Otvoreno kupalište u Pačiru

Počinje sezona na termalnom jezeru u Pačiru, koje je vrlo popularno mesto među meštanima, a i onima, koji dolaze iz okolnih naselja. U letnjem raspustu i deca rado dolaze na kupalište.

Voda jezera je slana lilavo-rozkaste boje, a temperatura je oko trideset stepeni. Nekima je ovo mesto najpogodnije među ostalim mogućnostima u Vojvodini. Voda je lekovita, bogata mineralima, koja dobrotvorno deluje za lečenje raznih kožnih bolesti, ozlede, povrede mišića, i pogodna je za rehabilitaciju.

Na obali jezera ima hladovina sa ležaljkama, nude osvežavajuće piće, sladoled, razne slatkiše, ali ipak najpopularniji je langoš.

pacir1

Meštani veruju da će se seoski turizam razvijati u Pačiru. Predsednik saveta Mesne zajednice, Zoltan Sombati: „Sobe koje izdajemo uredili smo sa frižiderima i televizijom. Baš ovih dana su se javile porodice koje žele da se kupaju ovde tri, četri, pet dana. Neki od njih bi pecali na obližnjem ribnjaku, a neki bi se kupali u jezeru. Mislim da je ovo početak seoskog turizma o kojem smo već razgovarali, znači nudimo ne samo mesto za kupanje, nego i druge usluge na selu.“

U toku je izgradnja lekovitih bazena na zatvorenom prostoru, gde će dobiti mesto i slana sauna i restorani. Zahvaljujuće tome, kupalište će moći posećivati tokom cele godine.

 

RTV Pannon

 KOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Bravo!Bravo!Bravo!Fenomenalno!Za malo para nešto eksluzivno.Nasuprot našem Prozivka bazenu koji je ružan,skup,nefunkcionalan i što je izgradnja koštala ko da je od zlata.

 2. Ivković Branko kaže:

  Ja sa porodicom odlazim već od preklane,od prvih dana,za sve imamo samo pohvale,osoblje je divno i uslužno,a selo Pačir je još jednom dokazalo kako je složno,samo napred.

 3. ljubica kaže:

  svaka cast na ideji i realizaciji , zao mi je sto neko takvu ostvarljivu ideju nema za Palic jer postoje sirovine samo ih treba obraditi i staviti u funkciju , zasto da idemo daleko kad nam je to pred nosom , nadam se da ce neko biti dovoljno ponesen i da ostvari nesto sto ce imati visestruku korist za sve !!!

 4. igor kaže:

  A u Subotici- Maglai se hvali sta su *uradili i postigli* za vreme njegovog mandata.Svaka cast za Pacir!

OSTAVITE KOMENTAR

89 + = 96

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: