Otrovna rakija i dalje u subotičkim prodavnicama

Drugi dan na vratima firme d.o.o.Scain, koja se nalazi na adresi Mije Mandića broj 3 možete da vidite katanac. Tokom prepodneva nekoliko puta smo zvali firmu, ali niko nije odgovarao.
Nakon vesti da se u Subotici i dalje prodaje rakija koja je otrovna kontaktirali smo nekoliko prodavnica. Prodavači i trgovkinje, uglavnom manjih privatnih prodavnica, nisu znali da je iz prodaje povučena rakija firme d.o.o. Scaid iz Subotice.

Slika

Za rakiju firme „Scaid“ koju je inspekcija Ministrstva poljoprivrede utvrdila da ima čak 10 puta više metil alkohola nego što je dozvoljeno. Reč je o šljivovici od pola i jednog litra, te lozovača od pola litra, opasna po zdravlje. U prodavnicama objašnjavaju da njih niko nije obavestio da je rakija otrovna i da će odmah da jave gazdama i vide dalji tok postupka.

Cena pomenutih rakija je izuzetno popularna i kreće se od pola litra – 150 do 190 dinara, a litar od 270 do 330 dinara.
Da podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da intezivno radi na rasvetljavanju uzroka smrti Z. M. (47) iz Niša i I. T. (38) iz Kule, za koje se sumnja da su konzumirali alkoholna pića privrednog društva “SCAID” d.o.o. Subotica, koje se bavi proizvodnjom i prometom žestokih alkoholnih pića u proizvodnom pogonu u Prigrevici. Iz MUP-a apeluju na građane da ne kupuju i ne konzumiraju proizvode privrednog društva “SCAID” i to rakiju šljivovicu-prepečenicu u pakovanju od pola litre, jačine 50 stepeni u plastičnim bocama, šljivovicu-prepečenicu u pakovanju od jednog litra, jačine 50 stepeni u plastičnim bocama i lozovaču od pola litre jačine 40 stepeni u plastičnim bocama.
Pitanje je kako niko nije obavestio prodavce od nadležnih ministarstava da je rakija otrovna. Aknetirani prodavci u Subotici tvrde da nisu dobili nikakav dopis o tome da se rakija povlači sa tržišta.
Na rasvetljavanju uzroka smrti Z.M. (47) iz Niša i I.T (38) iz Kule intenzivno rade pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Policijske uprave u Nišu, Subotici i Somboru, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, vodoprivrede i šumarstva, dodaje se u saopštenju.
Na sajtu Agencije za privredne registre kao direktor firme "Skajid“ naveden je Miroslav Milovanović. Prema informacijama koje se u utorak mogle čuti u Subotici, pravi vlasnik te firme je, međutim, Miladin – Mile Rakić koji se, navodno, u Subotici već četvrt veka bavi prozvodnjom alkohola. Te informacije, međutim, nije bilo moguće proveriti.
nanovija informacija je da je Miroslav Milovanović u bekstvu, kao i tehnolog firme.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: