistvo porodice Gabric vec 30 godina… boze u sta se pretvorio ovaj sajt… toliko gluposti, bljuvotina i nepismenih ljudi odavno nisam video… a sto se Cakanja tice… momci pa Vi da zivite jos deset zivota ne bi uspeli da napravite to sto je on uradio.. a znate zasto? zato sto se nesposobni!!!! i sada ovde lecite svoje frustracije i komplekse i pljujete ljude.. .neko je ovde juce napisao..„hajde pogledajte se u ogledao…nije tesko…shvaticete sve odmah„

 97. gost kaže:

  cakanj je sposoban??? alo!!!
  lopovi se danas nazivaju sposobnima???!!!
  a to sto je salas 30 godina u vlasnistvu jedne porodice, to opravdava postavljanje konobara na mesto direktora palica, pa cak i ako je to recimo sin???? o cemu ti pricas???
  nevene, ne nagadjaj ko je sta postigao u zivotu.

 98. neven kaže:

  problem je u tebi,veruj mi,potrebna ti je pomoc 😕

 99. gost kaže:

  hvala na ponudi. jos veceras cu morati da ti se obratim!  😎

 100. neven kaže:

  cekam te junace…

 101. gost kaže:

  ili mi mozes recimo i virtuelno pomoci:
  recimo kako postati cakanj u 10 poteza, ili tajna uspeha toleta karadzica, ili kako dostici zvezdane visine , dulic oliver.
  Koja je to njihova tajna koja deli nas luzere od njih uspesnih???
  odaj nam tajnu molim te.

 102. aleksandar kaže:

  radiosubotica.co.rs
  8. jul – Odrzana sedma vanredna sednica Skupstine grada

 103. neven kaže:

  tebi nema pomoci jbg 😥

 104. gost kaže:

  steta…
  bas sam mislio da me mozes prosvetliti…
  kako dostici zvezdane visine. dosadilo mi je biti luzer. nije vise fancy… 🙂
  a izvini da te pitam, a u cemu si ti uspesan?

 105. neven kaže:

  Alo bre sta se palite, pa normalno da je Cakanj svetska lopurda i treba ga u apsanu, i pazite se ovih provokatora sto ih placa, znaju povremeno da se ubacuju i pljuju.

 106. aleksandar kaže:

  Sta je sa sindikatom u Direkciji? Ako postoji, i ako je doticni njegov clan, oni treba da brane prava zaposlenog. Sudovi cesto vracaju ljude na posao ako je otkaz neosnovan.

 107. neven kaže:

  Pa kako da reaguje sindikat kad su svi pod Cakanjevom kontrolom.? Sta mislite kako je Slavko Vujic ( desna ruka Cakanja) dospeo tamo ,a sta je sve i uradio.

 108. pardon kaže:

  Nego daj ti ( Draginja ) sto si obecao onaj izvestaj UBOPOKA.Da smrvimo G…..
  I ,narode ako ga brane daj jos vise pikanterija

 109. neven kaže:

  Jedno pitanje? Novine su objavile da je branko otporas bio sa prijateljem na Palicu i uvece kad su ga zvali, rekao je da ide da se nadje s nekim. Ujutro je nadjen obesen-kao ubio se. Ne treba zaboraviti da je bio rak rana Cakanj Lajosa i Jozefa Kase. Sta vi mislite o tom samoubistvu?
  http://www.youtube.com/watch?v=zhVf2EvBDiE
  http://www.youtube.com/watch?v=FekJFCixWdU&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=iRmkN37D79E&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=MUb10iBS_WY&feature=related

 110. Anonimni kaže:

  otišli ste malo u pogrešnom smeru. Glavni krivac za sve je SISTEM. Lajoš je samo posledica. Pa da li neko misli da on to sve može raditi da nekome ko prima platu od par sto hiljada dinara i pri tome ništa ne radi, niko ga ne može skloniti nije zinulo dupe na Lajošev novac (u prevodu naš). i naravno sistem je takav, sistem štiti parazite. Evo jedan primer: da bi se smenio gradonačelnik treba ti skupštinska većina, ista ona koja ga je i izabrala, a samim tim što ga je birala znači ima većinu.. pa kako onda da ga smenjuješ jer isti ti treba da glasaju za njegovu smenu. Naravno da neće. I u tom sistemu prolazo dobro on i njemu slični. danas je STRIKO izjavio kako će eto oni da naprave kružni tok kod majšanskog mosta. I gle čuda, glavni za zamenu zemljišta ispred grada je Ana Lacković najredovnija posetiteljica Lajoševih kancelarija, a najveća parcela koja se mora uzeti je GLE ČUDA Lajoševa parcela (bivša livnica) koju je kupio od Okiljevića a kome je ona oduzeta jer bože moj nije pokrenuo proizvodnju. A vidim Lajoš je tako pokrenuo proizvodnju da ni cigla na cigli nije ostala. Ali on je pre 4 godine ZNAO da će OVI tamo praviti kružni tok i da će NJIMA trebati TA parcela KOJA ĆE TADA BITI NJEGOVA. E sad šta će on dobiti za to… sudeći po već viđenom mogapo bi dobiti jedan sprat gradske kuće sve sa tornjem. E to je taj bolestan sistem u kome su najpodobniji i najgluplji NAJBOLJI.

 111. --- kaže:

  Da ne cekate od onog do sutra .
   
  Na osnovu fakturisanja od strane JP Zavod za urbanizam nadoknade za koriscenje gradskog gradjevinarskog zemljista,od aprila meseca 2002. cilju protivpravnog otudjenja navedene nepokretnosti koja je od strane nadleznih organa SO Subotica,resenjem broj 05-463-30/85 od 14.06.1985. godine data Auto-moto klubu na KORISCENJE, a prilikom Opstinskog suda Subotica,konkretno referanta ZK,a uz znanje tadasnje predsednice Opstinskog suda, sacinjen lazni ulozak ZK i navedena nepokretnos je upisana „na B listu„ umesto na „C listu„ i dopisana je rec suprotna Odluci i resenju,i to rec „RASPOLAGANJA„.
   
  Znajuci za takvu cinjenicu,Peic Tomo,direktor JP Zavod za urbanizam,na osnovu dogovora sa Kikic Vladimirom,direktorom AMK Subotica i na osnovu dogovora sa Tot Salaji Erikom,tada rukovodioca Sluzbe za zastupanje opstinske uprave SO Subotica,a uz direktno saznanje tadasnjeg predsednika Upravnog odbora,Ispanovic Istvana,Guslov Duska i Kucera Geze,donosi odluku da se ciljno navedena nepokretnost otudji,i to na sledeci nacin:
   
  -Auto-moto klub formalno,po predlogu Peic Tome,pokrece postupak iz koga ne zeli navodno da placa nadoknadu i nudi da navedenu nepokretnost vrati JP Zavodu za urbanizam,alu uz isplatu nadoknade od 4.300.000,00 dinara za navodno do tada ulozena sredstva ,a radi se o falsifikovanom dokumentu,odnosno ne postoje dokazi o ulozenim sredstvima .
  -Peic Tomo,postupajuci po dogovoru prethodno opisanih lica,dogovara sa Tot Salaji Erikom da ista zatrazi od republickog javnog pravobranioca Republike Srbije posebno ovlascenje radi vodjena postupka preko Sluzbe za zastupanje radi naplate nadoknade koju uredno ne izmiruje Auto-moto klub Subotica.Tot Salaji Erika,dana 12.08.2002. godine,dostavlja dopis pod brojem III-07-0.136/2002 Republickom javnom pravobranilastvu,tako sto u dopisu navodi lazne cinjenice, odnosno „da su sva sredstva naplate iskoriscenja od strane poreskog organa ,te da je jedina sansa naplata izvrsenjem na nepokretnostima duznika„… U ovom dopisu Erika se obraca u ime Opstinske uprave-Sluzbe za zastupanje,tvrdeci da su se direktor RUJP i tadasnji predsednik SO Subotica o ovome dogovorili,te da ce postupak voditi u ime Republike Srbija-RUJP-Podrucna jedinica Subotica.
  -Na osnovu teksta sa neistinitim sadrzajem,a smatrajuci da je istinit i verovatno ceneci ulogu i znacaj Sluzbe za zastupanje koja pri svim lokalnim zajednicama brani ineteres Republike,odnosno opstina,republicki pravobranilac dostavlja,dana 23.09.2002. godine,„generalno ovlascenje„ zaveden pod brojem JP 153/02.
  -S Obzirom da su dosli u posed ovlascenja ,a u nameri izvrsenja dogovorene krivicne radnje,Erika stupa u kontakt sa Peic Tomom,koji izdaje usmeni nalog sefu naplate –Lukic Dragani,da resenja o naplati nadoknade koja su inace sacinjavana u ime RUJP-u resenja za ta dva meseca za prinudnu naplatu ,ali da ih zadrzi,odnosno da nalozi referentu RUJP,Kun Sabo Zoltanu (referent prinudne naplate RUJP) da navedena resenja ne prosledi Narodnoj banci Jugoslavije (Srbije),sto isti cini.Nakon toga izdaju se jos 4 racuna i resenja za oktobar,novembar,decembar i januar i za koja se ne sacinjavaju Zakonom propisana resenja o prinudnoj naplati preko tekuceg racuna,a sto je sve bila priprema za pokretanje „simuliranog postupka„ pred Opstinskim sudom,tako sto se u predlogu za pokretanje postupka od strane Tot Salaji Erike navodi obrazlozenje i prilazu dokumenti koji jednim delom i nisu uopste bili dokumenti Republicke uprave javnih prihoda,a takodje se u zbirno se potrazivanje dodaju i fiktivna zaduzenja po dva racuna za obavezu placanja nadoknade unapred za godinu dana ,odnosno za period januar-decembar 2003.,i konstatuje da se postupak pokrece u ime Republicke uprave javnih prihoda,a po tada vazecem ,a i sada vazecem ,Zakonu jedino nadlezni organ za sprovodjenje postupka prinudne naplate iz oblasti poreskih potrazivanja (nadoknada kao budzetski prihod se naplacuje po poreskom postupku) je Republicka uprava javnih prihoda,odnosno Poreska uprava .
  -Od strane tadasnje nacelnice u Poreskoj upravi,Percic Ruze i tadasnjeg nacelnika RUJP,Bagi Jozefa,nesporno je da je od strane Bagi Jozefa Tot Salaji Eriki decidno prezentirao da se u njihovo ime ne moze voditi takav postupak,da je isti nezakonit,da nikada RUJP nije pokrenuo postupak,niti ovlastio Opstinu Subotica,Sluzbu za zastupanje da u njeno ime vodi navedeni postupak pred sudom,a da je o tome licno i obavestio tadasnjeg direktora u Novom Sadu,Pap Djerdja.
  -I pored takvih nespornih saznanja,Tot Salaji Erika pokrece postupak pred sudom i kontaktira u medjuvremenu sa Kikic Vladimirom ,dogovarajuci se oko vestacenja i vrednosti na osnovu nalaza vestaka,odnosno da isti ne stavlja u postupku nikakve primedbe,sto je isti ispostovao.
  -Tokom vodenja postupka,sudija nije utvrdio,svesno ili ne,da su izvodi iz Zemljisno-knjiznog suda lazni,odnosno da se nije mogao izvrsiti promet, odnosno otudenje navedene nepokretnosti koje je u stvarnosti vlasnistvo Republike Srbije,dato na koriscenje Opstini Subotica, a Opstina nepokretnost-neizvradeno gradsko gradevinsko zemljiste u ulici Bajnatska bb.
  -U toku vodjenja izvrsnog postupka,prekoracujuci granice svog sluzbenog polozaja i ovlascenja (a po nalogu pretpostavljenih),tadasnjeg predsednika SO Subotica,i bez odluke nadleznih organa ,kako u Opstini,tako i u Zavodu za urbanizam,odnosno tada vec Fonda za izgradnju Opstine Subotica,Tot Salaji Erika se u toku postupka javne drazbe (licitacije)pojavljuje u dvostrukoj ulozi,odnosno pojavljuje se i kao predstavnik republickog javnog pravobranioca i kao fizicko lice koje licitira u ime,navodno,Opstine Subotica,sto je nesporno iz zapisnika Opstinskog suda Posl.br.I 1.37/03 od 24.06.2003. godine.Tom prilikom navodno jedini ucesnik koji licitira,osim Tot Salaji Erike,je u ime kupca Dulic Marka,advokat Edelenji Zelen Aniko,sto nesporno ukazuje na cinjenicu da je Erikina uloga bila da stvori fiktivni legitimitet licitacije pred sudom.
  -Na osnovu ovako sprovedenog postupka,Dulic Marko,lice koje se u to vreme,pa sve do 2006.godine,nalazi na teritoriji Republike Nemacke,a koga u postupku od 2002. pa nadalje,po pismenom ovlascenju,zastupa bivsi radnik SUP-a Subotica,Vujic Slavoljub,dogovara sa Peic Tomom da mu tokom 2003. ishoduje odluku Komisije za gradjevinsko zemljiste SO Subotica,po kojoj ce „direktnom nagodbom„ dobiti u zakup neizgradjeno gradjevinsko zemljiste,vlasnistvo Republike Srbije,dato na koriscenje Opstini Subotica,koje se nalazi neposredno pored ul. Bajnatska 66 i granici sa parcelom koju je od Auto-moto kluba tokom 2002. godine kupio.
  -Peic Tomo,koristeci se laznim nacrtom urbanistickog plana,prezentira Komisiji da se radi o legitimnom postupku,na osnovu koga se moze dati odobrenje za zakljucenje takvog ugovora,te Komisija donosi odluku,suprotnu clanu 81. st. 2 tac.3 Zakona o planiranju i izgradnji Republike Srbije i suprotnoj opstinskoj odluci o gradjevinarskom zemljistu,jer ni u jednom trenutku nisu postojali Zakonom propisani uslovi da se navedena nepokretnost otudji,osim regularnog postupka,a to je putem „javne licitacije„.Takodje,na istoj sednici koja se inace odvila 23.12.2003. godine,donosi se-na predlog Peic Tome-i zakljucak da se na osnovu toga sacini projekat parcelacije i preparcelarije,a sto je bio ciljni dokument da se u narednom periodu izvrsi takva radnja ,na osnovu koje ce se legalizovati protivpravno otudjenje i navedenog dela gradskog zemljista koje je dato u zakup,a sto se kasnije i dogodilo,jer je katastar dostavio Zemljisno-knjiznom sudu upravo prijavni list koji je sacinjen na osnovu Urbanistickog projekta parcelacije i preparcelacije ,a ciji je inace vodilac projektnog zadatka i tada jedini licencirani inzenjer ,upravo bio Peic Tomo.
  -S obzirom da su ovakve radnje sprovedene ,a u ime omogucavanja sticanja protivpravne koristi Dulic Marku,pokrece se postupak za zamenu nepokretnosti izmedju Dulic Marka i SO Subotica.Da bi se ovaj postupak mogao podvesti pod legitimnim sled dogadjaja,bilo je prvo potrebno da navodno Dulic Marko koristi gradjevinsko zemljiste koje se nalazi i granici sa njegovim koje je kupio od Auto-moto kluba,da je za te dve parcele navodno u skladu sa urbanistickim uslovima sacinjen projekat parcelacije i preparcelacije i da je on navedenu nepokretnost preko Komisije,po ugovoru o zakupu,stekao na legalan nacin.
  -Na osnovu odluke Komisije za gradjevinsko zemljiste iz decembra 2003. godine doneseno resenje Izvrsnog odbora Skupstine opstine Subotica broj II-464-14/2004 od 06.02.2004. godine (nacrt resenja sacinilo neovlasceno lice Kujundjic Stevan )koji po ugovor o delu radi u JP zavod za urbanizam i u navedenom resenju je unesena klauzula suprotna sustini Odredaba Zakona o izgradnji i planiranju,odnosno konstatovano da se nepokretnost “daje u zakup neposrednom pogodbom radi ispravne granica susednih katastarskih parcela”…U navedenom postupku ne sticu se osnove za postupak koji se zove ispravka katastarskih parcela ,te da taj postupak nije ni mogao boditi preko sluzbe Peic Tomo,vec da je taj postupak u clanu 64 i 81 zakona o izgradnji i planiranju propisan kao postupak koji vodi i sprovodi opstina Subotica ,sluzba za gradjevinarstvo.Postupak koji je bio vodjen u JP zavod za urbanizam ,odnosno urbanisticki uslovi za parcelaciju i preparcelaciju su regulisani u clanu 63 i 65 istog zakona i dokumenti ,sacinjeni na osnovu ovakvog postupka,nemaju snagu dokumenata na osnovu kojih se moze sprovesti ispravkakatastarskih granica parcela,niti se na osnovu takvog projekta vrsi uknjizba u ZK-sud.
  Takodje resenje o zakupu koje je prosledjeno tada fondu za izgradnju Opstine Subotica, ciji je direktor Guslov Dusko,a JP zavod je za potrebe fonda obavljao finansijsko-tehnicke poslove ,nije nikada ni sprovedeno,jer su u zavodu za urbanizamlica Kujundjic Stevani Landher Eva sacinila dve verzije ugovora o davanju u zakup ostalog gradjevinskog zemljista,datuma18.03.2004.godine,ali nikada ugovori nisu potpisani,niti su postali pravosnazni,a po odluci izvrsnog odbora,ako u roku od 30 dana se ovakvi ugovori ne potpisu ,odluka se mora staviti van snage.
  -Umesto postupanja po ovakvom propisanom postupku,Tot Salaji Erika i Ana Lackovic,po za sada neutvrdjenom usmenom nalogu (verovatno predsednika SO Subotice ,Kucera Geze),koristeci se laznom procenom sudskog vestaka ,Bibic Antuna,za koga je utvrdjeno da nema licencu i da je podatke i u ime SO Subotica dobio od Vujic Slavoljuba ,te da je strucni nalaz o vrednostinepokretnosti koje ce se razmenjivati izmedju Dulic Marka i SO Subotica ,iskazao kao dinarsku vrednost livade i trstike ( a ne kao trzisnu vrednost gradjevinskog zemljista ).Takodje je vestacenje sproveo kao da su finansijski parametri za zemljiste koje ne pripadsa unutar regulacione linije prema generalnom urbanistickom planu Suboticei na osnovu ovako umanjenih finansijskih vrednosti nepokretnosti Opstina Subotica ,a po predlogu strucne sluzbe i lica Tot bSalai Erike i Ane Lackovic ,uz angazovanje pravnice ,Balint Agote ,referisu izvrsnom odboru da donese odluku po kome se sacinjava ugovor mo zameni navedenih nepokretnosti na temelju uradjene procene Bibic Antuna,a suprotno odredbama zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije ,jer gradjevinsko zemljiste koje je SO Subotica razmenila sa Dulic Markom,ustvari je cin prometa nepokretnosti ,a nepokretnost u drzavnoj svojini se ne moze otudjivati bez pismene saglasnosti Vlade Republike Srbije.
  -navedeni ugovor o zameni nepokretnosti je sacinjen 20.08.2004.,pod brojem II-464-152/2004.
   
  Na osnovu ovako izvrsenih vezanih krivicnih dela,kojima je od 2002. pa nadalje iskljucivo ciljno vrseno otudenje navedene nepokretnosti, nakon toga nelegitimni postupci uknjizbe preko Zemljisno-knjiznog suda i nezakoniti postupak zamene nepokretnosti,bilo je u funkciji da tokom 2005. kada je zemljisno- knjizno Dulic Marko sproveo uknjizbu onih delova gradskog gradevinskog zemljista koje sada izlazi na ul.Bajnatska bb i koje je bilo nesporno vlasnistvo CO Subotica,prodaje preduzecu “TUS” Beograd za 1.100.00 Eura,a naglasavamo da je daleko vecu nepokretnost od skoro 7 Ha kupio za 4.200.000 dinara, a nepokretnost u povrsini od oko 4 Ha je prodao za 1.100.000 Eura.
   
  U Arhivi Opstine Subotica postoji predmet spisa br.351-3145/2005 prema kome je u ime Opstina Subotica,predsednik SO Kucera Geza imao dogovore u pismenoj formi i potvrdivao saglasnost za promet navedenih nepokretnosti sa advokatskom kancelarijom Pejovic-Manojlovic-Novakovic,koja je zastupala “TUS COM”,tako da se datumski vidi da su ovakve saglasnosti u ime opstine date i pre datuma zakljucenja ugovora o prenosu prava koriscenja zemljista ,odnosno pre 22.04.2005.godine(to je datum zakljucenja ugovora izmedju Dulic Marka ,koga zastupa Vujic Slavoljub ,koga zastupa “TUS” DOO Beograd.
   
  NAPOMENA:
  Moguci izvrsioci krivicnog dela zloupotrebe sluzbenog polozaja i drugih krivicnih delasu :Tot Salaji Erika ,Peic Tomo,Kikic Vladimir,Vujkov Olga,Lackovic Fodor Ana,Kucera Geza,Ispanovic Istvan,Bibic Antun,Kun Sabo Zoltan,Antal Silardka.
   
  Protiv Dulic Marka je podneta krivicna prijava od strane poreske policije za krivicno delo poreske utaje.
   
  Novcana sredstav dobije prodajom nepokretnosti za 1.100.000,00eura transferisana su na privatne racune fizickih lica CAKANJ LAJOSA,VUJIC SLAVOLJUBA I DULIC MARKA
   
  PROTIVPRAVNO OTUDJENJE POSLOVNIH PROSTORA I STANOVA NA TERITORIJI SO SUBOTICA

  Nakon stupanja na snagu Zakona o sredstvima u svojini Republike Srbije “Sl.glasnik R Srbije” br.53/95, 3/96, 54/96, 32/97 i 44/99),a narocito u periodu od 01.01.1996. do septembra 2005. godine, pod okriljem i direktnim nalozima tadasnjeg predsednika SO Subotica,Jozefa Kase, a preko direktnog saradnika i nalogodavca, Kern Imrea i sprovodioca do 2006. godine,Veres Kucmik Dendi,preko Imovinsko-pravne sluzbe, cija je nacelnika Ana Fodor Lackovic,a referent Milodanovic Slavica i uz povremenu saradnju i koordinaciju aktivnosti preko JP Zavod za urbanizam, sa Peic Tomom i angazovanim licem po ugovoru o delu, Kujundzic Stevanom, vrsena je na nezakonit nacin prodaja poslovnih prostora u svojini Republike Srbije,data na koriscenje Opstini Subotica.
   
  Poslovni prostori koji su povereni Opstini na koriscenje,a za koje je postojala obaveza da nakon stupanja na snagu navedenog zakona i zakonskog propisa iz 1997. godine, po kome je bila obavezada se na teritorijama lokalnih zajednica – opstina usaglase zemljisne knjige,evidentiraju nesporni poslovni prostori u vlasnistvu Republike, te da se u istima ustroji potrebna zemljisno-knjizna dokumentacija i rasciste imovinski odnosi,pre nego sto se isti mogu dalje davati u zakup ili stavljati u promet, a sve u skladu sa precizno propisanim zakonskim odredbama,navedena lica, na celu sa Jozef Kasom,dogovaraju da se svesno krse Odredbe propisanog Zakona,te da se nezakonitim radnjama osteti budzet Republike Srbije,a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za navedene nalogodavce ili lica za koja je postojao tada politicki interes.Koncepcija je bila da se sve nepokretnosti koje su vlasnistvo Republike Srbije, stave u promet,a novcana sredstva – dobijena od prodaje,usmere na budzet Opstine Subotica,a da se Republici – Direkciji za imovinu dostavljaju lazni knjigovodstveni, odnosno podaci o nepokretnostima, a samim tim svake godine su sacinjavani i usvajani lazni budzeti na teritoriji SO Subotica.
   
  Princip otudjenja je bio sledeci:
   

   
  – Poslovni prostori ciji je korisnik bila SO Subotica,su se izdavali na osnovu prethodnog predloga Komisije za poslovne prostore, ugovore o koriscenju poslovnih prostora licno je sacinjavao Kern Imre, kao predsednik Izvrsnog odbora.Pripremu ugovora je radila Imovinsko-pravna sluzba,na celu sa Anom Lackovic, a sve po nalogu njene pretpostavljene,sekretara
  – opstinske uprave, Agoston Gabrijele.Ugovori o zakupu su sacinjavani i prosledjivani JP Zavod za urbanizam da na osnovu njih vrsi naplatu potrazivanja za nadoknadu za koriscenje prostora, te da vodi godisnju evidenciju poslovnih prostora.
  – Veliki broj ugovora je imao klauzule iz kojih se vrsi umanjenje placanja nadoknade,pod izgovorom da se radi o planiranim ili ulozenim sredstvima u adaptaciju i rekonstrukciju,sto se smatralo da je dovoljna i kometentne Komisija Opstine,a onda su se takvi prostori na osnovu kupoprodajnih ugovora otudjivali za umanjenu vrednost u odnosu na trzisnu,vecina takvih ugovora nije ovvervana na sudu, nakon toga nije ni prosledjivana RUJP-u (sada Poreskoj upravi), te se nisu ni kroz Zemljisne knjige sprovodilepromene,odnosno u posed su stupila potpuna druga pravna i fizicka lica, a da bi se prikriveni promet mogao iskazati prema Direkciji za imovinu,u vise desetina odluka Izvrsnog odbora donoseni su zakljucci o brisanju iz evidencije poslovnih prostora, sa raznim obrazlozenjima kao sto su:
  – neuslovnost objekata,objekti skloni rusenju,objekti koji ne ispunjavaju uslove za poslovne prostorije i navodno uvodjenje istih u evidenciju stambenih prostora.
  – U stvarnosti,nakon donosenja ovakvih zakljucaka nestajali su knjigovodstveni podaci o poslovnim prostorima ,isti su ili nastavljeni da se izdaju u zakup ,uz sacinjavanje drugogo resenja o zakupu,po kome se naplata vrsila preko finansijske sluzbe Opstinske uprave,a ne preko zavoda za urbanizam koji je po zakonu o osnivanju,jedini nadlezan,ili su direktnom usmenom nagodbom izmedju Agoston Gabrijele i zainteresovanih lica ,otudjivani,bilo kao klauzule o klasicnoj kupoprodaji poslovnog prostora ( uz umanjene kvadrature prodatog prostora,a samim tim i kupoprodajne cene),ili su na osnovu laznih klauzula u ugovorima o otkupljivanju stanova unoseni podaci da lice stan otkupljuje prema odredbama zakona o stanovanju ,na osnovu prethodnog resenja po kome je zakupac stana ,a u stvarnosti je bilaprodaja poslovnih prostorai za 2,-2,5 puta manju trzisnu vrednost u odnosu na ona koja bi se mogla ostvariti za prodaju u legalnom postupku poslovnog prostora.Kasnije nakon ovako obavljenih fitivnih prometa ,ti isti prostori su nastavili8 da egzistiraju mahom kao poslovni ,ili su ih kupci stavljali u dalji promet,ostvarujuci enormne razlike u prometu navedenih nepokretnosti.Za ovako otudjenje poslovnih prostora ,koja su navodno prevodjena u stambene ,postoje nesporni podaci u finansijskoj sluzbi SO Subotica i u zapisnicima komisije za stambene poslove SO Subotica,na osnovu kojih se moze zakljuciti ,na primer,da samo u periodu od 1997.do 2000godine je na ovakav protivprevni nacin otudjeno izmedju 150i 200 prostora,bilo poslovnih,bilo stambenih,odnosnom nijedan od tih ugovora nije nastao kao prethodno sproveden postupak preko komisije ,niti su za ta lica postojali ugovori o zakupu i koriscenju stanova ,a nisu ni na osnovu zakona stekla pravo da takve ugovore uopste i zakljuce.

 112. cogito ero sum kaže:

  neven:
  luzeri ljubomorni…Majkin salas je vlasnistvo porodice Gabric vec 30 godina… boze u sta se pretvorio ovaj sajt… toliko gluposti, bljuvotina i nepismenih ljudi odavno nisam video… a sto se Cakanja tice… momci pa Vi da zivite jos deset zivota ne bi uspeli da napravite to sto je on uradio.. a znate zasto? zato sto se nesposobni!!!! i sada ovde lecite svoje frustracije i komplekse i pljujete ljude.. .neko je ovde juce napisao..„hajde pogledajte se u ogledao…nije tesko…shvaticete sve odmah„

   
  Daklem:
  a1. Chackany je „hrabro“ krenuo 70-tih svercom farmerica.. Trst (Ponte roso)…
  a2. Uspesno!!! jbg-ga… svaka cast… imao muda!
  a3. nanjusio engelosvu ulicu…. Joska.. stara pizzeria ga naucio…bdw…opet je imao instinkt zvani: The Smell of Money…potom,
  a4. otvorio caffe Boss
  a5. sve ostalo je legenda… lova okrece sve i svet politicara i lokalce i globalce…
  a6. majkin salas… pa ono dete, jadno, je tu potpuno nebitno (mislim na tzv. direktora park-palica)… tata.. .DB… je odradio stvari kako treba… stvorio imperiju… gledajte i slusajte mu javne izjave… ma… hajde, nemojte nas zavitlavati glupostima (dete je losa ves masina za pranje novaca…), ah da, ima tamo jos tupana koji se redovno pojavljuju na svim lokalnim medijima… to je onaj predsednik UO „Park-Palica „i pazite… savetnik gradonacelnika!!???: ugrsg17+ ngo+ daj pare+ ne dam pare+ ali,uvek u vlasti moramo biti…+++++ u pm i tacka!!!!
  a6. Dakle… jbga… ja se svaki dan gledam u ogledalo… i jos uvek sam ponosan na sebe!!!!… kakav sam takav sam,
  a7. ali, aliii!!!!!!! niko mi ne moze reci da sam luzer, nepismen etc…. zavrsio sve skole… i visoke!!!! drzavne!!!!
  a8. izvini… nevene… ali… mislim da si upravo ti!!! ono sto si u svom postu napisao…Frojdovski receno!
  a9. zao mi je…ali jbga…moram da kazem i ovo…. svi, ali svi pismeni, poput moje malenkosti su davno pobegli iz zabokrecine zvane „zelje i cestitke“ poput tvojih i slicnih tebi…
  a10. Ma… ne znam ni zasto ovo pisem… ali cekam odgovor… naravno: smislno, inteligentan, argumentovan…. mada sumnjam… mozda i ne zelim… ali eto, mozda i dobijem neku, bilo ciju, ali ne samo tvoju, bravuru za odgovor… 🙂

 113. anika kaže:

  iskompleksirani luzeri…u pravu si nevene

 114. bandika kaže:

  1. Cakanj nije krenuo za Trs i svercovao farmerice. Bio je potrcko za Peciku dilera i prodavao je sir na buvljaku.
  2. Nanjusio Engelsovu ulicu – pa da vecinsko ulaganje je imao mu ortak,neki Laslo ili Lacika kojeg je skartirao momentalno i bez obestecenja cim su otvorili. Josku piceriju ugnjetava i terorise vec 20 godina i sad je uspeo.
  To nije legenda, nego kriminal i treba da udje u istoriju i proslost.

 115. Iznenadjen i uvredjen kaže:

  Na moju veliku zalost svi dole navedeni su zasticeni u Srbiji kao kornjace na Galapagosu.

  Zasto?

  Pa ako neko i pokusa da ih sudski goni odmah ce poceti vriska naokolo (nevladine organizacije, spinovani mediji) kako ih (eto) progone na nacionalnoj osnovi (ocigledno je da su Srbi u velikoj manjini na toj listi ako ih uopste i ima), odmah se mogu ocekivati reakcije iz ambasada nama susednih zemalja gde bi se iznela velika zabrinutost u vezi postovanja prava manjina u Srbiji.

  Zanimljivo je takodje da se sve navedeno dogadja NAKON silaska sa vlasti prethodne politicke opcije (na drzavnom nivou) koja nije bila dovoljno modernih shvatanja za EVROPSKE standarde i sisteme vrednosti (i za vreme koje je grad ziveo, funkcionisao i licio na grad).

  Moguci izvrsioci krivicnog dela zloupotrebe sluzbenog polozaja i drugih krivicnih delasu :Tot Salaji Erika ,Peic Tomo,Kikic Vladimir,Vujkov Olga,Lackovic Fodor Ana,Kucera Geza,Ispanovic Istvan,Bibic Antun,Kun Sabo Zoltan,Antal Silardka.

  Protiv Dulic Marka je podneta krivicna prijava od strane poreske policije za krivicno delo poreske utaje.
   
  Novcana sredstav dobije prodajom nepokretnosti za 1.100.000,00eura transferisana su na privatne racune fizickih lica CAKANJ LAJOSA,VUJIC SLAVOLJUBA I DULIC MARKA

  Zlo i naopako. 

 116. gost kaže:

  koja je kombinacija oko zorke? victoria group-dg-cakanj? koju ulogu igra onaj bucalo?

 117. Uros kaže:

  Otisli ste predaleko i ovo vec postaje besmisleno. Svi samo cekate neki skandal o kom cete onda iznositi svoja, naravno argumentovana i proverena, misljenja. Bavite se svojim zivotima a ne kojekakvim rekla-kazala glupostima. Vecina vas ovde nema pojma o cemu prica, jedino je bitno da se ispljuju i ocrne svi koji su nesto postigli u zivotu. U redu je zapitati se kako i odakle ali nemojte sebi dozvoliti da iznosite lazi i tvrdnje koje su rezultat jedino vase frustracije i one ‘da komsiji crkne krava’. Ako vama ne ide, nek ne ide nikom. Pretpostavka od koje se polazi je uvek sledeca: ako je zaradio novac, ukrao je, ako je poznat ili na nekoj funkciji, ko zna kako je tamo dospeo. Zar se niko nije zapitao da li je mozda posteno zaradio ili zasluzio zahvaljujuci svojoj sposobnosti i radu? Nisu svi uspesni ljudi lopovi! Da li je moguce da ste toliko lakoverni da poverujete na prvu loptu coveku koji je eto sad jedini posten, koji je smogao hrabrosti da ‘istinu’ iznese na videlo? Smesno. Preporucujem da se ostavite glupih nagadjanja i stavite svoju zavist na stranu i pozabavite se poboljsanjem sopstvenih zivota.

 118. bandika kaže:

  Jeste da, u pravu je ovaj Uros. Ostavite lopove na miru neka kradu ko gde stigne. Nemamo dovoljno rusevina u Subotici, treba nam jos. Koji nama kriv sto nismo pogresno vaspitani pa da i mi rotiramo po dzubristu morala.
  Bravo Urose kradimo do daske!

 119. Uros kaže:

  Bandika, najvece rusevine su one u tebi i ostalim ljudima koje izjeda zavist.

 120. djomla kaže:

  Sama cinjenica da je na ovoj temi vise komentara izbirisano i korigovane nego pusteno dovoljno govori o nivou tolerancije koja je na veoma niskom nivou. Zaista se trudim da imam nizak prag kada je sloboda govora u pitanju ali pojedinci preteruju. Pozivajte se na tekstove, video, iznosite svoje misljenje ali radite to bez psovki, i licnih uvreda. Vase misljenje vam niko ne moze oduzeti, ali ga iznesite na jedan dostojanstven nacin. 

  P.S. Izvinjavam se citaocima ukoliko su pojedini komentari sa zakasnjenjem korigovani…  

 121. petar kaže:

  Svidja mi se ovo za zavist od strane Urosa. Poznajem jednog aktera u vezi centra grada pa cu da ga kontaktiram i posle da iznesem detalje. Dajte jos malo pikanterije u vezi Cakanja kad smo vec zavisni da im ne ostanemo duzni.

 122. bandika kaže:

  Urose, sta se bunis? Pa zar ne vidis da te podrzavam.
  Do daske.

 123. Anonimni kaže:

  @Uros
  Ovaj tvoj komentar bi bio ok u nekom normalnom društvu,što ovo definitivno nije. Ako se neko bori protiv toga da se zapošljavaju (uglavnom) glupi a podobni on se bori za to da I ON sam dobije posao a da uslov ne bude GLUP I PODOBAN.Zaraditi novac je jedno,a kupiti nešto za 1 a prodati za 1000 je kriminal što naravno ne bi bio da nije u pitanju imovina grada Subotice. Niko nije rekao da svi misle da je ON pošten, on jednostavno (verovatno nije dobio očekivano) pa je pokrenuo temu u kojoj je očigledno i on bio jedan od učesnika. Poboljšanje sopstvenih života u ovim i ovakvim uslovima je skoro pa nemoguće, i to je razlog zbog čega treba stati na kraj tom ponašanju koje nas je sve zajedno dovelo na dno, dak u isto vreme ONI više ne znaju šta će sa sobom. Svi navodi na ovom sajtu su manje više istiniti ili imaju debelu osnovu zašto su izneti. Subotica je mali grad i sve se zna, što je u neku ruku i prednost i mana. Subotica i dalje ima dosta sposobnih i divnih ljudi ali je došlo vreme da je OLOŠ isplivao i sad je tako nikako. Sve će to jednom doći na svoje mesto (pogledajte Hrvatsku, Mađarsku i ostale) samo to se ne može isčekati. Pa da li neko hoće reći da su Dulići sposobniji od svih ostalih, ma dajte molim vas.

 124. JovaToYou kaže:

  E ovo je postalo veoma zanimljivo, predlažem da ova vest „probije“ lokalne medijske okvire i plasira se većim medijima na nivou države.

 125. ZORAN kaže:

  Da se ukljucim.Javili su mi za ovaj sajt i trebalo mi je vremena da iscitam sve komentare.Vlasnik sam jedine ne prodate kuce u centru grada tj u sredini parkinga i rusevina sto je Cakanj Lajos napravio.Komentari su moram priznati vise nego odlicni jer za neke pikanterije nisam ni znao.A sto se tice Cakanjevih poslovnih sposobnosti ! Uleteo mi je bagerom u dvoriste razgradio ga ruseci i levo i desno ogradu,srusio mi dve zidane supe i izbacio stvari koje su majstori ili ko zna ko razvukli,zakacio kucu i sa jedne i sa druge strane,pocupao drvece jer je donji deo dvorista bila sumarak i posle toga me lepo zvao da pricamo o njegovim ponudama.Sta reci za mentalni sklop takvog coveka ?

 126. Sanda kaže:

  ….. ej ljudi !!! …. ja sam se total naježila od svega ….. imam utisak da odavde izvire Brančijev duh …. strah me je …. još da na „dnevni red“ dođu marifetluci Kasa Jožefa i mislim da je Branči oživeo onda ….

 127. Uros kaže:

  Kako mozes da sudis da li je neko sposobniji ili ne ako ga ne poznajes? i da li tebe iko ugrozava pa da ti zbog nekog ne mozes da budes uspesan? naravno da ne… najlakse je razlog za sopstveni neuspeh traziti u drugom. Ali je ovo nazalost sve uzalud, ljudi ce i dalje pricati ono sto im najvise odgovara, naci ce nacin da paznju sa sebe i svog nezadovoljstva skrenu na drugog. Samo napred, olaksajte svoje muke.

 128. Kris kaže:

  Tuzni @Urose, krivicu za svoj licni neuspeh trazis u, po tebi, nezasluzenom uspehu drugih… ko tebi brani da imas kafic, restoran, da zidas zgrade? jesi li pokusao? zakupi prostor, opremi ga, uzmi kredit, dovedi dobre kuvare, napravi pricu i eto tebi gostiju… pa zar mislis da ljudi dolaze iz bgda i nsa zbog toga sto je to Lajosov restoran a ne zbog jedinstvenog enterijera, higijene, usluge, vrhunske klope? zavrsi gradjevinu, kupi par placeva I gradi covece, prodaj stanove I zaradi… nemas pocetnog kapitala? uzmi kredit… zato postoji projektno finansiranje… pa da su to nesposobni likovi bubasvabe bi bile u salati, meso ogavno a vino kiselo… grade bi se rusile I niko ne bi kupovao stanove, uostalom kako mozes nekoga da nateras da kupi stan za svoje pare kod tog anatemisanog Dulica ako mu se ne svidja lokacija ili kvalitet… sto nisi uzeo Staru u zakup, gazda je godinama bezuspesno iznajmljivao… uzeo je konacno Lajos I napravio cudo… ti to nisi mogao? Pa naravno, fali idea, u tome je sustina… shvati, nisu svi ljudi isti… neko je spor, neko brz, ima nas sposobnih, nesposobnih, pametnih i manje pametnih, ljudi sa idejom ili bez nje… zato ne ocekuj da svi budu isto uspesni u zivotu… svidjalo se to tebi ili ne…pozz

 129. bandika kaže:

  Nema bubasvabe u hrani, ali ih je zato posejao po celoj Subotici od Papa pal do centra grada majsanskog mosta visnjika. Bolje da je sve to ostalo nase i cisto i nesruseno nego njegova hrana. A to za staru piceriju treba pitati Josku. Inace sam prethodno poslao par mejla koji nisu objavljeni. Nadam se da se nisu utalili ovi iz sajta, ako jesu nek znaju da medju narodom brzo vesti trce

 130. petar kaže:

  Izgleda da se skidaju poruke, sobzirom da se objavljuju samo ove cakanjeve pristalice. Nadam se da necemo morati da prelazimo na drugi sajt i da bojkotujemo ovaj

 131. gost kaže:

  Rospija???

 132. djomla kaže:

  Naravno, da se neki komentari brisu a neki koriguju kao sto napisah u komentaru malo iznad. U nekim slucajevima preterujete recnikom, a u nekim slucajevima krsite osnovna pravila diskusije. Nije odobren komentar u kome se navode cetiri linka koja vode na Youtube, jer takva dva komentara (identicna) vec postoje pa se ova dva smatraju viskom, tj. namernim sabotiranjem diskusije.

 133. Iznenadjen i uvredjen kaže:

  Predlozio bih da pokrenemo inicijativu na gradskom nivou (skupljanje potpisa) da se Engelsova ulica preimenuje u ulicu BRANIMIRA NIKOLICA BRANCIJA!!! On je svakako jedan od Suboticana koji to zasluzuje a njegova smrt je vise nego sumnjiva (i nekako povezana sa likovima koje ovde pominjemo). Kakva bi to bila samarcina lokalnim lopovima da imaju lokal u toj ulici ili da smrde tamo po ceo dan…

  Ko je za?

 134. Milena kaže:

  Tužni su ovi naši nepismeni, a prepametni, Subotičani…
  P.S. Uroše, svaka ti je na mestu.

 135. Uros kaže:

  Izgleda da su, kako si ih nazvao, Cakanjeve pristalice ipak uljudnije pa se njihovi komentari mogu objaviti jer ne sadrže psovke ili lične uvrede koje je djomla s pravom naveo kao primer nečega što ni izuzetno nizak prag tolerancije ne dozvoljava. 🙂

 136. petar kaže:

  U vezi skupljanja potpisa mislim da bi to bilo ok.Po prikupljenim potpisima bi se videlo koliko je Suboticana raspolozeno za ovakve ideje.Takodje bi predlozio Mileni i Urosu da se ovakve diskusije otvore na sto vise sajtova i obaveste novinske kuce kao i sira javnost Subotice> Jer onda bi imali pravo merilo da li su ljudi raspolozeni za ove ideje.Da kad bolje razmislim odlicna ideja treba sto vise siriti ove informacije po gradu i onda cemo videti efekat.Bravo za Milenu i Urosa

 137. bandika kaže:

  Pa dajte malo i nase dzepove napunite, da i mi budemo od finoce satkani.
  PS od kud Milena zna da ti je svaka na mestu?
  Milena, nema potrebe da vredjas Suboticane.

 138. Para okrece gde burgija nece kaže:

  ….lepo Vas molim da niko…ali niko…!!!!!ne spominje Brancija… po bilo kojem osnovu i na bilo kojem forumu…Hvala mu na svemu…a nasa je duznost da burgijamo dalje…u njegovo ime…Amin!!!…Djomla, please…obrati paznju…etc…thanks!

 139. petar kaže:

  Moj prijatelj koji je dobar sa Cakanjem kaze da je Cakanj rekao da je morao da sredi staru piceriju i da napravi igraliste jer ga nerviraju raspustenicu i njihova deca sto trce po bossu.Covek stvarno nema ni meru ni obraz

 140. petar kaže:

  Bez ljutnje ali Branci je zasluzio da se njegovo ime i njegova borba nastavi .Sve drugo bi bilo uzalud.

 141. Para okrece gde burgija nece kaže:

  ..u njegovo ime!!!!!…petre…ehhh…ajd …bez ljutnje!…the end!!!! ako se slazes…

 142. Anonimni kaže:

  Ovo sve je ocigledno pocetak raspleta…svi ujedinjeni protiv lopovluka vs mladjanih urbanih u neko javno preduzece fokus pokus uglavljenih demokrata.A i stari dobri ugrozeni predstavnici madjarskih trange frange kombinacija koji bi svoj lopovluk hteli sakriti iza nacionalne ugrozenosti,takodje treba da budu isterani na videlo suboticke javnosti.

 143. petar kaže:

  I ja sam za to da se sto vise iznosi i diskutuje.Malo smo skrenuli sa teme zbog finoce tipa „istrazice organi i budimo fini“.Uopste ne zelim da budem fin.Suboticani su fini i kulturni vec 20 godina i polovina njih je pobegla iz grada .Sta je ostalo ? Engelsova i rusevine Subotice.Ovde se vise ni trafika ne otvara,nemamo kapacitet ni za sta ,zbog cega ? Zbog Cakanja ? Budite fini pa ce i ostatak Subotice da pobegne.Napred i iznosite prljav ves finih cistunaca !

 144. Milena kaže:

  Gospodine, isto kao i Vi, iznosim svoje mišljenje. Žao mi je ako ste se našli uvređenim. Rođena sam u Subotici i žao mi je što je u njoj stanje ovakvo kakvo jeste.

 145. anika kaže:

  Petre tebi je potrebna pomoc ali hitno

 146. franjo kaže:

  A šta će nam još taj Čakanj Lajoš sa kompanijo da naradi……………..

 147. anika kaže:

  Ima neko zemljiste preko puta prve kasarne koje je Cakanj na svojsstven nacin otudjio od rasadnika na ime Slavka Vujica pa su preprodali nemcu Walteru. Zbog nacina Walter je pokrenuo sudski spor i tu imaju velikih problema. Zna li neko nesto tome?
   

 148. tabloid kaže:

  Tabloid.
  Komentari su vise nego zanimljivi.Zamolio bih u ime redakcije da ucesnici koji poznaju ove slucajeve dostave nam sire opisane komentare sa istinitim cinjenicama bez dodatih licnih komentara.Unapred hvala
  tabloid@verat net

 149. prolaznik kaže:

  Evo se nesto nasiroko raspreda o uspesnosti ovih sa evrima u dzepu i politicke elite! Pomalo sam zbunjen, dali 400000 dece koje imaju jedan obrok dnevno, ovde kod nas u Srbiji merilo te njihove uspesnosti? Ili i ja stvari gledam iz ugla luzera?

 150. Istina na videlo kaže:

  Gospodo demokrate ako ste zavrsili sa Cakanjem da se vratimo na aferu Evetovic. Veoma uspesno ste skrenuli sa teme koja u prvi plan izbaciju malverzacije visokih funkcionera ove politicke opcije koja vedri i oblaci gradom. Nije Cakanj najvece zlo, najvece zlo je Gradska kuca u kojoj obitavaju polupismeni politicari na celu sa Vucinicem, Guslovim, Simovice, Paracem… Da li gosn gradonacelnik ima u planu da izadje pred novinare i objasni neke stvari, ili ce i dalje da zamlacuje narod? Da li ce neko iz DSa da izadje i objasni ponasanje svog bivseg clana? Da li ce policija da proveri navode u pismu ili ce narod morati da saceka smenu vlasti kako bi se neka naredna garnitura pozabavila ovom aferom?

 151. Gost kaže:

  A da pocnemo malo da pisemo i jos jednom subotickom zlotvoru toletu karadzicu? Vucinicevim i janicevim mentorom! Pitam se sta je sa kosturom pored radnickog…

 152. Sanda kaže:

  Da se nešto dešava u vezi Evetovića možda možemo naslutiti i iz ove vesti ( i komentara moje malenkosti, naravno 🙂 )
  http://www.subotica.com/vesti/15-7812/grad-subotica/problemi-mesne-zajednice-aleksandrovo/#komentari
  a kupićemo danas i Subotičke novine da vidimo da li se neko od novinara usudio nešto objaviti ili je pretpostavka da je Toni Bedalov dobro odradio posao za koji ga je Saša Vučinić postavio imenujući ga direktorom radio subotice tačna ….

 153. Anonimni kaže:

  Sanda, sve njegove pristalice u DSu su zavrsile karijeru jer to tako biva u strankama. Ta struje je ugasena ako je uopste i postojala i kompletno svi mogu da predju u SVM. Po obicaju trpece gradjani koji imaju nesrecu da ima se na celu mesne zajednice nasao covek nepodoban Vucinicu. Kod likova poput Vucinica licni interesi su uvek iznad opstih.

 154. petar kaže:

  Sta o Toletu pisati ,pa njegova dela se gledaju preko tv-a.Pogledajte kako ubacuje ekipe u super ligu.Zakacio se sa zvezdom i sad ga policija cuva sa svih strana .Ispred mlecne pijace,sa strane pored nepkera i kod gimnazije .Usput kaznjavaju gradjane u saobracaju,kao da su im oni krivi sto moraju cuvati Toleta.U bivsim poslovnim prostorima narodnog pozorista je i on ukljucen.Tu lezi dobra kvaka za mnoge Suboticke „sposobne poslovne ljude“

 155. udruyenje SPAS Subotica kaže:

  Zbog ovakvih navedenih radnji opisanih na ovaj nacin u UBPOK izvestaju, opstina Subotica je lazirala budzet poslednjih 15 godina a da niko to nije sankcionisao zakonski. Gradjani su osteceni za milione evra a imovina Republike Srbije usla u posed na kriminalan nacin u ruke tri coveka u Subotici… Jedino sto je pozitivno u celoj prici je da otudjenje imovine RS na kriminalan nacin ne zastareva nikada… pa tako ovih dana Vise tuzilastvo iz Novog Sada nas obavestava da ima elemenata za krivicno gonjenje Ane Fodor Lackovic i Imre Kerna…. a za ostale cemo se mi potruditi da i oni budu ,,procesuirani,, po zakonu ni manje ni vise.

 156. ----- kaže:

  Za „SPAS“
  MIslim da mozete traziti preko ovakvih komentara od gradjana informacije, s obzirom sta je sve prezentovano. sto se tice Ane Fodor Lackovic i Imre Kerna mislim da sve to ide ka Jozef Kasi pa preko njega ka Cakanj Lajosu. Odnosno nekad SVM ka Cakanj Lajos + jos dvojici, a danas od DS ka Cakanj Lajosu + jos dvojici. Ako ne budu spreceni bice sutra od ????? ka Cakanj Lajosu + jos dvojici

 157. kole kaže:

  Gost:
  A da pocnemo malo da pisemo i jos jednom subotickom zlotvoru toletu karadzicu? Vucinicevim i janicevim mentorom! Pitam se sta je sa kosturom pored radnickog…

  Kad vec pominjes mentora zaboravio si Simovica ipak je Tole njegov idol. Zbog malverzacija oko skeleta, Tole cuva Vucinica na prestolu. Jos uvek mu treba, a posle izbora ce Sasa otici u istoriju kao pomocnik pokrajinskog sekretara za pitanja manjina, ili nesto slicno.

 158. Anonimni kaže:

  hahaha, Simović. Pa taj je u svoj CV napisao da je bio pazi „GENERALNI DIREKTOR“ privatno preduzeća TINA. E sad što je to bio market mešovite robe 3×3 m2 jbg, generalni je generalni.

 159. Srbija 2 kaže:

  Namera objavljivanja ovog „otvorenog pisma“ je više nego očigledna, a zasigurno  nije informisanje javnosti. Izgleda su ovde mnogi komentari skrenuli sa željene teme osnivača ovog sajta koji sedi u Gradskoj kući pa su njegovi poslušnici dobili nalog da nastave priču u željenom pravcu. Jedino mi nije jasno šta kreator cele ove priče misli da ovim  postiže sem lečenja svoje sujete.

 160. Anonimni kaže:

  Cim se pomene istina o Simovicu eto srbije. Hm ko li stoji iza tog nika? Znam da ne može biti licno Simović on nije toliko pismen.

 161. Srbija 2 kaže:

  P.S.
  Osnivača ovog sajta su inače stvorila dva istaknuta DS funkcionera, Dragan Trklja i Nebojša Janjić.

 162. karamba kaže:

  istaknuta u čemu?

 163. prst kaže:

  Ovaj Srbija se bas nakostresio.
  Ne verujem za Trklju i Janjica,ne bi dozvolili tolike napade na drage im prijatelje.

 164. Srbija 2 kaže:

  P.S.
  U to vreme, kada su ga stvarali, nisu mogli ni da pretpostave da će im se ovako vraćati.

 165. gost kaže:

  gradsubotica.co.rs je nezavisan medij, koliko god vi u to ne verovali!!!!
  nije ga stvorio ni g17 ni ds ni niko drugi….

 166. Istina na videlo kaže:

  Eto, ovaj sajt kuje zaveru protiv nam postenih i uglednih politicara, koji marljivo obavljajuci svoju duznost rade na unapredjenu zivota obicnih gradjana, a ovi ovde tako o njima. Sram ih bilo, jer nemaju nimalo dostojanstva prema onima koji rade za dobrobit svih nas.

 167. gost kaže:

  pa da. a nasi politicari bukvalno shvataju pojam javna licnost… Drugovi, javna licnost nije onaj koji se  pojavljuje na javnim mestima, nego onaj koji svojim delima i postupcima odgovara JAVNOSTI i podlozna je kritici od istih!!!!

 168. gost kaže:

  za pocetak, dali uvazeni drugovi imaju neku potrebu da se izjasne u vezi ovog pisma???

 169. gost kaže:

  ili su suvise zauzeti otvaranjima trotoara, raskrsnica, semafora, ljuljaski na igralistima, zavrsetka 3 faze izgradnje kapitalne investicije-postavljanje krova (desne strane-leva nagodinu…) kerece kucice u ulici xy????

 170. Istina na videlo kaže:

  ne, ne i ne… Vi to necete nikada cuti, sem ako jednog dana neko od njih bude imao potrebe da prica o ovome. A zna se kada te potrebe nastaju – kada postanes odbacen.

  Inace 95% svega ovde iznetog je istina, uz male izmene u pricama jer se ta prica prenosi preko usta pa se neki detalji menjaju.

 171. prst kaže:

  Srbijo,kad kazes stvarali ! Vise ne upravljaju njim ,ili ?

 172. prst kaže:

  Bravo,ima neko jos nesto ?

 173. prst kaže:

  Ali me jedno muci ? zasto su stvari i neke masine zavrsile po magacinima Europetrola na sencanskom putu u dinamo transu ? Kakva je tu konekcija i zasto ?

 174. srbija kaže:

  Pa zar stvarno mislite da ima jos neko u ovom gradu da ne zna da je osnivac ovog pljuvackog sajta Jasmin Secic poverenik,predvodnik ili kako se to vec zove stranke G17 u Subotici . Pa to je opste poznata stvar i kako onda mozete biti nezavisni….   Moja poznanica je u dezurnom timu komentatora ( pljuvaca po zadatku ) koji predvodi sef mladih te stranke + nezadovoljnici licnim zivotom po svim osnovama…

 175. Insajder kaže:

  Sve ce ovo na kraju da se svede na DRŽTE LOPOVA nema ljudi ovde pravde ni poštenja.

 176. Lansky kaže:

  Kakav sad Jasmin… Ovaj sajt se uopšte ne bavi političkim komentarima. Objavljeno je to Evetovićevo pismo jer niko drugi nije smeo a sve ostale komentare i tekstove su dopisali sami čitaoci.
  Jasno je da je u pismu samo polovina istine i da bi demokrate imale šta da kažu ali je verovatno direktiva da se ne pravi afera.
  To ne znači da neko od njih ne bi mogao anonimno ovde da obelodani i drugu polovinu istine.

 177. gost kaže:

  dalo se ocekivati da ce poceti pljuvacina po sajtu…
  gospodo, gradsub je JEDINI sajt koji je objavio pismo i to samo zbog toga sto na njega nema uticaja Toni Bedalov!!! tj nema uticaja niko!!!
  sto recimo ne pitate pintera-yueco, zasto ne objavi pismo… on ima gde, radio, tv, internet…

 178. goranRS kaže:

  srbija:

  Pa zar stvarno mislite da ima jos neko u ovom gradu da ne zna da je osnivac ovog pljuvackog sajta Jasmin Secic poverenik,predvodnik ili kako se to vec zove stranke G17 u Subotici . Pa to je opste poznata stvar i kako onda mozete biti nezavisni….   Moja poznanica je u dezurnom timu komentatora ( pljuvaca po zadatku ) koji predvodi sef mladih te stranke + nezadovoljnici licnim zivotom po svim osnovama…

   

  „Srbijo“, s obzirom na tvoja pisanija mogu posetioci i sami razumeti da si ti pljuvač po zadatku a, vala, može se naslutiti i po čijem nalogu.

   

  Evo jedna za tebe http://www.youtube.com/watch?v=_97vT5YUC84 😀

 179. Anonimni kaže:

  Je li da je lepa sloboda govora? Ostaviš komentar a on ne bude izbrisan. Malo čudna situacija za tebe jer ti kod Nina brišeš sve komentare koji ti neodgovaraju, pa nisi navikao na to da niko ne stoji iza komentara i diktira šta će biti sankcionisano. Eto Simoviću prvi put si i ti u životu dobio mogućnost slobe govora. Kakav je osećaj?  🙂

 180. dragan kaže:

  Dajte ljudi ,pa treba iskoristiti njihove slabosti kad pocnu da se otvaraju .Srbija i slicni ne treba uopste da va s dodiruju nego da koristimo i priliku i sansu da napadamo one koji nas unazadjuju kompletan grad.
  1.Nino -njega redovno finansira Cakanj Lajos
  2.Pinter-treba ga pitati sta radi po hotelima i skim,ili kako je dosao do parcele za rasadnik
   

 181. Djuro kaže:

  srbija:
  Pa zar stvarno mislite da ima jos neko u ovom gradu da ne zna da je osnivac ovog pljuvackog sajta Jasmin Secic poverenik,predvodnik ili kako se to vec zove stranke G17 u Subotici . Pa to je opste poznata stvar i kako onda mozete biti nezavisni….   Moja poznanica je u dezurnom timu komentatora ( pljuvaca po zadatku ) koji predvodi sef mladih te stranke + nezadovoljnici licnim zivotom po svim osnovama…

  DRAGA srbijo :)))) jesi li ti normalna ???? O cemu ti laprdas molim te ??? Pismo NIKO nije smeo da obajvi jer je Toncika SVIMA ZAPRETIO !!!! I sad sta je ovo demokratija ???? Ovaj sajt postoji zbog toga da se gradjani ovoga grada a i sire, dobiju OBJEKTIVNU informaciju o svim desavanjima iz grada !!!! E sad cu ti jos stogod kazati….
  Si tacuisses philosophus mansisses 😉
   

 182. Anonimni kaže:

  Сви знали све о Шарићима и – ћутали
  Мали акционари указивали Комисији за хартије од вредности на нелегалну трговину акцијама ТХП „Палић” али пресудила потврда једне банке да је реч о легалном новцу
  ухапшени Маринко Вучетић и Немања Симовић, члан градске владе; Улаз у зграду „Агросемена Панонија” (Фото Никола Тумбас)
  Суботица – Розалија Допуђа у лето 2005. године отишла је на шалтер Војвођанске банке где је прихватила понуду Веселина Видаковића Кисте, тада активно укљученог у лобирање за куповину акција у корист јавности још непознатих бизнисмена из Црне Горе, да уместо за 12.000, колика је била вредност акција ТХП „Палић” за једну акцију добије 31.000 динара. На једном шалтеру банке њој је исплаћена та 31.000 динара по акцији, а онда је прешла на други шалтер банке где је Видаковићу „позајмила” разлику од 19.000 динара, пошто му је, како је објаснио, недостајао новац за откуп акција. За ту разлику она је добила признаницу коју су потписали она и Видаковић.
  – Шалтерске службенице су буквално новац пребацивале из једног у други џак који је био поред њих, а ту је била и извесна Гоца њихова шефица. Сада смешно звучи да се тако одвијала трговина акцијама на шалтеру банке, и да смо моје колеге и ја били тако наивни и прихватили да дамо такву позајмицу – каже Розалија Допуђа за „Политику”.
  Розалија је 20 година радила као келнерица и она није била дужна да зна да је овакав начин продаје акција, како објашњавају упућени у новчане токове, класичан пример прања новца, односно пут којим се новац од разних нелегалних послова убацује у легалне тржишне токове.
  Гордана Радусинов, шефица брокерског одељења Војвођанске банке за „Политику” тврди да је банка тада све радила по прописима.
  – Правила налажу да акционар изабраној банци или брокерској кући преда акције да их уматичи, након тога на кућну адресу добија обавештење о томе и има право да их у року од 90 дана реализује на берзи или у року од три дана да подигне готовину. И у овом случају банка је поштовала процедуру, а сваки клијент ради са акцијама шта хоће – каже Радусинов.
  Розалија Допуђа новац дат за позајмицу суботичком контроверзном бизнисмену још није добила. Има судску пресуду да њој Веселин Видаковић дугује 3.620 евра за акције плус камату од 2006. године и судске трошкове у висини од 30.000 динара.
  Њен случај није усамљен јер је и 110 бивших акционара ТХП „Палић” тужило Веселина Видаковића због невраћене позајмице, њих осморо је новац и добило, углавном захваљујући „правној акробатици”, пошто је Видаковић на суду тврдио да нема имовине.
  Комисија за хартије од вредности у више наврата је упозоравана на нелегалност трговина акцијама ТХП „Палић”, одржан је састанак и са председником комисије Милком Штимцем, међутим, утисак малих акционара је био да држава ништа тим поводом није предузела. Један од стручњака за берзанске послове који је желео да остане анониман објашњава да је тада комисија поставила питање порекла новца којим је купљен ТХП „Палић”, али да је након неколико месеци из једне банке стигла потврда о легалном пореклу новца.
  Веселин Видаковић постао је један је од чланова Управног одбора ТХП „Палић” након што је 2005. године захваљујући оваквој манипулацији акцијама предузеће „Муниципијум С”, за које се сада зна да је у било у власништву Дарка Шарића, постало власник 72 одсто акција. Тада је за директора предузећа постављен Маринко Вучетић, који је ухапшен пре три дана. У Управном одбору су још до 2008. године били и Вучетићев брат Никола, који је такође активно учествовао у откупљивању акција од малих акционара, те Андрија Крловић адвокат који је такође ухапшен пре три дана у Београду, Десанка Ђекић, Суботичанин Владимир Вујовић који је пословни партнер са Видаковићем, те Жељко Кнежевић, један од власника „Винопродукта Чока”, неколико предузећа и угоститељских објеката. У Надзорном одбору био је Немања Симовић, тада на функцији потпредседника Скупштине града.
  Нови купци ТХП „Палић”, који су добили хотеле „Патрија” у центру града и „Президент” на Палићу, „Бачки ресторан” и диско клуб у насељу Чантавир, су нема сумње, уживали велику подршку руководства града, а познаваоци прилика тврде да је у то време велики број локалних бизнисмена, политичара, па и људи познатих у криминалном окружењу долазио у хотеле „Патрија” и „Президент”.
  Предузеће ТХП „Патрија” прошлог јуна променило је власника, када је „Маестрал турс” из Будве, предузеће са 100 одсто власништва Блажа Дедића из Будве у два дана откупило 21.200 акција, односно 95 одсто вредности предузећа, по цени од 8.000 по акцији. Пре тога недељама уназад на берзи се трговало са по једном акцијом овог предузећа, и то сваки пут по нижој цени. Како берзански стручак каже за „Политику” чим се у кратком времену три пута узастопце снижава цена продајом по једне акције, сумња се да се ради о манипулативном смањивању цена, и по правилу то ради неко ко је повезан са будућим купцем.
  Весна Вујић, портпарол Комисије за хартије од вредности у прекјучерашњој „Политици” изјавила је да се испитивало могуће упаривање налога, односно покушај обарања цене и поднета је пријава против „Маестрал турса” из Будве због сумње да су прекршили Закон о преузимању акционарских друштава.
  Број акционара у ТХП „Палић” је сада мањи од 50 па су пререгистровани као друштво са ограниченом одговорношћу и више немају управни одбор.
  O Simoviću samo toliko,postoji i zvanični dokumenat koji ovo potvrđuje.
   

 183. karamba kaže:

  svečanosti koja je upriličena povodom otvaranja obnovljenog objekta hotela Patria prisustvovali su i predstavnici gradske vlasti.fotografije se nalaze na saju suboticainfo… poznatiji kao fotonino.com
  okupljanje dragih nam gradskih funkc. je bilo iz polazne stanice Boss u sastavu:
  na čelu vučinić. levo krilo Trklja sa prigodnim znakom pažnje. desno krilo ivanišević, priljučuje se janjić koga bude iz bunila kao i uvek. on kasni ali bez njega se ne može. bilo je tu i drugih ali galerija likova je na fotoninu dostupna.
  bilo je diskutabilno da li da se ide ili ne ali pošto je Car pošao i mandarini su se priključili. Nemanja se po funkciji podrazumevao….-:)

 184. Anonimni kaže:

  Nije u pitanju KO JE BIO,u pitanju je ko je ostao i sa kime si ti to bio u nadzornom odboru. Želje su jedno a mogućnosti drugo, i vrlo je zajebano kad se pogubiš i ne umeš da proceniš GDE TI JE MESTO I GDE PRIPADAŠ. Nekome je mesto u kući a nekome u štali

 185. prst kaže:

  KARAMBA-Kralju ,daj jos
  Iz BOSSA na svecanost ,hmmm.Od  BOSSA  do BOSSA.

 186. Sladjana D. kaže:

  dasHHa:
  Statistika alexe je pouzdana.
  Gradsubotica.co.rs je po popularnosti na 387. mestu u Srbiji a u svetu je na 253.305.mestu. Dovoljno je istaci da je popularniji od portala beogradske berze belex.rs (459.), sto je tuzno jer nam je trziste hartija od vrednosti katastrofalno, dok u odnosu na gradsku konkurenciju informativnih portala moze da se pohvali daleko vecim brojem poseta, kvalitetnijem sadrzajem, sto govore i brojke iz statistike: yueco.rs(2.545.), rtvcity.com(22.057.)

  A da niste zaboravili još neki internet sajt? ne znam na osnovu čega tvrdite da ste nezavisan sajt, da vas niko od političkih opcija ne sponzoriše? evo primer ovog pisma – zašto ste ga jedino vi objavili a nije nijedan drugi medij u Srbiji? ni ni yueco, subotica.info, ni subotica.com
  Ovo je čista URS propaganda, a vi ste samo medij koji se trudi da bude nezavisan… pogledaje malo oko sebe, daleko ste od toga…

 187. DadoSu kaže:

  ima mnogo popularnijih lokalnih sajtova od vaseg a jedan od njih je i http://www.subotica.com koji moze sa pravom da kaze da je nezavisan i ko ga redovno posecuje zna o cemu pricam. morate vi jos mnogo da rastete.

 188. Dragan kaže:

  Ko je bio u odboru Patrije Simovic?

 189. Lansky kaže:

  Čuo sam za subotica.com , prepisali su par mojih tekstova odavde. Popularni su među tinejdžerima posebno. Pozdrav za subotica.com

 190. DadoSu kaže:

  @Lansky
  to je to?
   

 191. Anonimni kaže:

  subotica.com? dajte se malo uozbiljiti. Nesto sto prenosi vesti sa yueca ne moze biti medij. Svako normalan to zna. Autori koji nisu u stanju da povezu dve prostoprosirene recenice?

 192. Istina na videlo kaže:

  Gospodo demokrate posto se prvo uspesno sa teme Evetovic presli na Cakanja, a sada sa teme Evetovic prelazite na neke teme o medijima i pljuvanje po ovom sajtu, molim vas da se povucete jer niste kadri da iznesete najobicnije saopstenje kojim demantujete sve navode koje Evetovic iznosi. Ajde paljba sve dok vasi lideri ne stanu pred kamere i ne kazu da li su navodi Evetovica tacni ili ne!!!!! Dosta je bilo kise oko Kragujevca, red je da se sazna istina.

 193. DadoSu kaže:

  nije ovde tema subotica.com hteo sam da se iskomentarisu tvrdnje o posecenosti i popularnosti? sladjana je rekla da ima jos nekih sajtova u blizem okruzenju a ciji su i ciji ste i to je manje vise poznato. za subotica.com mogu da kazem samo da dugo postoje i ostali su verni samo sebi a to sto prenose te neke vesti iz drugih izvora a neki drugi ih uglavnom prepricavaju ako i ne prenesu u celosti to je vec neka druga prica. nemojte se precenjivati previse a ni podcenjivati druge.
  da se vratim na temu, ovde se diskutuje o pismu koje nije objavio nijedan medij u srbiji? da li je Toni B toliko mocan? ili je to samo naruceni tekst, jeftina reklama?

 194. DadoSu kaže:

  Lansky:
  Čuo sam za subotica.com , prepisali su par mojih tekstova odavde. Popularni su među tinejdžerima posebno. Pozdrav za subotica.com

  Čuo si za su.com? reklamirali su vas malo? popularni su među tinejdžerima? pozdravljaš ih? kako podcenjivački, sujetno i ironično… rastite rastite rastite
  I od koga ste dobili taj tekst? koja je bila cena za reklamu?
  Podržavam isterivanje (ne)pravde i meni je više pun Q demokrata i svih koji se oko njih vrte ali nemojmo izmišljati situacije kad ima i previše realnih koje se ne komentarišu

 195. Srbija 2 kaže:

  Sada su ovi komentari postali zaista smešni. Pljuvanje ide po Vučiniću, potkače se Parać i Guslov, a najveća „navala“ na Simovića. Ne treba mi „insajder“ da znam čije je sve ovo maslo i čiji je interes. Funkcionera iz Gradske kuće kome se stranka raspada zbog njegove nesposobnosti. Usput, ne znam da li ste čuli za „odgovorno novinarstvo“. Objavljivati pismo u kome se ne navode nikakvi argumenti ni činjenice da bismo poverovali u namernu želju odstranjivanja sa posla dotičnog gospodina, već se sve svodi na rekla-kazala, sebi ne može da dozvoli niti jedan ozbiljniji medij. Uostalom, SVM je u svom saopštenju naveo da ne želi komentarisati sadržinu istog jer je evidentno da je posledica „unutarstranačkih sukoba“.

 196. djomla kaže:

  Zaista ne vidim razlog zasto upoređivati medije? Svaki od medija ima svoju način uređivanja i to ih čini originalnim u odnosu na druge. Što se tiče GradaSubotice, ne patimo od popularnosti, niti patimo od toga da budemo nečiji miljenici, niti da budemo nekome konkurenti, na kraju krajeva niko sa ovog sajta ne živi od njega. Mi pišemo šta mislimo pa ko hoće neka čita. Zamolio bih vas da kritike za sve druge sajtove dostavite na njihove adrese.

  Što se tiče teme, po ko zna koji put. Pismo je objavljeno jer ga je u javnost izneo odbornik pomenute stranke i to sam danas već naglasio. Drugi mediji nisu to preneli jer nisu našli za shodno da to urade. Niko drugi sem čitalaca ne može da da ocenu da li su trebali ili ne. 

  Što se tiče kometara, sve navedeno je nečiji stav ali ne i stav GradSubotice.

 197. djomla kaže:

  Srbija 2:

  Sada su ovi komentari postali zaista smešni. Pljuvanje ide po Vučiniću, potkače se Parać i Guslov, a najveća „navala“ na Simovića. Ne treba mi „insajder“ da znam čije je sve ovo maslo i čiji je interes. Funkcionera iz Gradske kuće kome se stranka raspada zbog njegove nesposobnosti. Usput, ne znam da li ste čuli za „odgovorno novinarstvo“. Objavljivati pismo u kome se ne navode nikakvi argumenti ni činjenice da bismo poverovali u namernu želju odstranjivanja sa posla dotičnog gospodina, već se sve svodi na rekla-kazala, sebi ne može da dozvoli niti jedan ozbiljniji medij. Uostalom, SVM je u svom saopštenju naveo da ne želi komentarisati sadržinu istog jer je evidentno da je posledica „unutarstranačkih sukoba“.

   

  Dobro „srbijo“, mi smo neozbiljan medij, a vi kao ozbiljna osoba, ne bi trebalo da trošite svoje dragoceno veme na nas i da nas čitate iz časa u čas. Ako smo neozbiljni preskočite nas. Postoje ozbiljniji medij. Lično ne posećujem medije za koje smatram da na njima ne mogu ništa pametno naći.
  P.S. Svaki vas kometar je pusten i bice puste u buducnosti. Ovo mozete svaki dan ponavljati, licno nemam problema sa takvim komentarima.

 198. Anonimni kaže:

  Srbija 2 ako ti se ne sviđa tema ,pređi npr………..na pčelarstvo;)

 199. loviribolov kaže:

  Tako je djomla, reci ti njima! Nego, koliko je bilo para reklama izvesnog Evetovica??hajde necu nikome reci

 200. Srbija 2 kaže:

  Istina boli, očigledno.

 201. udruzenje SPAS Subotica kaže:

  Hvala bogu, ne trebaju nam vise informacije …. imamo svu dokumentaciju koja jasno dokazuje organizovane kriminalne radnje organizovanih kriminalnih grupa u Subotici na celu sa MUPom i tuzilastvom…. U svakom slucaju hvala.. a gradjani, gradjani su umorni od price hitno je i neophodno sa se primenjuje zakon i da se pred lice pravde izvedu svi koji su krivicno odgovorni.

 202. --- kaže:

  Da ne boli, Srbija 2 i loviribolov se ne bi ni javljali. Pls Djolma ne komentarisi ostavi ih nama. Vejujem kad bi stali ispred ogladala da ni oni ne bi svarili ovo sto pisu. Vec po gradu su krenuli pozitivni komentari, kako se najzad nasao neko da prezentuje misljenje grada Subotice i njenih gradjana. Zamisli: neproverene informacije! Pa proverite da li je Subotica postala Rupcaga od Engelsove ulice. Ili je puna kao i svaki drugi grad: pozorista, setalista, bazena, igralista, sportskih terena, diskoteka itd. Menjam Engelsovu za sve to. Hocu da budemo grad. Grad pun zivota, a ne rupa Cakanja njemu slicnih, narkomana, kvazi politicara sa kupljenim diplomama.

 203. jasmina kaže:

  😮 O Boze! Al’ je ovo planulo!

 204. --- kaže:

  A kako ne bi planulo? Asfaltiranje ulice 51 divizije – Cakanj ima veliku parcelu tamo i zato se asfaltira. Sredjivanje majsanskog mosta-Cakanjevi placevi. Uvodjenje kanalizacije na Palicu-zbog Cakanjevih vinograda. Kako su kafici na korzou unisteni? uveli zakon da ne moze se stavljati platoi i samo suncobrani bez tendi. Kafici izgubili lepotu i samim tim promet i nisu mogli da se trkaju sa kirijom, i banke su preuzele primat. Sta mislite cije je to maslo bilo. Sta mislite koliko je gradjana Subotice izaslo u beli svet? Ovo sto je ostalo ni ne primecuje Gradsku kucu, biblioteku, pozoriste i ostale vredne stare gradjevine Subotice. Njima je naljepsa Engelsova. Kvazi politicari sa kupljenim diplomama, nabedjene lepotice sa operisanim (iskasapljenim) grudima i usnama. Poslovni ljudi koji ni porodicu nemaju. Narkomani i narko dileri.

 205. Petar kaže:

  A ko je ta Snezana Milosavljevic? Za nju se prica da je pokrivala u poreskoj upravi Cakanj Lajosa. Jer navodno Cakanj prijavljuje mizerne promete u Boss piceriji, a stampari mu stampaju 12000 kutija samo za raznosenje pica mesecno. Kazu da je imala poseban rezervisan sto u piceriji?

 206. Anonimni kaže:

  činjenica je da je ološ zavladao,a to su čergari (po stilu života) unište i odu………

 207. gost kaže:

  loviribolov:
  Tako je djomla, reci ti njima! Nego, koliko je bilo para reklama izvesnog Evetovica??hajde necu nikome reci
   

  Evetovic nije platio nikome, verujte mi… pa taj seksera nije imo u zivotu…. nije on cvecka ali ne ide prica o njemu. nije on upropastio grad!!!

 208. gost kaže:


  —:

  A kako ne bi planulo ? Asfaltiranje ulice 51 divizije -Cakanj ima veliku parcelu tamo i zato se asfaltira.Sredjivanje majsanskog mosta-Cakanjevi placevi.Uvodjenje kanalizacije na Palicu-zbog Cakanjevih vinograda.Kako su kafici na korzou unisteni ?uveli zakon da ne moze se stavljati platoi i samo suncobrani bez tendi.Kafici izgubili lepotu i samim tim promet i nisu mogli da se trkaju sa kirijom ,i banke su preuzele primat.Sta mislite cije je to maslo bilo.Sta mislite koliko je gradjana Subotice izaslo u beli svet ? Ovo sto je ostalo ni ne primecuje Gradsku kucu,biblioteku ,pozoriste i ostale vredne stare gradjevine Subotice .Njima je naljepsa Engelsova .Kvazi politicari sa kupljenim diplomama,nabedjene lepotice sa operisanim(iskasapljenim) grudima i usnama.Poslovni ljudi koji ni porodicu nemaju.Narkomani i narko dileri.
   

  princip mafijaskih drzava.
  oligarh, tajkun napenali neki plac ili zgradu i onda krece spin…
  prvo se dogovori s vlastima, a to nije uopste tesko „mladi su i ambiciozni“ uglavnom su iz siromasnih porodica, zeljni para a i slave…, e i onda se naravno radi prenamen placa, recimo u nekom sokaku ce da nikne trgovacki centar iako mu tamo nije mesto i slicno… (posto nasi nemaju para da grade TC, mnogo im je interesantnije da otkupe placeve po TC, i onda samo prenamena i prodaja strangerima), ako je plac ili nekretnina u vlasnistvu nekog preduzeca, jos uvek drustvenog ili drzavnog ili kako vec… e onda krece kupovina rukovodstva tih firmi koja ih baca u bankrot u kratko vreme, otkupljuje se za bagatelu, i naravno rusi pod plac a radnici-MRS! i na to ce cak neko i da kaze da radnici nisu bili pripremljeni vremenima tranzicije… pa da, nisu se pripremili, ni metka nisu uskladistili, nisu pokupovali bejzbol stapove…da oteraju i izubijaju ovakva govna negde u nekoj mracnoj ulici…
  e zato mi je muka kad cujem da su u politici zbog nekog viseg dobra!!!! danas su u politici ljudi koji ovako traze sopstveni interes, i to iskljucivo materijalni. Recimo cime se bavi Oliver Dulic?? ostavimo mi DG, to je sica…Recimo kakva je njegova povezanost sa Victoria group, i recimo zorka!!! Victoria group preuzima fidelinku i za to pregovara Dulic!!!! hleb ima veze sa ekologijom ili sta??? i ko je on da pregovara? zaposlen u victoria group???

 209. gost kaže:

  Petar:
  A ko je ta Snezana Milosavljevic ? Za nju se prica da je pokrivala u poreskoj upravi Cakanj Lajosa .Jer navodno Cakanj prijavljuje mizerne promete u Boss piceriji ,a stampari mu stampaju 12000 kutija samo za raznosenje pica mesecno.Kazu da je imala poseban rezervisan sto u piceriji .?
   

  Zena Halilovic Devre, zastunika Hyundaia, na beogradskom putu… vise nije tamo… kadar G17+, a devro bivsi deltas, bivsi direktor delta bikea

 210. gost kaže:

  snezana je jedno vreme radila izvodjenje gipsarskih radova.
  radila kucu vida zolike na palicu i poslovne prostore cakanja na palickom putu.
  zna ga, to je sigurno…

 211. Anonimni kaže:

  dozvolili ste da par ljudi ovde pljujuci po par ljudi iz svojih interesa udalje vas od teme i odgovarate njim a sta je sa energijom zaokreta za koju sam ja dvaputa glasao i da li koalicija ZA EVROPSKU SUBOTICU ima pameti da se vrati pameti ili ce u gradu vladati Gojko SPS i SVM a onda………….

 212. prst kaže:

  Snezana Milosavljevic je posle bila Direktorica poreske uprave.Koliko je to duboko otislo kad nam gipsari porezuju.Sto se tice politicara DS kadra i ostalih na Su vlasti,to su „male pameti“ Niti znaju da stvaraju,niti znaju pametno da kradu.Poenta je sto je gro vrednog i pametnog stanovnistva izaslo iz Subotice.Ovo sto je ostalo je uglavnom staro ,malo mladih koji nisu ni izasli iz Subotice automatski nemaju ni pojma sta je kvalitetan zivot a ni ne seca se kako je izgledala jaka i napredna Subotica.

 213. gost kaže:

  snezana je postavljena politicki.
  veze nije imala sa time sta je radila… knjigovodje su se drzale za glavu dok je ona bila direktor…

 214. prst kaže:

  Da,ali koliki je porez zataskala Cakanju,Mehi i ostalima ? ONa je pravila procenu Minerve ,kad je menjao za 7 lokala.To bi izgledalo kao da ti pre kupovine kuce ,u poreskij ti odrede unapred koliko ti vredi kuca i koliki ce ti porez biti.Niti im je posao to niti smeju tako nesto da rade.Cisto krivicno delo bez ostalih poteza.

 215. gost kaže:

  ko je meho?

 216. Mishko kaže:

  Dragan:
  Ko je bio u odboru Patrije Simovic?
   

  Lepo piše da je bio po funkciji samo

 217. virgulina kaže:

  Ako je g. Evetovic takav lik zasto je postavljen na znacajnu funkciju u gradu?

 218. prst kaže:

  Meho-denis picerija.
  Virgulina ,pusti Evetovica >To treba iskoristiti i pokrenuti ciscenje grada od parazita zvanih „sposobni poslovni ljudi“

 219. virgulina kaže:

  to da ih treba izmetlati je odavno hitno
  sve uspesni da ne mogu biti uspesniji :S
  da mi je ova pamet a one godine ihhhh , gde bi mi bio kraj
  dajte tu peticiju da malo radimo 🙂

 220. Jovan kaže:

  ne mogu da verujem gde se odvukla rasprava…
  Naravno da treba i Dulic i cela gradska uprava kao i sve partije koje egzistiraju u gradu da rade na pronalazenju strateskog partnera i za Fidelinku i za sve nekadasnje uspesne firme a sad na ivici stecaja.
  Sta se desilo sa Bratstvom? ponovo stalo na noge.
  ALi ne, bitno je samo pljuvati!

 221. gost kaže:

  jovane, dali to znaci da kao sa zorkom slucajno sebe i svoju firmu postavis kao strateskog partnera???
  naravno da treba pomoci firmama, ali ne koristeci svoj trenutni politicki polozaj, pribaviti sebi extra profit. ako hoces da se bavis poslovima, batali ministrovanje i idi u poslovne vode. a ne ovako, kako mi je sta koristno…

 222. gost kaže:


  prst:

  Meho-denis picerija.
  Virgulina ,pusti Evetovica >To treba iskoristiti i pokrenuti ciscenje grada od parazita zvanih „sposobni poslovni ljudi“
   

  zar se dotle doslo da se kaficima za lovu oprasta porez???
  Snezana im je oprostila porez??? ima snesto konkretnije??

 223. Kris kaže:

  Sta je sa pismenoscu???

 224. virgulina kaže:

  kao da ce interpunkcija i velika slova da promene to sto smo svi inertni

 225. Petar kaže:

  Pa ako je 12.000 kutija mesecno za boss stampano-to je samo raznosenje,gde je ostalo i unutar kafica sto se proda .Od toga ako ne platis ili utajis porez od 18% to je ogroman novac .S druge strane gde su ostali porezi tih silnih preduzeca, lokala, stanova kuca,Pa samo ono sto su prethodno napisali za tus,pa taj porez od oko 20% ( nekih 200.000,00eura) To su strasne utaje .Bilo gde na zapadu vec bi odavno bili u zatvoru.Kod nas ga nagrade i prozovu „sposoban poslovni covek“.Ko mu je taj Sukovic sto u „TABLOIDU“ pise,i sta mu je radio ? To je sudija neki ?

 226. gost kaže:

  petre, daj link…

 227. Anonimni kaže:

  Član nadzornog odbora,to nije po funkciji nego po seljačkoj pameti i željom da malo eto i on bude žestok momak iz pripizdine………………

 228. Petar kaže:

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=235&cl=22
  Nije prvi put da pisu,a ovo je iz proslog broja

 229. virgulina kaže:

  Z . Sukovic je bio sudija a nije reizabran jer se bavio izgradnjom , valjda

 230. Petar kaže:

  koliko se prica po gradu (a i novine su o tome vise puta pisale,a procitao sam i u tom izvestaju sto je gore objavljeno) on mu je omogucavao da prepisuje kako stigne (CAKANJ) stanove. lokale, kuce, placeve, njive. Uz njega su verovatno i onu babu izbacili u centru grada. Koliko ima imovine starih koji nemaju naslednike. kad oni umru i ovi provere brzo prepisu na sebe. To su vam ti silni prazni stanovi i kuce po gradu. Spominju se preko 2000 nekretnina.

 231. Kris kaže:

  Virgulina,veliko ili malo svejedno je ali pisati DALI??? Daaaaaaj..

 232. gost kaže:

  Petar:
  koliko se prica po gradu (a i novine su o tome vise puta pisale,a procitao sam i u tom izvestaju sto je gore objavljeno) on mu je omogucavao da prepisuje kako stigne (CAKANJ) stanove. lokale, kuce, placeve, njive. Uz njega su verovatno i onu babu izbacili u centru grada. Koliko ima imovine starih koji nemaju naslednike. kad oni umru i ovi provere brzo prepisu na sebe. To su vam ti silni prazni stanovi i kuce po gradu. Spominju se preko 2000 nekretnina.
   

  ako je ovo istina, ovo je ozbiljna robija!!!
  kako se ovo moze proveriti?

 233. Petar kaže:

  U svim novinskim napisima se spominje ogroman broj nekretnina .U onom gore objavljenom izvestaju.Kad bude neko hteo da proveri taj ce sigurno znati kako,veoma je prosto.

 234. Sanda kaže:

  Pošto se već danima niko od prozvanih gradskih zvaničnika nikako ne oglašava povodom ove afere, a ni sam Evetović ne iznosi detalje svoga razgovora u policiji, mislim da mi, javnost, možemo biti, u ovoj novostvorenoj nam demokratiji, slobodni da sami iznesemo neke procene nastale i od strane Toni Bedalova ućutkane situacije …. ako se obrati pažnja na vesti u kojima se samoreklamira Kovač Striko (hvalite me usta moja ili ću vas razbiti  http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/pripreme-za-gradnju-maj-anske-petlje ) u vezi izgradnje saobraćajne petlje i novog Majšanskog mosta, onda iz toga nešto možemo zaključiti …. taj grandiozan most preko međunarodne pruge je neostvariva izmišljotina koja je nastala iz razloga toga da se nađu izgovori zbog kojih bi se okolne parcele mogle otkupiti gradskim parama po nekim abnormalno visokim cenama. Naravno da su ih pre toga, oni koji su bili blizu vatre i oni koji su dobro informisani, pokupovali još ranije po nekim bagatelnim cenama upravo se pozivajući na gradnju mosta i ubeđujući stare vlasnike da im placevi ništa ne vrede. E pa sad, ko je tu sve u igri, to je verovatno policija htela istražiti, između ostaloga i preko Evetovića, a ono što je još interesantnije je da se vidi ko je iz gradske vlasti u toj igri i kako je dogovorena raspodela procenata od tog posla krađe gradskih i državnih para pod izgovorom navodne gradnje novog nepotrebnog mosta. Možda je i sam Evetović trebao dobiti po koji procenat pa je bio nezadovoljan komadom koji mu je trebao sledovati ili je potpuno izostao iz te raspodele kolača pa ga je to potaklo da ostale upljuje policiji, ali je očigledno da se neki nesporazum desio među akterima ove ujdurme zbog čega su ostali protagonisti, neki poznati a neki neznani, odlučili da Evetovića sklone sa puta im da ne bi dalje ometao dogovore i njihove buduće planove ….
   

 235. Petar kaže:

  Ekspropijaciju placeva i objekata košta će oko 100 miliona dinara i ostalo je još da se otkupi ili zameni oko 15 objekata – Kaze Striko. Ovo je vazan detalj jer to je najvaznije. Treba ispratiti sta ce Cakanj dobiti za svoje parcele.

 236. JovaToYou kaže:

  @Srbija 2
  Vaša sujeta je očigledno ogromna.
  Poslušajte i pročitajte između redova šta stanovnici ovoga grada imaju da kažu.
  Ne budite niski!
  Ne vređajte ljudima inteligenciju!

 237. Anonimni kaže:

  @jova to you
  nemojte da obraćate pažnju na komentare koji idu pod nickom Srbija2, to je osoba čija je osnovna karakteristika BESKIČMENJAK. Neko ko je zaposlen u javnom preduzeću STADION, a pri tom IQ mu je na proseku prolećne temperature, zaista nije vredan ni jednog jedinog komentara.

 238. Gost kaže:

  Za majsanski most gradska vlada treba svaki detalj da objave: budzet, kako kupuju, od koga i za koliko!!!

 239. Stefan kaže:

  :
  nemojte da obraćate pažnju na komentare koji idu pod nickom Srbija2, to je osoba čija je osnovna karakteristika BESKIČMENJAK. Neko ko je zaposlen u javnom preduzeću STADION, a pri tom IQ mu je na proseku prolećne temperature, zaista nije vredan ni jednog jedinog komentara.
   

  Vi koji vredjate, podcenjujete i omalovažavate ste za analizu a ne oni koji iznose svoje stavove… razmislite malo o tome…

 240. Anonimni kaže:

  Saša daj ostavku 😈

 241. Srbija 2 kaže:

  Ja ne radim u JP Stadion. Ostalo neću da komentarišem. Pisac bez nick-a govori dovoljno sam o sebi, kao i o svom „nalagodavcu“.

 242. Anonimni kaže:

  Hmmm….zaposlen u JP Stadion a nije kadar SVM. Veoma suzen izbor…recite na koga ciljate….

 243. Iznenadjen i uvredjen kaže:

  I tako to biva.
  Tema se razvodnila i ostadose samo sitna licna prepucavanja. Ubaceni elementi u ovu diskusiju su uspeli da skrenu paznju i (ciljano) preusmere tok na sasvim nebitnu stranu.
  Za nedelju-dve SVE ce biti zaboravljeno. Kao da se nikada nije ni dogodilo niti diskutovalo.
  E to je srz problema. Impotencija da se stvari isteraju do kraja. A lopovi su i dalje kreativni, DS je i dalje kriminalna struktura na vlasti, a niko nije spreman da se nesto zamera naokolo (mali je grad, lako te obese).
  Zlo i naopako.

 244. domorodac kaže:

  Ne bi se slozijo sa idejom o privatnom skolom,ja nisam imao mogucnosti da se obrazujem kad je bilo vrime,kada sam naso posao tada sam sam krenuo jer znam kad nije bilo privatnih fakulteta nije bilo dobro mislim na politicku situaciju iz 90- tih.oni su imali drzavne diplome di je tu obican radnik kao ja.Imam obitelj i nepitaj kako je,jedno moras da znas nezavrsavju pametni nego uporni.

 245. mevetovic kaže:

  Stadion a nije iz SVM-a a još i odbornik Terek Zolika? javlja se po zadatku Dulić Laze ili još nekoga? he he o bože… napisaću danas neka pojašnjenja u vezi pisma.. nedostaju neki detalji kako bi sve postalo jasnije. nema ama baš nikakvog razloga da se detalji drže u tajnosti kada su se događaji svakako odigrali.. smeta mi što se ovde 90% ljudi javlja pod pseudonimom.. pišeš da ti ovo ili ono smeta, znaš ovoga ili onoga i pišeš o njemu sve i svašta.. pa reci to javno i potpisan.. tako je efekat  mnogo ubedljiviji. zar ne?

 246. gost kaže:

  miroslave, ovo vam je prilika da raskrinkate bandu. Iskupite se…

 247. mevetovic kaže:

  ZA ŠTA DA SE ISKUPIM? MISLITE KAO ISTI SMO BILI JER JE TO TAKO JEDINO ZAMISLIVO? A JA SAD JA IZIGRAVAM INSAJDERA? TO NEMA VEZE SA REALNIM STANJEM STVARI… ALI ZAISTA NIKAVE! MOLIM VAS… NIKAKVA BANDA I TAKVI IZRAZI… MALO MANJE STRASTI A VIŠE ČINJENICA… BEZ LJUTNJE

 248. sonja kaže:

  E pa kada si tako dobro obavešten o stručnij spremi Miroslava , onda sigurno znaš kako i za koliko para su Saša i njemu slični stekli svoje diplome a sada se nalaze na važnim funkcijama kao veliki „stručnjaci“

 249. Sanda kaže:

  Verovatno će se „nazovi drugari“ ovde međusobno izprepoznavati po stilu pisanja i iznesenim informacijama ali u jedno sam više nego sigurna – Laza Dulić nema šanse da se uključi u ovu prepisku komentarima jer nema pojma ni kako se uključuje računar a kamoli i nešto više od toga da zna …. pa stvarno, koliko je onda Lazica bižuterista i propali HTZ referent platio za diplomu ekonomiste ?

 250. sonja kaže:

  E moj domorodac danas ne završavaju ni pametni ni uporni već oni koji plate ili kojima opština i javna preduzeća kupe diplome a takvih je OHOOOO!!!!!!

 251. gost kaže:

  mevetovic:
  ZA ŠTA DA SE ISKUPIM? MISLITE KAO ISTI SMO BILI JER JE TO TAKO JEDINO ZAMISLIVO? A JA SAD JA IZIGRAVAM INSAJDERA? TO NEMA VEZE SA REALNIM STANJEM STVARI… ALI ZAISTA NIKAVE! MOLIM VAS… NIKAKVA BANDA I TAKVI IZRAZI… MALO MANJE STRASTI A VIŠE ČINJENICA… BEZ LJUTNJE
   

  Ok…
  avansno vam verujem…
  onda dajte cinjenice.
  Vi ste bili javna licnost, cela gradska administracija je javna, i ako se cuju samo glasine, ne daju se pravovremene cinjenicne informacije, A DUZNI SU DA IH DAJU, jedino nam ostaje da ih nazovemo banda i mafija, jer su to principi po kojima oni rade…
  U komentarima je opisano mnogo toga, i ako je samo polovina istina to je pet koraka za katastrofom… i u tom slucaju nemamo pravo da ih zovemo bandom???
  Radi se o nasim parama i o nasim zivotima! Nije u pitanju frustracija nego bes… I da, danas se u politiku ne ulazi zbog visih ciljeva, nego zbog licnog interesa… Zar nije tako? Mnogi moralni ljudi su se ili pokupili i pobegli glavom bez obzira, ili jednostavno sakrili i cute u svojoj nemoci…
  I kako to komentarisete?

 252. zexxx kaže:

  Kosovari!

 253. Anonimni kaže:

  mevetovicu iscekujemo vase dalje izlaganje

 254. mevetovic kaže:

  zahvaljujem na pozivu ..samo onda kada se dragi bezimeni predstavite..pa valjda vas je neko svojevremeno krstio ili počastvovao nekim imenom..nemojte bezimeno..to je nekorekno…zar nije tako?

 255. srbija kaže:

  A zasto o Ivanisevicu nikada nista ne pisete?Po cijem je to diktatu?

 256. srbija kaže:

  po svima se pljuje osim po njemu… njega necete

 257. pajo kaže:

  Niko nema m… da se bavi ovom temom???? Zar je samo Madjar So jedini list gde je ovaj slucaj objavljen??? Halo, budzetlije yu eco, city, Radio Subotica – uzbuna!!! Jos malo pa Vam nista necemo verovati, ni vremensku prognozu niti sportske vesti…

 258. mevetovic kaže:

  a ko to pita? ko je to srbija pa još malim početnim slovom?
  a gde ste osetili pljuvanje?

 259. jasmina kaže:

  Blic pitanje: ko se seca, sta je tema osnovne vesti ovde? Brzo!  😀

 260. Sanda kaže:

  …. tema su svi koji trpaju pare građana Subotice u svoj džep mahinacijama i nečasnim poslovima …. pa tako zaista bi mogao i doktor magacioner Nenad Ivanišević doći na red jer je neverovatno koliko puta je već renovirana kuhinja, pa restoran, pa mnogo što šta drugo u gerontološkom centru i to sve u zadnje dve – tri godine, mada, ako se nešto uradi kako treba, onda je logično da to traje po 10 – 20 godina a ne onako kao tamo kako se radi …. pa je logičan zaključak da i dotični magacioner ima svoje pajtaše kojima obezbeđuje poslove na nameštenim tenderima i javnim nabavkama na kojima jedan te isti ponuđač daje po tri ponude pa se kao bira između njih a svakako je već unapred sve dogovoreno i plaća se iz raznih fondova pa valjda nešto i njemu kapne, zar ne ?

 261. Anonimni kaže:

  ovo je jedan tekst koji vrlo realno bez ikakvih skrivanja ili podmećanja objašnjava u kojoj se situaciji nalazimo,pa sad prosudite sami……..
  http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/42967-Ortoped-Duli-iaena-ivotna-sredina.html
  Jedina razlika je što sada ANDEX ima 40%,a umest DG company se vodi Stevan Bucalo i ima 46% i 14% neki Srđan Zeković.

 262. Veselin kaže:

  Smatram da je DS ovde jedino pogrešio u tome što je dozvolio jednom Evetovića (izvinjavam se ostalim prezimenjacima) da uđe u domen javnih preduzeća. Moje komšije u Kertvarošu su mu bliska rodbina. Znam kako ih je zaje… pre 25 godina. Trebalo bi ipak da postoje neki kriterijumi prilikom zapošljavanja osoba u javnim preduzećima. Za čoveka sa njegovim ličnim dosijeom bilo je pitanje vremena kada će ovako nešto da se desi. Pre svega greška je nas samih kako možemo da dozvolimo da se čovek njegovih kvaliteta uspne na političkoj lestvici.

 263. Veselin kaže:

  Ovde se postavlja pitanje zašto je dobio otkaz, umesto zašto je zaposlen.

 264. mevetovic kaže:

  veseline ako se uopšte tako zoveš. odaberi mesto i vreme da se nađemo i pozovi novinare koje želiš i tu rodbinu pozovi da se svi lepo skupa ispričamo. novinari neka beleže.
  moja poruka je sledeća: u prostorijama demokratske stranke u Subotici dana 7.04.20011 u 15.15 pozvan sam na sastanak bez dnevog reda na prepad. sastanku su prisustvovali gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić i savetnik direktora Fonda za kapitalna ulaganja Lazar Dulić koji su osim što su neovlašteno čitali moju i prepisku još jednog službenog lica pretili na život i telo što je krivično delo po KZS i osim toga primorali me uz pretnju da istog časa podnesem ostavku na odborničku funkciju što je po istom KZS krivično delo. Naravno u skladu sa važećim zakonom protiv ovih i još nekih lica biće podnešene kaznene prijave nadležnom tužilaštvu jer su oni i još neka lica sa njima u narednom periodu ishodovala pod izgovorom tehnološkog viška i moje odstranivanje sa radnog mesta kao političku meru sankcionisanja za takozvanu neposlušnost straci što je po važećem Ustavu takođe nedopustivo kažnjivo po KZS.
  Prema tome dragi moj VESELINE i vama slični.. ovde se ne radi o mom dosijeu kako se vi izjašnjavate već o liku i delu imenovane gospode. Dotični su osim što su građani i postavljena lica na visoke funkcije u izvršnoj vlasti i prosto je nedopustivo da neko sebi dopusti slobodu da se koristi mafijaškim metodama zastaršivanja bilo koga bio on samo član str.,građanin  ili odbornik… budite sigurni dragi V. da mi uopšte nije važno u ovom slučaju o kome se radi niti ko je kome ko u ovom slučaju. ZAKON JE ZAKON  za svakoga… a poruka predsednika stranke čiji smo članovi i ja i gore pomenuta gospoda poručio je da je imperativ stranke borba protiv kriminala i korupcije… toliko o tome. čekam Vaš poziv da se nađemi siti ispričamo… verujem da se inače lično dobro poznajemo
  -:)

 265. Sanda kaže:

  …. dva loša ubiše Miloša ( ili trojica ?! )

 266. Anonimni kaže:

  Svaka na mestu mevetovicu.

 267. mevetovic kaže:

  Sanda:
  …. dva loša ubiše Miloša ( ili trojica ?! )

  neznam, prosudite sami.. izneo sam samo činjenice za koje postoje vrlo ozbiljni dokazi.. ne pričam u javnosti i ne polemišem jer ovo je slučaj koji po saznanju goni po službenoj dužnosti. videćemo šta će se u tužilaštvu dogoditi.
  ono što ja mogu kazati: imenom i prezimenom se ovde javljam, nemam nameru da uznemiravam javnost i polemišem po internetu. poštujem svačiji stav i mišljenje osim onoga koje vređa i u službi je onih koji su textove naručivali od servilnih osoba. poslušnika je uvek bilo i biće. toliko o njima. ipak da završimo ovu storiju NEDOPUSTIVO JE da se neko stavi iznad ZAKONA samo zato što mu je privremeno dato na raspolaganje poverenje građana.. to ZAKON ne dopušta nikome. svako ko posegne za ovakvom torturom nad drugim čovekom mora da položi račun. ako pravde nema u ovoj zemlji bolje kako će mo mi obični ljudi nastaviti da živimo u njoj. ili će ovo biti Zemlja Faraona, Kardinala i Templara a tek negde u daljini prepoznačemo i narod.. ko će biti sretan u toj i takvoj Zemlji. po meni niko!
  ovo nije postalo bitno jer sam ja bitan. osećate li šta se ovde iza kulisa dešava..? preki sud  koji odluči da sutra možda ne budete među živima ako se nekome to prohte.. da izgubite posao jer ste se usudili govoriti!!! molim vas, shvatite to vrlo ozbiljno.. ja ne pričam ono što se nije dogodilo! smatrate da je sve ovo normalno? zašto nema textova u novinama? jer se afera i bruka mora sakriti. zato se ćuti letuje..
  neko drugi među vama može sutra biti u sličnoj situaciji.. o tome vredi razmisliti .
  -:)
   

 268. Sanda kaže:

  …. samo je štos u tome da Lazar Dulić sebe ne vidi kao lošeg, već naprotiv, drži da je On zapravo Car Lazar pa se tako i ponaša !!!

 269. Gorstak kaže:

  Vidim da se ovde cela prica vrti o nekih imena… Evetović, Dulić, Vučinić i drugi. Problem nije u njima vec u sistemu.Sistemu koji je omogućio da lica poput njih dođu na mesta gde se danas nalaze ili su se, u slučaju gospodina Evetovića, nalazili. To je sistem u kome čarobna partijska kartica otvara vrata radnih mesta, privilegija, bahaćenja… To je sistem u kome vredni, školovani, stručni i apolitični ljudi sede sa strane i gledaju kako ovi predhodno pomenuti nevešto upravljaju njihovim sudbinama. Da bi se istakao u ovdašnjem društveno-političkom životu važne su dve stvari-obraz i stomak. Bitno je da ovo prvo nemaš, a da drugo imaš. Upravo tu karakternu osobinu imaju gore navedene osobe i mnogi poput njih.
  Gospodine Evetoviću, kako ste došli do radnog mesta tako ste i ostali bez njega.Recite svima nama koje su vaše reference koje su vas preporučile za radno mesto u Direkciji? Čime ste se bavili do dolaska u Direkciju, da li je taj posao bio usko vezan sa poslom koji ste vršili u Direkciji, i da li su vas uspeh i rezultati postignuti na tom poslu možda preporučili?Ili ste možda došli do posla zahvaljući stranačkoj pripadnosti?
  Izvinite, kao hrišćanin ne mogu da se radujem onome što vas se desilo, ali Vas ni ne žalim. Metodom cinkaranja ste došli na mesto gde ste bili, istim metodom ste ga i izgubili.
  Za sve ostale, nije važan gospodin Evetović, bitno je da se promeni sistem u kome ljudi poput njega i mongih drugih upravljaju našim sudbinama!

 270. Elena kaže:

  poštovani gospodine Evetoviću,

  mi odlično razumemo nepravdu o kojoj govorite jer zbog mnogih pripadnika demokratske stranke, mi visokoobrazovani i nepolitični građani, ne možemo da dobijemo iole pristojan posao jer su nam vrata svugde zatvorena. Pripadnicima Vaše stranke, mnoga vrata su široko otvorena kao i mnoge druge privilegije i povlastice. O stručnosti takvih ljudi ne želim da polemišem jer sadržaji i gramatička pravila njihovih pisma i izjava dovoljno govore o njima samima.
  Kada ste dobili posao preko stranke ( a ne putem regularnog i fer konkursa) niste se bunili da je to nepravda a sada pričate o nekom zakonu i pravdi. Nikada nisam videla oglas za posao u nekom javnom preduzeću u Subotici iako ispunjavam mnoge uslove za dobijanje istog, uostalom kao i mnogi drugi sugrađani.
  Kao čoveku ja Vam ipak želim da pronađete svoj mir ali se ujedno nadam da ćete nešto korisno naučiti iz novonastale situacije.

 271. Anonimni kaže:

  Ponovo zamena teza. Nije u ovoj prici bitan Evetovic koliko situacija da u gradu imamo psihopate koji su se pregledali americkih i ruskih filmova o zestokim momcima pa bi sada i oni malo da budu TO ali iza njih da stoji politika. I to ne bi ni bio problem da su to neki tamo, ali to su neki koji predstavljaju ovaj grad, stanovnike ovog grada. Ako je deo price o sastanku gde NJIH trojica ubedjuju njega da uradi to i to a ako ne onda ce oni to i to da urade njemu, i ako je istina ko je tamo bio onda je to vise nego strasno. Gradonacelnik, pokrajinski ministar za sport btw. rodjeni brat ministar u vladi ALOOOOOOOOOOOOOOO prete nekome PA DA LI STE VI NORMALNI, o da zaboravio sam onog magacionera ali on je i tako nebitan lik. Naravno jedan od prvih POLJOPRIVREDNIKA koji je hteo da bude jedan od ONIH je aktuelni ministar za sport i omladinu sa svojom neslavnom epizodom u nadzornom odboru hotela Patria koja je u tom momentu bila u vlasnistvu sada vec poznatog biznismana Darka Sarica KRALJA KOKAINA. On je verovatno hteo da spoji dve funkcije u jednu OMLADINU I ROBU DARKA SARICA, cisto da poveze robu i potencijalne potrosace. Naravno sve su ovo primeri o kojima se ne sme ni pricati ni pisati u Subotici jer svi mediji su na platnom spisku doticnih I NE ZABORAVITE DA IH ONI PLACAJU VASIM PARAMA. Da samo spomenem na primer yueco koji redovno ispraca sva otvaranja i, zatvaranja, postavljanja kerecih kucica, renoviranja, krstenja gde se redovno pojavljuju SVI al bas SVI zasluzni i ima ih toliko da u kadar aparata ne mogu stati pa se obicno slikaju na dva ili tri puta i naravno sve strucnjaci. Diplome im stigle na kucnu adresu pod stare dane.
  Problematika koju ste spominjali o zaposljavanju i o tome ko sta i kako dobija je naravno veoma problematicna, ali sa ovakvim mozgovima i likovima ce biti sve gore i gore. Ja zaista ne mogu da zamislim psiholoski profil nekoga ko bi i posle svega glasao za ovu bagru sem nekolicine mali patuljastih poslusnika kojima je obecano da ce i oni jednog dana postati isto tako veliki i zli kao i njihovi sadasnji idoli.
  Sto se tice g-dina Evetovica nije mi jasno sto je stao posle svega i sta ocekuje. Ako se o ovome prestane pricati tek tada ce da oseti snagu i moc ovih ljudskih mizerija. Verujte iz licnog iskustva znam da je tesko ali to je jedini nacin da se ovo istera do kraja, pa ne postoje samo Suboticki mediji ovo je problem koji prevzilazi granice bilo kog grada. Da, cisto da priupitam sta povodom ovoga radi takozvana Suboticka opozicija koja je i najnebitnije stvari napadala poput teriera a sad cuti kao TO NIJE NASA STVAR. A jel, pa naravno da nije kad ste u svim tim prljavim poslovima i VI dobili svoj deo pa sad nije red da se zamerate ali doci ce i to na red. Sve u svemu mislim da je ovo neverovatno i ne mogu da verujem da sam jedan od onih koji je 5 oktobra te i te godine bio taj koji je dobijao batine od policajaca koji su sada napredovali a ovi dosli na vlast, bolje da sam nogu slomio kad sam kretao da se pridruzim ostalima ispred Subotickog zatvora.

 272. Anonimni kaže:

  Poslednjih par komentara je za posebnu paznju koliko su dobri. Bravo, ima jos normalnih u ovom gradu. 
  Evetovicu moram da odam priznanje jer je spreman da pise ovde, pred svim gradjanima Subotice. Jedini se predstavio imenom i stoji iza svojih reci, ali mora da razume da se ljude boje, zato i ne pisu pod imenima.

 273. Para okrece gde burgija nece kaže:

  Eh,ajmo sada udarnicki!!!…ukljucili smo“Hiltiku“…konacno!!!! 😎

 274. Steva Cenejac kaže:

  Modesta Dulica se najvise plase izgleda njega je zadnjeg gospodin Evetovic napisao da je bio i on

 275. mevetovic kaže:

  G.Čenejac
  zašto mislite da sam ga se ikada plašio. ima li ovde ko misli da sam ja ili bilo ko ikada trebao da se plašim modesta. ne treba se stidi onoga što je tada izgovorio i učinio. a ne pitate se koga je tada toga dana branio? u čije ime je tako žestoko nastupio?
  njegove reči dobro pamtim i odzvanjaju mi u ušima i dan danas. od njega sam to ipak najmanje očekivao. ali bilo je zaista i podlo i kukavički. vrata prostorije poduprta sa unutrašnje strane da niko ne može da uđe, teške reči i pretnje. njih trojica unakrsno protiv mene.. kome je jasno jasno je.. a ona dvojica koja su tražila da budem smrvljen i zgažen ili zatrt neka se slobodno jave. što vire iza vrata.. ako su bili hrabri kada su radili što su radili neka i sada imaju m**a i ne kriju se iza stranke. evo ja se njih niti plašim niti me je ikada bio strah. .. prate oni ovo što se ovde piše. prepoznajem rukopis onih koji pišu u njihovo ime.. ali kao i uvek do sada nemaju m**a osim kada su u čoporu.. jer da nije tako zašto bi se ovo rešavalo iza poduprtih vrata u Matak Vukovića a ne u zgradi na Senćanskom putu…

 276. mevetovic kaže:

  G.čenejac
  pitate li se zašto bi se ja i lili bilo ko trebao plašiti modesta
  izvinite ali ko je ON.? mislim imate li vi saznanja da je on u ovom društvu išta više nego vi ili bilo ko drugi.jer ako to ide sa funkcijom pa možete postati gospodar života i ljudi..onda tu nešto ne štima.ja se neću sa tim složiti i govorim jer me strah prošao..sad njih treba da je strah ali od pravne države.ako pak ni nje nema onda je šteta ovde tratiti vreme..

 277. dragan kaže:

  Pa dobro mevetovic,zasto je tesko da kazete sta su vam sve rekli .Dajte da prepoznajemo govna na ulici.Zasto da su oni mirni a vi nervozni ? nek i oni se nerviraju, a i pomocete gradu svome.

 278. Para okrece gde burgija nece kaže:

  „Hiltika“ radi punom parom…. 😎
   

 279. misha kaže:

  ….kako i cime mozete uceniti postenog coveka???

 280. misha kaže:

  Zasto bi ikoo da izlazio da demantuje klevete bez argumenata i dokaza…????Na cega bi licilo kad bi svaki cas neka javna licnost izlazila pred javnost pokusavajuci demantoviati besmislice kojekakvih danguba!!

 281. pista kaže:

  Politika je kurva… Setih se Balasevica

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: