Otvaranje novog graničnog prelaza u četvrtak

Između Srbije i Mađarske u četvrtak će biti otvoren novi granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom, dok u narednom periodu može da se očekuje i potpisivanje protokola o sprovođenju mešovitih patrola uz zajedničku državnu granicu sa tom zemljom, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

 

Božović, koji u Budimpešti predvodi delegaciju MUP-a Srbije na 42. Evropskoj regionalnoj konferenciji Interpolovih država članica, na marginama konferencije sreo se sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom i komesarom mađarske nacionalne policije general majorom Karoljom Papom s kojima je razgovarao na temu saradnje između policija dveju zemalja.

 

On je istakao značaj zajedničkih napora srpske i mađarske policije u suzbijanju prekograničnih kriminalnih aktivnosti, zbog čega se danas i sutra vode bilateralni pregovori dveju država u Budimpešti.

 

“Uskoro se očekuje potpisivanje sporazuma o zajedničkim patrolama sa mađarskom policijom. Razgovaraćemo i o svim detaljima otvaranja graničnog prelaza u četvrtak između Mađarske i Srbije, i to će biti još jedan znak unapređenja naše saradnje”, rekao je Božović.KOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  posto madjari to rade helikopterima nasi ce dobiti nove migove. a oni koji idu preko van prelaza i dalje moraju peske.

 2. Bazooka Joe kaže:

  Otvaraju prelaz jos od 22. decembra.
  Kazu da sa nase strane nem jos ni puta

 3. deda mraz kaže:

  Prelaz je otvoren juče, besmisleno je pisati ono što ne znate. Sve je izgradjeno i sve funkcioniše

OSTAVITE KOMENTAR