Otvoreno prvenstvo u Bečeju u ronjenju na dah

U  konkurenciji  dvanaest klubova iz Srbije i Republike Srpske , održano je prvo takmičenje u ronjenju na dah na gradskom bazenu u Bečeju. Klub je nedavno formiran ali im to nije smetalo da naprave  jednu pravu ronilačku feštu. Odlični domaćini , dobra poseta i dobri rezultati karakterišu ovu sportsku manifestaciju. Samo ronilaštvo je u ekspanziji kako na obali tako i u državama koje nemaju more tako da ne čudi da samo u Vojvodini ima petnaest klubova sa preko šest stotine ronilača raznih kategorija.

Jedna od disciplina je ronjenje na dah ( u apnei ) u daljinu . Meri se postignuta dužina na bazenima. Statička apnea je disciplina u kojoj ronioc miruje na površini vode i zadržavanjem daha nastoji zauzeti što bolje mest. Pored pojedinačnih , tu su i ekipni plasmani.

 

Kod nas je Snežana Jovović , u ženskoj konkurenciji zauzela treće mesto sa rezultatom 56 m. Vuk Milenković postiže odličnih 80 m i  zauzima 6 mesto . Lepo iznenađenje jer je Vuk postao član kluba nedavno . Nenad Pavković , daleko naj mlađi takmičar ,  sa svojih trinaest godina , velika nada našeg ronjenja, postiže daljinu 61 m . To je bilo dovoljno za 11 mesto  što je ozbiljno doprimelo svojim bodovima da KPA Spartak u generalnom plasmanu zauzme treće mesto.

 

Vuk na osamdesetom metru,  javlja se sudiji

Nenad – koncentracija prije zarona  ( 61m )

Sneža na startu – 56 m

Sneža (dasno) sa bronzanom medaljom

Ekipni plasman treće mesto ( Neša desno)

Neki su se slikali sa svojim starim instruktoromKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR