Otvorena i 4. stanica-Su bike

Danas je počela sa radom i četvrta stanica za iznajmljivanje gradskih bicikala kod bazena na Prozivci. Iznajmljivanje bicikla se obavlja preko automata u koji se ubacuje korisnička kartica. Novootvorena stanica na Prozivci potpuno je automatska, uklopljena u postojeći sistem i vizualno i tehnički. Poput stanica na Paliću i u Dudovoj šumi, i na stanici na Prozivci uzimanje i vraćanje bicikala obavljaće se preko automata u koji se ubacuje korisnička kartica koj se, kao i do sada, izdaje na dve lokacije, na blagajni Preduzeća i na stanici kod Otvorenog univerziteta.

 

U planu je da se i naredne godine otvore još tri stanice na Teslinom naselju, kod Buvljaka i u naselju Aleksandrovo.   Na svim stanicama „Su Bike“-a gradske bicikle na raspolaganju su građanima od 7,00 do 20,00 časova, a bicikl iznajmljen na jednoj stanici može se vratiti na bilo koju od postojećih stanica. Na automatima, korisnici mogu u svakom momentu dopuniti kredit ili proveriti stanje na čip kartici. Do sada je u Subotici registrovano više od 180 korisnika.

 KOMENTARI

 1. Nebojsa kaže:

  Ono sto mi upada u oci je radno vreme  za iznajmljivanje bicikala,posto je sve to automatizovano  sto vreme ne bi bilo non stop mozda neki gradjanin ili turista ima zelju da i posle toga vremena uzme bicikl i provoza se po nasem gradu.

 2. freelancer kaže:

  Nije sve tako cerno…. Eto i lepa vest. Počinjemo da ličimo na neke GRADOVE, Amsterdam, Pariz, Berlin i da ih ne nabrajam, gde je ovo uobičajena stvar. Bravo. Da je malo para pa da se mladež razmili po Evropi i VIDI kako može da se živi. Nije sve u divljanju… Forca Subotica 🙂

 3. SS kaže:

  Extra 😀

 4. stormwatch kaže:

  Odma da te razocaram u nekim stvarima. 

  Za sve ostale vece gradove u Srbiji. Subotica je METROPOLA! Cak je i Beograd selendretina u poredjenju sa Suboticom.

  Medjutim, u poredjenju sa gradovima u EU vec kada odete u Segedin vidite da je on jedno 3x napredniji od Subotice.

  Anyway! VIVA SUBOTICA! 

 5. Pajo kaže:

  Lokacija ove stanice je izuzetno glupa jer se nalazi na pravcu kojim niko živ ne prolazi. Da je postavljena na šetalištu sa druge strane bazena (koji inače liči na ambar za žito) bilo bi već mnogo bolje, a ovako je niko neće koristiti. U pitanju je samo 50-ak metara, ali u Subotici čim je nešto izvan glavne džade prestaje da bude u centru. Ovde neko reče da je Subotica metropola za Beograd i ostade živ. Na našu žalost situacija je zapravo takva da su trenutno i neki drugi gradovi u Srbiji ispred Subotice kada je u pitanju logika vođenja grada i njegov urbani razvoj.

 6. Pajo kaže:

  Danas registovan 178 korisnik . U 15.15 minuta!!!! :mrgreen:

 7. no name kaže:

  stormwatch

  Brate mili , ja vecu kolicinu gluposti nisam cuo odavno. Cuj Subotica metropola naspram BG. Pa pogledaj krs od pozorista, nemamo bioskop, korzo sto se tice mladih je unisten , stadion ravan onome u etiopiji itd . Kada budes proveo barem nedelju dana u BG onda sudi do tada psssssssssssssst.

 8. Natasa kaže:

  jedino me malo smeta cena te korisnicke kartice od 500 din. mogla je da bude jeftinija…

OSTAVITE KOMENTAR