Subotica će od sutra imati još jedan reprezentativni ugostiteljski objekat, ravan onima iz evropskih prestonica – Basch House 1887.
Otvaranje je sutra, u subotu 30.12. u 10 časova.
U rekonstruisanoj „Baš kući“, sada „Basch House 1887“ nalazi se restoran inspirisan bečkom kuhinjom, a u podrumskom delu će se proizvoditi pivo. Taj deo je opremljen u saradnji sa partnerom iz Austrije, firmom „Salm“, koja ima stogodišnju tradiciju u proizvodnji pivarske opreme.
Investitor je DG Construction Company iz Subotice, projekat fasade je izradila poznata budimpeštanska arhitektonska firma „Lima“ dok je za projekat unutrašnjeg uređenja zaslužna arhitekta Ana Bukvić.
jako lepo,…Bos ko Bos…
Lepo
Lepo izgleda
Načuo sam da ce biti Irski pub, tako da sam dosta razocaran.
Ambijent dosadan, moderan, sterilan i vec vidjen.
Nadao sam se nekom pub-u i svirkama…..ovo je jos jedan u nizu dosadnih lokala.
Zabranite pusenje u lokalu I bicu vas verni gost !
Ne znam gde ste ovo vidjali, ali tesko da je vec vidjeno u Subotici.
Izgleda prelepo, kao vikendica na Torniku! Ne znam samo zbog čega se potencira na 1887. godini kad je ceo objekat potpuno 2023?
Predivo. Svaka čast!
Kič nad kičem i još proizvodnja piva u i podrumu iste zgrada -hladan ,sterilan ambijent bez fantazije. Više liči na ,reklamni pano za oglašavanje , Drugo u Subotici nije tradicija da se na ovaj način pije pivo. Ako gledamo Subotičku tradiciju iz vremena 1887 i ranijih godina kada su grad utemeljili oko Subotice su bile zasadi vinove loze zbog prizvodnja vina i smim tim i tradicija je bila konzumiranja vina iz razloga što voda nije bila pogodna zbog širenja raznih zaraznih bolesti.
Gaga
Pun Beograd i Budimpesta ovog enterijera , ako vec pise 1887 onda smo ocekivali nesto starinsko , nesto toplije , daleko je ovo od ruznog bar na slikama , videcemo ovih dana , treba ovo Subotici , samo da ima dovoljno gostiju na ovakvu veliku investiciju i bice sve kako treba . Sretno !
Ne razumem ljude koji odmah pljuju i kritikuju ovako nesto. A bas izgleda svetski. Hvala Bogu da Subotica dobija i ima ovakve reprezentativne objekte.
Konačno neko naš da otvori nešto.
Za vas subotičane je i ovo previše.
Samo da izdrzi !
Opet hejteri, što ovo, zašto ono. Baš je lepo i zaslužili smo i mi nešto ovako moderno. Samo da cene budu normalne za naš standard.
S obzirom da je u pitanju replika dobro je urađeno. Ovde po meni jedino odudaraju oni zastakljeni balkoni na potkrovlju. Nikako mi se ne uklapaju u ostatak objekta i mislim da bi bilo lepše da su umesto stakla postavili ogradu od kovanog gvožđa, kad su već dodali te balkone.
Sa druge strane, bašta i zelenilo su po meni odlično urađeni. Sa svih strana, ne samo prema šetalištu, nekako sam očekivao da će onaj deo u Cara Lazara biti i dalje ofucan i blatnjav. Takvo uređenje okoline bi trebalo biti norma kod svih novih zgrada.
Od 1887 god postoji ta kuca gde je napravljena ova pivnica
Nazalost pokvarili su ceo izgled u odnosu na ono sto je bilo…da su bar ostavili spoljasni deo isto…
Kao sto glasi komentar kic nad kicem…
Sretno
Da ste ugradili enterijer iz Papillon-a, bilo bi savrseno…
Meni isto izgleda hladno i sterilno i bez duše, nikakve topline ili nečeg originalnog, to je taj fazon osrednjih arhitekata enterijera koji nemaju talenat ni nadahnuće pa rade ovakav mediokritetni, generički dizajn stoput svuda viđen. Nikada mi nije bilo jasno ako već imaju para zašto im naručioci ne traže nešto zaista lepo za oko. Ovo mi izgleda kao da bi mu dobro došlo renoviranje, a ne kao da je upravo otvoreno. Ali i pored svega toga, opet je bolje da se bar nešto otvara, da imamo bar nešto novo, tako da ću dalje da ćutim.
Ne znam sta je to „svetski“ i sta znaci teznja ka „svetskom“ osim ako jedna takva teznja mozda ne proizilazi iz dubokog komplesa inferiornosti i jos dublje provincijalnosti. Enterijer jenog javnog prostora manje zavisi od arhitekte koji taj prostor realizuje i projektuje a mnogo vise od direktnog ukusa porucioca i finansijera projekta jer je njegova rec poslednja. Arhitekta projektuje ono sto narucioc zeli i ono sto je spreman da plati. Duh i atmoferu jednog ugostiteljskog objekta daju njegovi vlasnici i njegova publika koja ga frekventira. Uzalud jedan „svetski“ enterijer kada publika koja posecuje lokal izrazava svoju „svetskost“ odevanjem u Pakistansko – Kineske modne novitete o hodaju okolo puni preteranih i neukusnih tetovaza i uglavnom izgledaju kao da su svi nekakvi crnacki poglavice koji su dosli u turisticku posetu Evropi.
@ Đuro
A za vas „rolingstonse“, kako to izgleda za vas? Verovatno vas podseća na „zavičaj“. :-)))
S aspekta gosta gledano, treba svakom ovakvom i slicnom objektu da se radujemo.
Neka svako sebi moze sa nadje sto mu se svidja ili mu odgovara. Nekome pivnica, nekome Irish pub…
S aspekta investitora je ovo svakako vrlo hrabar korak.
Nadamo secda ce secrentirati i da ce moci odrzati ovaj nivo kojega vidimo na stranici.
Neka je sa srecom.
U Austriji bi sada rekli PROST ( Zum Wohl)
Bio – Video – Probao
Enterier kao sto je na slici , nista novo , Pesta i Beograd pun ovakvih lokala , Sto se tice hrane , ocekivao sam nesto in, a ono jelovnik od Bossa i od Renesanse.
Sve u svemo , ako si gradjevinski preduzimac pravi zgrade , ako si ugostitelj otvaraj lokale.
Da je lepo, lepo je .Ima neku dozu hladnoce ili sterilnosti.Dusu ce pokazati vremenom u zavisnosti od posecenosti i tipa ljudi koji ce da ga posecuju.
Boss je naprimer lep i topao ali ga posecuju sterilni i duhom prazni ljudi.Onaj kafic u Narodnom pozoristu je bio rupa ali je imao dusu i bio je krcat toplim ljudima.
Sad ispade da smo svi arhitekte, umetnici, borci za zabranu pušenja.Sve nešto slično komentari.Meni je na slikama o.k., lokacija izvrsna,samo da bude prihvatljivo sa cenama, na ovu krizu.
Zar je BAŠ moralomovo HAUS.
Bravo za komentar „Mondijalista“! Slažem se!
Ko je bolji, ko je lepsi ? Koga to interesuje , imace i ovi i oni i svi svoje goste , glavno je , da je Subotica dobila jos jedan lokal.
A vlasnici lokala , nek budu ubedjeni da je njihov najbolji , svako ide gde mu se najvise svidja ambijent i posluga .
Interesantno je, ima puno loših ili negativnih komentara, a da vlasnici istih nisu ni privirili novoj „Baš kući“
U svakom slučaju ću svratiti, da pogledam i probam njihovo pivo, mada sam veći fan domaće rakije.
Kopija Boss-a