Otvaranje tendera za Ženski štrand

Nakon, izrade projektne dokumentacije za projekte rekonstrukcije Ženskog štranda i Velikog parka, pristupilo se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova. Kako GradSubotica nezvanično saznaje, otvaranje ponuda za rekonstrukciju Ženskog štranda trebala bi da se desi iduće nedelje, a prijave su podnele dve firme, "Bau Plan" iz Subotice i "SMB gradnja" takođe iz Subotice. Ukoliko sve prođe po planu već iduće nedelje će biti poznata firma koja će vršiti radova na ovoj rekonstukciji. Ono što je takođe poznato je da su obe firma dale rok za izvođenje radova 180 kalendarskih dana, a u to vreme bi se trebala skinuti postojeća konstrukcija, uklaniti armirano betonska ploča, nakon čega sledi vađenje postojećih šipova u jezeru koji drže Ženski štrand, i postavljanje potpuno novih. Kao nova podloga, biće izrađena nova armirano betonska ploča, a nakon toga sledi vraćanje postojeće drvene konstrukcije. Početak radova treba očekivati sredinom avgusta.

Slika
Postojeći temelj (šip) i armirano betonska konstrukcija na kome trenutno stoji Ženski štrand

U skorije vreme, tačnije početkom idućeg meseca, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja bi trebalo da otvori i ponude pristigle za rekonstukciju i sanaciju Velikog parka.

Slika

Više o ovim projektima na:
Ženski štrand
Veliki parkKOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Sezona izgradnje je u toku, a na Palicu sve mirno. I turisticka sezona je u toku, a na Palicu sve mirno. To je zabrinjavajuce.

OSTAVITE KOMENTAR

10 + = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: