Otvaranje prelaza kod Bačkih Vinograda još mora da sačeka

Imajući u vidu da je otvaranje novog graničnog prelaza kod Bačkih Vinograda sa srpske i Ašothaloma sa mađarske strane više puta odlagano, zainteresovani građani su se sa pravom radovali da će prema najavama prelaz biti otvoren 15. marta, međutim ni to se nije dogodilo. Kako je portparolka regionalne generalne direkcije mađarske nacionalne službe za poreze i carinu Eva Nemedi Varga izjavila dopisniku portala „Vajdasag Ma“ (Vojvodina danas) iz Segedina, mađarska strana je završila sve radove na graničnom prelazu još početkom ove godine. Međutim, na srpskoj strani prelaza još nisu izgrađene elektronske, sigurnosne i telefonske mreže, a ni prilazni putevi nisu završeni, pa otvaranje prelaza još mora da sačeka. U toku su usaglašavanja sistema postupaka na graničnom prelazu sa srpskom stranom – navela je Eva Nemedi Varga.

 

 


KOMENTARI

 1. Bazooka Joe kaže:

  Ma ne moze Srbija nista bez EU sredstava. Ali, kako stvari stoje, i one ce uskoro presahnuti. Vazno je da je Kosovo – Srbija?

 2. Djeneral kaže:

  Naravno da je Kosovo Srbija,uvek ce i biti!!!!  Ne treba mi jos jedan prelaz….

 3. Subotica kaže:

  Pošto očigledno da od ” Srbija u EU” nema ništa, a 10. aprila skupština Vojvodine izglasava deklaraciju, možda da se ovaj granični prelaz spusti malo niže, tamo negde iza mosta kod Beške, oko OMV pumpe?

 4. Mc kaže:

  Jooj , izgovori izgovori izgovori ! Svakog dana prolazim tamo i sto se putne infrastrukture tice izgradjena je 🙂

 5. unga bunga kaže:

  kosovo odavno nije srbija!!

 6. zorandjala kaže:

  sta ce biti sa kosovom ,nemam pojma. ali prelaz nece biti skoro ,probusena je guma na kontejneru za nase carinike pa nemogu da ga dovuku. to sam i prethodni put napisao.

OSTAVITE KOMENTAR