Otvoren stečajni postupak nad preduzećem „Matex“

Privredni sud u Subotici otvorio je postupak stečaja nad preduzećem za proizvodnju ženskih poliamidnih čarapa „Matex“ iz Subotice, a zbog, kako se navodi, trajnije nesposobnosti plaćanja.

Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 120 dana prijave Privrednom sudu svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja, dok je istovremeno pozvao i sve dužnike da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.

Sud je za stečajnog upravnika imenovao Zvonka Kujudžića.

Poverilačko ročište zakazano je za 17. decembar.

carape_191015

E kapijaKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Au, pa otkud sad i Matex u tom sosu propadanja? Koliko mi se cini oni su pre 10 godina bili najjaca firma te vrste u bivsoj SFRJ.

 2. Posmatrač kaže:

  Storm,

  Matex je već 3-4 godine u velikim problemima i dugovima. Radnicima su kasnile plate 3-4 meseca, a mislim da ove godine nisu ni isplaćivane.

 3. Lenin kaže:

  @Posmatrač
  Ma ćova nema pojma o Subotici!Pre zna koji kafić,u kojem gradu u Germaniji radi,od kol’ko do kol’ko. 😀
  I zna rutu od kuće do džamije,pošto svako dan piči na jutarnju molitvu sa komšijom Mustafom.Prešaltao čovek u islam.Sad je stormwatch al safet. 😀 😀 😀

 4. stormwatch kaže:

  @Posmatrac

  Zalosno je da je Matex spao na takve grane, to je sigurno produkt nekog bizmismena.

  @Lenin

  Imajte malo postovanja gospon poljoprivrednik prema ljudima koji su ostali bez posla, ako vi vase subvencije trosite na LED televizore, Samsung frizidere, kocku i k….ve, ima ljudi koji to ne mogu sebi da priuste, t.j. svi koji posteno rade.

 5. nekoime kaže:

  matex je „spao“ na grane od onog koji ga je i osnovao… predugo je i „radio“ ovakvim sistemom rada (milionski dugovi, loš proizvod, neplaćanje radnika…)

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: