Otvoren javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače

Od juče pa do 20. februara u 22 sata otvoren je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače na predstojećem probnom popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji će biti obavljen tokom aprila.
Prijava je elektronska preko službenog sajta Republičkog zavoda za statistiku a biće otvorena dok se ne prijavi unapred određen broj kandidata za svaku opštinu.


Izabranih 85 popisavača angažovanih za terensko prikupljanje podataka „od vrata do vrata“ tokom marta imaće i petodnevnu obuku.
Kandidati moraju biti punoletni državljani Srbije, bez stalnog ili privremenog posla u periodu popisa od 18. marta do 30. aprila, sa najmanje srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju i sa dokumentom da protiv njih nije pokrenuta istraga ili podignuta optužnica.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Zašto bez stalnog ili privremenog posla?? Oni koji zarađuju 20 hiljada mesečno i žele još ne mogu da se prijave? glupost

 2. Anonimni kaže:

  glupa suboticanka

 3. Istina... kaže:

  Dapada. A nama raseljenicima konkvistadorska agentura nw daje nista.

 4. Lepoje kaže:

  @Anonimni?

  Zasto glupa? Sta mislis kakav ce ti se kadar prijaviti i izvrsiti popis stanovnika. Onaj koji nije u stanju da radi ista na ovom svetu. I kako mislis da takav tip coveka uradi posao valjano.

  Sa druge strane zasto drzava ne stimulise one koji zele da rade i prihvataju posao i od 20 000 dinara, da zarade jos. Bolje takve stimulisati nego ove sto nece da rade.

 5. Istina... kaže:

  Komentar napisan 19.2.2019. u 12:11 napisala je Agentura koja krade nickove.

 6. HPTN kaže:

  Zato sto ce postaviti svoje da rade popis da bi dobili “povoljne” rezultate.

 7. Lenin kaže:

  I za Baba Seru treba SSS!Jbg!

OSTAVITE KOMENTAR