Otvaranje kino kluba “Orient”

Danas, u okviru bioskopa Aleksandar Lifka, biće otvoren kino klub “Orient”. Naziv kino kluba potiče od nekadašnjeg preduzeća za distribuciju filmova, kojeg je osnovao Lifka sa svojom suprugom Eržebet i koji je u velikoj meri snabdevao bioskope širom Kraljevine Jugoslavije.

Prostor ukrašen slikama Miroslava Jovančića je konceptualno zamišljen tako da u periodu od četvrtka od nedelje svaki dan u 20h prikaže jedan tematski film. Ove nedelje će biti prikazan ciklus filmova posvećen filmografiji nedavno preminulog Davida Bowie-ja.

Prikazivanje filmskih klasika u opuštenoj atmosferi i nije nešto što zanima širu populaciju, stoga ne treba očekivati spektakularnu popularizaciju ovog mesta. Ipak okupiće uži krug ljubitelja filma i umetnosti uopšte, i zbog toga je bitan. Kao takav, kino klub će svoje mesto tražiti pored Grunfa i Klein house-a koji je napravio jedan veliki korak napred i dodatno obogatio kulturni život u gradu.

Cološ je govorio da je mesto umetnosti tamo gde su ljudi, na ulici i u kafani. To su mesta gde je najlakše doći do ljudi. Mnogi su se sa delima već pomenutog Jovančića upoznali baš u Saxu. Večeras u 19h imaju idealnu priliku da se podsete: Bowie, Jovančić i jazz.

Orient6

Orient5

Orient4

Orient3

Orient2KOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Biće mraaaak veče ! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR