Otvoren Omladinski centar u Subotici

Subotica je danas dobila Gradski omladinski centar na adresi Senćanski put broj 5. Otvaranje Centra je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a njegovim radom će rukovoditi Kancelarija za mlade u Subotici.

gradski-omladinski-centar-su-jpg_660x330

Gradski omladinski centar je zamišljen kao mesto okupljanja svih mladih Subotičana koji žele da svoje slobodno vreme provedu na kvalitetan način.

Mladi sa kojima smo razgovarali ističu da već duže vreme postoji potreba za otvaranjem omladinskog centra, gde mogu da razgovaraju, razmene mišljenja, sklapaju nova prijateljstva i organizuju sadržaje koje sami osmisle.

“Konačno imamo prostor gde ćemo moći da se ispoljimo, da iznesemo svoje ideje i da ih ostvarimo. Ovo je naše sklonište koje će uvek biti dostupno mladima, tu ćemo moći neformalno da se edukujemo i promovišemo sport i volonterizam”, kaže Subotičanka Jovana Ilić.

Njena drugarica Ivana Ivanović se u potpunosti slaže.

“To je više kao moja druga porodica, svi smo jako dobri i bliski. Iako je prostor mali, a nas je puno, mi ovde možemo da realizujemo naše projekte sa kojimo želimo da postignemo da mladi dobiju veća prava”, kaže ona.

“Nama je trebao jedan ovakav centar, gde mladi mogu da se okupe u slobodno vreme. Imamo stoni tenis i stoni fudbal, besplatan internet. Otvoren je za sve i ja bih pozvala sve mlade da dođu u centar”, dodaje Matea Marcikić.

U Subotici živi oko 26 hiljada mladih, što čini oko 18 odsto ukupnog stanovništva. Gradskim omladinskim centrom će rukovoditi kancelarija za mlade, ali je centar otvoren i za sve druge organizacije koje rade sa mladima ili sprovode omladinske programe.

“To je bila ideja od početka. Mogu da koriste prostor besplatno, kao i sve resurse centra. Pozivam sva udruženja i neformalne grupe, ali i institucije koje žele da se uključe u sprovođenje programa koji su važni za mlade”, ističe Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Subotice.

Otvaranje Gradskog omladinskog centra je realizovano u okviru istoimenog projekta koji sprovodi Grad Subotica uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta u visini od milion i 200 hiljada dinara.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR